Talous

Ruotsalaisfirma ostaa Coronaria Hoivan – kauppasumma on 71 miljoonaa euroa

Talous 28.1.2019 14:33
Kaleva

Tukholmassa pääkonttoriaan pitävä Humana ostaa oululaisen Coronaria Hoivan. Yrityskaupan uskotaan toteutuvan jo kesään mennessä, mutta viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä.

Yrityskaupan arvo on 71 miljoonaa euroa. Kauppa rahoitetaan käteisellä ja velkarahoituksella. Humana ostaa kaikki Coronaria Hoivan osakkeet Coronaria Oy:ltä.

Kauppa vaatii Suomen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Coronaria Hoivan liikevaihto vuonna 2018 oli 54,1 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 1100 työntekijää.

Humana sanoo vahistavansa kaupalla asemaansa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille sekä ikäihmisille kohdennettujen asumis- ja hoivapalveluiden tuottajana.

Humanan maayhtiö Arjessa Oy:n ja Coronaria Hoivan yhteenlaskettu työntekijämäärä on jatkossa 2500 ja yhteinen myynti noin 120 miljoonaa euroa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Nyt kannattaa viimein tajuta että kilpailutus ja sote ei kannata. Kaikki raha virtaa ulos suomesta kun ulkomaiset firmat ostaa sote huumassa hoitoalan yritykset melkoisella vauhdilla pois. Tässä on menossa sama asia menossa kuin ajatus tehdä pikaisia voittoja ja lopulta kaikki kallistuu kun ulkomaalaiset firmat nostaa roimasti hintoja. Nähtiinhän Carunan hinnoittelu sähkössä pilviin. Kohta ihmisillä ei ole varaa enää hoitoon kun palvelut tulee niin kalliiksi että niihin on varaa vain rikkailla ja nekin rahat menee ulkomaille. Tässä on menossa suomen myyminen ulkomaille ja kohta ollaan siinä pisteessä, että kaikki muuttavat suomesta pois kun ei ole palveluja ja on liian kallista asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki poisti keskustan kiinteistön terveyspalveluihin käyttökelvottomana - eli raivasi tilaa yksityiselle yritykselle parhaalle mahdolliselle paikalle kuntalaisten omistamien julkisten palveluiden kustannuksella.
Nyt tuokin toiminta siirtyy kermankuorintaan suvereeniin hallintaan kasvottomille pääomasijoittajille ulkomaille. (malli 'Esperi' oululaisille)
Keitä kaikkia kaupungin hallinnossa on kiittäminen tästäkin vedätyksestä? - Omistavat varmastikin Coronarian/Cor Groupin tms. osakkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille maksettavien velkojen korot asetetettava Euriborien tasolle voittojen verotuksen kiertämisen estämiseksi. Hoivatalojen vanhusten hoidon puutteet kriminalisoitava!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä paljon kiinnosta, koska en ole käyttänyt jostain syystä ko. firmaa. Myynnin myötä saatan jo harkitakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myydään kaikki ulkomaille niin mistä rahat tämän maan pyörittämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla rahoilla ostetaan lisää toimintaa muualta. Sieltä se raha tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset varmaan tekee töitä ja maksaa veroja. Ei tässä puhuttu että kukaan olisi muuttamassa mihinkään....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus ja muut markkinafundamentalistit ajavat tätä maata konkurssiin - ja nettovat siitä itse sairaasti vieläpä verottomana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne sitte uppoaa sote rahat. Hoiva palvelut pitää saada julkisenpuolen tehtäväksi ja bisnes firmat pois rahastamasta kansalaisten verorahoja ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näille koti- ja ulkomaisille hoiva- ja lääkäriyhtiöille pitää laatia laki, joka takaa laitoksen tekemien virheiden aiheuttamien vahinkojen perimisen ko. yhtiöltä. Jos laitos pitää ottaa yhteiskunnan hoidettavaksi tai jos vastaava sairaala tmv. aiheuttaa potilas vahingon, joka on yhteiskunnan ylläpitämän sairaalan jatko hoidettava. Tällöin ko. vakuutuksen/vakuuden tulisi korvata yhteiskunnan verovaroin maksamat hoito yms. kulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta tulee kylymät oltavat työntekijöille kun uusi isäntä alkaa tehostamaan toimintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

17.2.
Kempeleläisellä maatilalla kasvanut Julia Heikkinen on Oulun 4H:n uusi toiminnanjohtaja – "Minä uskon uskaltamiseen, se on tavattoman mukavaa"
17.2.
Kaleva oikaisee
17.2.
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
17.2.
Kaupunginhallitus päätti: Oulun kaupungintaloa avataan jonkin verran yleisölle, mutta suurimmaksi osaksi käyttötarkoitus pysyy entisellään
17.2.
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 18 tapauksessa, jotka liittyivät alatiesynnytyksiin tai keisarileikkauksiin
17.2.
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
17.2.
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi ensi yönä Koillismaalla ja Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

291 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image