Talous

Profin vaihtaa omistajaa – Pudasjärveltä lähtöisin oleva yritys on myyty ruotsalaiskonsernille

Mikko Haapala jatkaa Profinin toimitusjohtajana. KUVA: Peura Pekka
Talous 13.6.2018 12:16
Arja Mikkola

Profin Oy on myyty Inwido Finland Oy:lle. Se taas on osa ruotsalaista Inwido-pörssiyhtiötä, joka on tiettävästi alansa markkinajohtaja Euroopassa. Konserni on kasvanut viime vuosina yrityskaupoilla.

Profin, joka on erikoistunut lasiliukuseiniin, joita käytetään esimerkiksi parvekkeilla, säilyttää nimensä, kun yhdistyminen toteutuu heinäkuun alusta.

Yritys työllistää Pudasjärvellä, Kempeleessä, Joutsassa, Vantaalla ja Tukholmassa nykyään yhteensä noin 70 henkeä.

Yhtiö on kasvanut voimakkaasti 2012 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Liikevaihto oli viime vuonna 12 miljoonaa euroa.

Profinin enemmistöomistaja, toimitusjohtaja Mikko Haapala kertoo, että ratkaisun tekeminen ei ollut yksinkertaista, mutta nyt olo on helpottunut. Haapala jatkaa Profinin toimitusjohtajana.

Inwido-konserni työllistää noin 4 400 ihmistä. Suomessa sen nimissä toimivat jo Pihla ja Tiivi.

Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Tanskassa konserniin kuuluvat merkit Elitfönster, Diplomat, Hajom, SnickarPer, Sokolka ja Outline.

Lue lisää 14.06.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Missä mainitaan, että työpaikat menee? Ihmeellistä valitusta ja spekulointia. Onnittelut kaupasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro milloin työpaikat EIVÄT ole vähentyneet kun pörssiyritys ostaa paikallisen pienen toimijan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä että Pudasjärven ovi ja ikkuna -tehdas lopetaan jollain aikavälillä. Oulu olisi paljon parempi paikka tuollaiselle firmalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haapala kyllä, mutta oletko huomannut että ihmisillä on myös etunimi? Oikein tarkkaavainen jos olet, niin saatat huomata että Mikko ja Tapio eivät ole välttämättä sama henkilö...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se Oulu olisi parempi paikka? Noin laadukas yritys kuuluu sinne missä se on syntynytkin eli Pudasjärvelle. Ja siellä se myös pysyy, ole huoleti.
Ei koskaan, ei milloinkaan se kuulu ainakaan Ouluun. Taitaa käydä kateeksi, kun noin kovasti olet sitä sinne raahaamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Positiivinen asia, toimivaa ja kannattavaa yritystä ei lopeteta turhanpäiten. Profinilla vielä erikoisosaamista tuotteillaan. Oli yritys kotimainen tai kansainvälinen, jokainen päivä on ansaittava. Tärkein on tekemisen taso.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaaminen siirretään kiinaan, näin on käynyt ennenkin. Johtajat saavat optioita palkaksi verottomana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ne nyt optiot verottomia olisivat, verotetaan kuin palkkatulot? Taidat olla kateellinen ja tietämätön. Tee yritys ja myy se kun noin toisten menetys harmittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauankohan menee että Suomessa toiminnat ajetaan alas? Yrittäjänä tiedän ettei varmasti ole ollut helppo luopua yrityksestä joten onnittelut myymisestä, varmasti helpottava ratkaisu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykääpä katsomassa, millaiseen kasvuun nuo Inwidon ostamat yritykset ovat pystyneet isomman pääoman ja leveämpien hartioiden ansiosta. Yhtäkään ostamaansa yritystä Inwido ei tietojeni mukaan ole koskaan ajanut alas, päinvastoin. Omilla paikkakunnillaan ne ovat jatkaneet vahvaa kasvuaan. Menestystä Mikolle ja nyt myytyjen yritysten työntekijöille jatkossakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Baavo, kuuntelen monenlaista musiikkia, mutta suosikkini on köyhän ulina. Lienee sinulle tuttua:):)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä perusteella firma olisi perinnöksi saatu? Tuskin myyty sen takia että tuotanto lakkautettaisiin. Voihan myyjällä olla perhe jolle haluaa järjestää lisää aikaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Suomessa sitten enää toimii nuo jutussa mainitut Pihla ja Tiivi jos ulkomaiset omistajat kerran automaattisetsi lakkauttavat tuotannon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eh... Miten se toimii bisneksen näkökannasta, että ostetaan yrityksiä miljoonilla, ja heitetään ne saman tien roskiin? Vai voisikohan peräti olla, että nyt kun takana on isompi konserni, tuotekehitykseen on mahdollista panostaa enemmän, myynti kasvaa ja työpaikat lisääntyvät sen myötä? Eikä tuotannon siirtämisestä Kiinaan tarvitse huolehtia, kotimaan ja pohjoismaiden markkinat joilla Profin pääasiassa toimii, ovat aivan liian kaukana Kiinasta, jotta toimitusajat olisivat mitenkään järkevät ja ostajia kiinnostavat. Tsemppiä Mikolle, tsemppiä työntekijöille, teillä on hyvä paketti kasassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image