Talous

PerusTerveys vaihtaa omistajaa – ter­vey­den­huol­lon etä­pal­ve­lui­hin erikoistunut Luona ostaa oululaisen lää­kä­ria­se­ma­ket­jun

Luona vastaa muun muassa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin puhelinneuvontapalveluista. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 17.2.2020 13:01 | Päivitetty 17.2.2020 13:11
Anna Leinonen

Sosiaali- ja terveysyhtiö Luona ostaa lääkäriasemaketju PerusTerveyden. Luona perustelee kauppaa sillä, että sen on tarkoitus on vahvistaa yhtiön nykyisiä terveydenhuollon palveluja.

Luona on erikoistunut etänä tuotettavaan hoidontarpeen arviointiin, neuvontaan ja ohjaukseen. Sen palvelujen piirissä on tällä hetkellä noin kaksi miljoonaa Suomessa asuvaa ihmistä.

– Terveydenhuollon etäpalveluiden kysyntä on selvässä kasvussa, kun terveyspalveluiden asiakkaat ovat huomanneet etähoitamisen kiistattomat hyödyt, sanoo Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi yhtiön tiedotteessa.

Pohjois-Pohjamaan sairaanhoitopiirin alueella Luona tuottaa sairaanhoitopiirin yhteispäivystyksen puhelinneuvontapalvelua, jossa tehdään hoidon tarpeen arvio, annetaan hoito-ohjeita ja ohjataan tarvittaessa oikean hoidon pariin.

PerusTerveydellä on kolme lääkäriasemaa Oulussa ja Helsingissä. Niiden toiminta jatkuu nykymuodossaan osana Luonaa. Lääkäriasemian avulla pyritään helpottamaan ja nopeuttamaan Luonan palvelun piirissä olevien ihmisten hoidon saantia.

PerusTerveyden perustaja ja toimitusjohtaja Simo Lohi siirtyy liiketoimintajohtajaksi rakennettavaan etähoitamisen liiketoimintayksikköön.

Saksin mukaan etävastaanottojen avulla on mahdollista saada kuntalaisille kattavat terveyspalvelut, vaikka lääkäreistä olisikin pulaa. Lisäksi etäpalvelut ovat kunnille taloudellisesti kannattavia.

– Arviomme mukaan merkittävä osa perusterveydenhuollon tavanomaisista käynneistä voitaisiin toteuttaa etälääkärin vastaanottona. Potilas saa hoidon heti, säästytään turhilta käynneiltä ja jonottamiselta, sanoo Lohi.

PerusTerveydellä on noin 30 sairaanhoitajaa ja lääkäriä. Oulussa yhtiöllä on lääkäriasemat Isollakadulla ja Ritaharjun Ideaparkissa.

Luona työllistää noin 180 terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 41 miljoonaa euroa.

Kumpikin yhtiö on osa kotimaisesti omistettua Bravedo-yhteisöä.

MAINOS

Kommentoi

Suomi on siirtomaa, jota ja jossa kuka vain voi ja saa kähmiä itselleen pakolla kerättyjä yhteisiä varoja.
Näitä uusia PÖRRIÄISIÄ pukkaa sote sektorille, jossa niitä ei tietenkään pidä olla olemassakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image