Talous

Oulun Energia mukaan kuuden sähköyhtiön yh­teis­yri­tyk­seen – säh­kön­myyn­tiyh­tiös­tä tulee Suomen toiseksi suurin

Talous 5.6.2019 17:30
Heidi Peltonen

 

Yhteensä kuusi suomalaista sähköyhtiötä on solminut esisopimuksen sähkönmyyntinsä yhdistämisestä. Yhdistyttyään alan toiseksi suurimmassa yhteisyrityksessä ovat mukana Oulun Energia, Oulun Sähkönmyynnin osakkaat, Oulun Seudun Sähkö, Lahti Energia, Pori Energia ja Vantaan Energia.

Esisopimus kattaa yhtiöiden sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojen yhdistämisen. Uusi yhteisyritys koostuu sähkönmyynti- ja palveluyhtiöstä. 

Sähkönmyyntiyhtiöstä tulee yli 400 000 asiakkaallaan asiakasmäärältään Suomen toiseksi suurin.

Yhtiöt kertovat, ettei kauppa ei vaikuta sähköyhtiöiden asiakkaisiin, eikä muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä. Sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina uudessa yhtiössä. Kaupalla ei ole myöskään vaikutuksia sähkön siirtohintoihin. 

– Kova kilpailu sähkömarkkinoilla Suomessa jatkuu ja tämä on johtanut siihen, että alalla on tapahtunut useita myyntiyhtiöiden yhdistymisiä. Yhdistymisen myötä saisimme leveämmät hartiat, jotka mahdollistavat kilpailukykyisen ja asiakkaiden tarpeita vastaavan tarjonnan,Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä kommentoi. 

Yhteisyrityksen järjestely toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintonsa yhteisesti omistettavaan konserniin. Lisäksi yhtiöille lanseerataan uudet brändit, joiden on tarkoitus nähdä päivänvalo syksyn aikana. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa ensi vuoden alussa. 

Yhtiöiden työntekijät siirtyvät uuden yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:aa työntekijää.  

Järjestely ei vaikuta yhtiöiden muuhun toimintaan, kuten esimerkiksi kaukolämpöliiketoimintaan tai eriytettyihin sähköverkkotoimintoihin. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Toivottavasti saavat toiminnat hiottua ettei päällekkäisyyttä toimissa ole. Siirtohinnat pitää samana, mutta sähkön hintoja voisi yrittää hivuttaa hieman alemmaksi. Myös perusmaksu on jo melko korkea niin siihen voisi tulla pieni lasku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö hilloa on riittänyt niille kunnallisten sähköyhtiöitten myyjille, jotka känkkäsivät yhtiönsä pääasiassa Wattenfallin omistukseen ? Lyhytnäköistä lypsyä ja pillokorruptiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kun tehdään uutta ja parempaa, niin totta kai se myös maksaa. "
Tulee vain mieleen kun nuoruudessani sähköyhtiöt rakensivat täysin uudet sähköverkot, niin siirtohintoja tai perusmaksuja ei ollut ollenkaan oli vain sähkön kilowattihinta. Ja erinomaisesti pärjäsivät. Kohta lisätään varmati vielä jotain uuia, ehkä täysin asiaan liittymättömiä maksuja, kuten optio-osuusmaksu johdon palkkioihin tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli otetaan tässäkin yhtiössä käyttöön muualta tuttu käänteinen tuloslaskelma, jossa ensimmäinen kuluerä on johdon bonukset. Niiden jälkeen katsotaan, jääkö toiminnan pyörittämiseen rahaa. Kova kilpailu tarkoittaa selkokielellä, että kilpailua ei juurikaan ole, joten sijoittajille tuottopotentiaali infrastruktuurifirmassa on huomattava. Matalien korkojen aikana eläkeyhtiöt hakevat juuri kohteita, joista on odotettavissa pitkäaikaisia tuottoja. Uusi yhtiö vietäneen vähintään pörssiin tai carunoidaan yhdellä laakilla. Uusi hallitushan on uhannut myydä valtion omaisuutta, joten tällainen pieni sähköyhtiö menee pesuvesien mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä yhtiöt voivat antaa potkut suurrimmalle osalle porukkaa,jotka ovat töissä noissa paikoissa. Sähkön siirtohinnat pysyvät entisellään, vaikka yksittäisten yritysten kiinteät kulut laskevat. Ei tässä tämän dramaattisempaa ole taustalla. Tietenkin jonotusajat puhelimessa kasvavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katastrofia odotellessa:
Seuraavaksi tulee veroparatiisifirma vinkuintiasta ja ostaa koko koplauksen ulkomaalaisiin omistuksien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi. Tyytyväinen olen ollut Oulun Seuden Sähkön toiimintaan tähän saakka, mutta nyt taisi tulla loppu siihenkin. Sääli, ei pysty sitäkään vähää enää neuvottelemaan hinnoista kuin tähän mennessä on voinut tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisestä kommentista jäi pois kysymys, kuka omistaa Oulunseudun Sähkön sähköverkot, ilma- ja maakapelit ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osuuskunnan jäsenenä olisin arvostanut suuresti, jos tiedote olisi tullut Oulunseudun sähkön omalta osuuskunnalta . Tekstari tuli, mutta koski vain pahoittelua avolinjan lentotarkastuksen aiheuttamasta meluhaitasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

osuuskunta on kohta muisto vain, kun isopalkkaiset johtajat aikansa huseeraa ja työntekijöille luu käteen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Oulu! Kohta saadaan isompaa laskua postiin! Ja johtajat nauravat matkalla pankkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä järvelä on ollut energian johtajana vajaa 10 vuotta ja saanut purettua pikkuhiljaa pala palalta kaupungin rahasampoa ja myynyt sitä eri toimijoille,pelkäänpä että sähkön hinta nousee ja siirtomaksut myös ! Kaupungin päättäjät voisivat terästäytyä ja estää tämän 100% omistamansa yhtiön pilkkomisen tunnottomille markkinavoimille 🤨

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillätavalla ,on tunkua sähkövirmojen perustajista, vapaat markkinat määrätä siirtohintoja, eihän löydy mitään rajoituksia tälläkään alalla, sehän on varmaa ettei kansakunta pärjää enää ilman sähköjä ,pakkopullaa nieltäväksi hampaat irvessä mitä ylhäältä sanellaan. Onhan tuhontie lisäksi asuntojen homehtuumisille,lämmityskustannusten pakollisilla vähentämisellä, sekä tulevat terveysongelmat hometaloissa asuvilla, omaisuuden menetykset asumiskelvottomista asunnoista, kierre on loputon ongelmineen, tämä on sitä laillista kartellikeinottelua suomen valtiossa, raharikkaiden hamutessa entistä isompia voittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myydään ulkomaisille eläkeyhtiöille, kuten muukin kaupattava. Sen jälkeen meitä kupataan sekä siirrosta, että energiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

17.8.
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
17.8.
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
17.8.
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
17.8.
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
17.8.
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
17.8.
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17.8.
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image