Talous

Oululaiselle Timegatelle yli 2,6 miljoonan euron rahoitus – yhtiön teknologiaa voidaan käyttää myös mineraalien tun­nis­ta­mi­seen kaivoksissa

Timegate Instruments on kehittänyt laitteen, joka pommittaa molekyylejä fotoneilla eli valohiukkasilla ja tekee samalla nopeaa analyysiä. KUVA: Pekka Peura
Talous 8.1.2019 17:29
Anna Leinonen

Oululainen Timegate Instruments on saanut yli 2,6 miljoonan euron rahoituksen. Yhtiön tuote perustuu patentoituun aikaerotteiseen Raman-spektroskopiaan.

Timegate Instruments on kehittänyt laitteen, joka pommittaa molekyylejä fotoneilla eli valohiukkasilla ja tekee samalla nopeaa analyysiä. KUVA: Pekka Peura

Yrityksen teknologiaa voidaan hyödyntää materiaalien tunnistamisessa muun muassa kaivosteollisuudessa. Menetelmä on jo osoitettu toimivaksi kaivoksissa. Uusi teknologia mahdollistaa mineraalien reaaliaikaisen tunnistuksen ja kvalilfioinnin. Reaaliaikaisen tiedon myötä näytteidenotto jää historiaan, ja prosesseja voidaan paremmin ohjata ja optimoida. Samalla kemikaalien ja energian kulutus vähenee.

Uuden rahoituksen turvin yritys aikoo viedä laitteen maailmanmarkkinoille.

– Teknologiamme on hiottu nyt siihen pisteeseen, että voimme lähteä skaalaamaan liiketoimintaamme ja toimittamaan tuotteitamme maailmalle. Rahoituskierroksen avulla saamme vahvaa tukea ja osaamista kansainvälistymiseen sekä kasvuun, toimitusjohtaja Mari Tenhunen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Timegate Instrumentsin saama rahoitus koostuu pääomasijoitusyhtiö Lifeline Ventures Oy:n, yksityisen sijoittajan Hannu Turusen sekä Business Finlandin panoksista. Business Finlandin tukiosuus on osa suurempaa VTT:n koordinoimaa 3D-LIDAR-tutkimus ja -kehittämishanketta.

Kommentoi

Kyseistä laitetta EI varmaankaan viedä 100-1000 m maan alle, kaivokseen. Sinne menevät tavaliset perheenisät ansaitsemaan elantoa perheelleen.
Työ on likaista ja vaarallista.
Kaivosalan vaarallisimmat työt tulisi hoitaa täysin koneellisesti. Raman-spektroskopia on vuosikymmeniä vanha keksintö, laitteeseen lisätään pieniä eroja, jotta se voidaan patentoida omaksi ja rahat saadaan sitten kun kauppa käy. Raman-spektroskopia ei ole suomalainen keksintö ja kuten todettu, sen idea on vuosikymmeniä vanha. Kaivosalan onnettomuudet ovat toistuessaan paaaduttaneet ne alan ihmiset, jotka voisivat vaikuttaa asioihin niin, että
maan alla tehtävä työ tulisi täysin koneellisesti suoritettavaksi. Tietotaito on olemassa - miksi työolojen inhimillistämistä ei tueta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä käy niin että tuo "lupaava" yritys myydään heti näiden tukiaisten varmistuttua ulkomaille ja suomalaisten veronmaksajien rahat siirtyy veroparatiisitileille.

Kalevan kannattaisi tämän hehkuttelun sijasta keskittyä selvittämään ketä tuon ulkolaisen bulvaaniyhtiön takana on. Ettei vaan jäljet johta luvan myöntäneen ministerin lähipiiriin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen lupa ja keneltä? Jos haluat, että yhteiskunta ei tue yrityksiä, niin miksi sen pitää tukea työttömiä, maataloutta, asumista, lastenhoitoa, terveydenhuoltoa? Yritykset kuitenkin tuottavat yhteiskunnalle rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiveena varmaankin on että yritys tuottaisi yhteiskunnalle rahaa. Paljonko sitten tuottaa, onkin jo eri juttu. Viittasit maatalouteen, jossa on paljon maatalousyrittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoija voi ihan itse sijoittaa aloittavaan yritykseen ihan niin paljon kuin huvittaa, loppurahoitus on vaan valitettavasti haettava oikeilta riskirahoittajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image