Talous

Oululainen Uros aikoo räjäyttää potin – yhtiö tähtää satojen miljoonien liikevaihtoon

Uros Groupin talousjohtaja Reijo Tauriainen (vas.) ja toimitusjohtaja Jerry Raatikainen odottavat tälle vuodelle hurjaa kasvua yrityksen liikevaihtoon ja plussan puolelle nousevaa tulosta. Työntekijöitä on tarkoitus palkata Ouluun tuotekehitykseen lisää kymmeniä. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Talous 1.8.2017 8:10
Pasi Klemettilä

Oulussa tuotekehitystä tekevä Uros Group aikoo nyt muutaman vuoden kehitystyön jälkeen räjäyttää potin ja napata tänä vuonna satojen miljoonien eurojen liikevaihdon, kertoo toimitusjohtaja Jerry Raatikainen.

Uros on kansainvälinen mobiilipalveluyritys, joka keskittyy matkustajien internet-käytöstä aiheutuvien roaming-kulujen hallitsemiseen.

Uros lähti Oulussa vuonna 2011 liikkeelle idealla 3g-mokkulasta. Kyseessä oli mokkula, johon maailmalla matkaava henkilö saattoi sijoittaa useita sim-kortteja niin, että langaton internet-yhteys toimi sen kautta mutkattomasti eri kohdemaissa järkevään hintaan.

Sen jälkeen mokkula on päivitettu 4g-maailmaan.

Seuraavassa vaiheessa Uros teki lisenssiopimukset kiinalaisen kännykkävalmistajan ZTE:n kanssa. Viime syksynä markkinoille tuli ZTE:n kännykkä, jossa toimii e-sim-sovellus.

Tämä tarkoittaa sitä, että älykännykässä on normaalin sim-korttipaikan lisäksi erillinen paikka e-sim-kortille, johon liittyy kännykässä toimiva sovellus. Tehtaalla asennetun sovelluksen avulla on mahdollisuus ostaa dataa käytettäväksi eri maissa.

200 megatavua dataa saa käyttöönsä 4,99 dollarilla kaikkialla maailmassa, ja se on monen matkailijan näkökulmasta edullista.

– Jos henkilö matkustaa Dubaihin, siellä maksaa yksi megatavu helposti kymmenen dollaria. Me tarjoamme 200 megatavua hintaan 4,99 taalaa, Raatikainen antaa esimerkin.

Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin perustama yritys

Uros on kansainvälinen mobiilipalveluyritys, joka keskittyy matkustajien roaming-kulujen hallitsemiseen.

Uroksen omistajia ja perustajia ovat Jyrki Hallikainen ja Tommi Uhari.

Urokselle on valmistunut uusi toimitalo Kaarnatielle. Tilaa uudessa talossa on 2 000 neliötä.

Uuden toimitalon ja pääkonttorin avajaisia vietetään 18. elokuuta.

Työntekijöitä noin 50, heistä suurin osa Oulussa.

Uros Groupin liikevaihto oli viime tilikautena vajaat 44 miljoonaa euroa, sitä edellisenä vuonna 3,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna liikevaihto noussee satojen miljoonien euron luokkaan.

Uusia työntekijöitä on tarkoituksena palkata tänä vuonna 35–70, heistä suurin osa Ouluun tuotekehitykseen ja ohjelmistotöihin.

Uroksella on yli 60 kansainvälistä operaattorisopimusta. Uroksella on kumppaneinaan kaksi operaattoria jokaisella mantereella, niin että yhteyksiä voidaan tarjota maailmanlaajuisesti.

Uros-nimi tulee englanninkielisistä sanoista Universal Roaming Solutions.

Lue lisää 01.08.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Finderin mukaan Uros Oy:n lv 2018 oli 2,4 M€ ja tappio 1,4 M€. Uros IOT Oy:n lv oli 15 000 euroa. Tappiota kymppitonni. Uros Groupin taloustietoja ei ole missään mainittu. Jäljet johtavat Luxemburgiin (Uros S.à r.l.).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herää kysymyksiä että Montako mokkulaan on Oulusta valmistettu? Ja paljonko yksi sellainen mokkula maksaa, siis voisi suunninnilleen hahmottaa kuinka paljon on tarvittu työvoimaa 1,3 miljardin liikevaihtoon, epäilyksiä herättää sekin että Oulun Uroksella liiketilaa on vain Kaarnatiellä jossa tilat kuulemma hyvin autiot ja tyhjät. HOX HOX Tiloja tarjottu vuokralle kuulemma Tanssi koululle? Jos liikevaihtoa syntyy todellakin ja rehellisesti 1.3 miljadia niin koko Alppilan alue ei riittäisi parkkipaikkoina yrityksen työntekijöille, ja työajat olisivat varmasti kolmivuorossa, mutta nyt max 5 pv / viikossa. Olisi hyvä saada rehellistä ja oikeaa tietoa, ja oikeita kirjanpitolukuja, nyt julkisuudessa olevat kirjalliset luvut osoittaa jopa tappiota ja ei likimainkaan 1,3 miljardin liikevaihtolukemia. Kuten jo aiemminkin fb sä kysyttiin "Oltaiskohan Urosta "ajamassa" pörssiin?" kuullostaa hyvältä ja oikeantuntuiselta kysymykseltä. Kukahan vastaisi? Uroksen pääomistaja Jyrki Hallikainen on Käräjä oikeudessa ilmoittanut asianajajansa kautta ettei hänellä ole nimenkirjoitus oikeutta MPG Servicessä, onko samaa varmistettu Uros Oy ssä? Turvaisi ainakin riita tilanteessa saatavat, jos sattuu sellaisia olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, todellisuudessa liikevoitto voi olla oikea liikevaihto provisio kolmannen tahon operaattorien mobiililiikevaihdosta Mutta jos tällainen eSim on olemassa liikevaihtoa voidaan siirtää yritysten välillä ....

esimerkiksi Kanadassa on kuvitteellinen konsulttifirma joka lupaa isoille yrityksille säätöä puhelin ja internetkuluissa minimissään -15%. Yritys tekee kaupat ja koko puhelin/internetkulu kulkee 100% konsulttifirman kautta, joka palauttaa ostaneelle yritykselle xx taalaa vuodessa esimerkiksi alennuksena tai provisiona. Todellisuudessa liikevaihto siirtyy yrityksesta A yritykseen B joka kauttakuljettaa puhelin ja internet asiat kauttaan
tuo perustuu virtuaaliseen e-Sim korttiin, joka asennetaan puhelimen softaan. Fyysistä Sim korttia ei enää tarvita, puhelin toimii eSim kortilla
En ole tuota juttua nähnyt, vain kuullut huhuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän riittää työntekijöitä, joku firma kun ilmoittaa palkkaavansa kymmeniä, saa heti 200-300 työhakemusta, sopivilta ja päteviltä.
Ihmetyttää ettei työttömyys laske vaikka firmat kuinka palkkaa, vai puhuvatko oikeasti totta?.
Vai onko vielä jossakin "jemmassa" työllisyyskoulutuksessa tms. pari-kolme tuhatta ex nokialaista, vai mistä näihin työntekijät tulee?
Kun työttömiä ja työnhakijoita silti valtavasti, aina vaan..?

ihmetelle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä näille nettifirmoille idea. Tehkää ja myykää VR:älle kunnolla toimivat nettisivut. Sellsiset joista voi valita ja ostaa makuupaikkalipun kohtuudella. Nyt se on tavalliselle tallaajalle ylivoimaista. Samaa luokkaa on Finnairin sivut,täysi pohjanoteeraus. Katsokaa Norweigian sivuista mallia jos ei muuten onnistu. Ne sivut toimii ja on helppokäyttöisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös nämä roaming-maksut juuri poistuneet EU-alueella? Hieman kyllä ihmetyttää tämä tuotekehittely tuotteeeksi jota ei enää edes tarvita? Paitsi Dubaissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU on vain pieni osa maailmaa. Kauko- ja Lähi-Idässä, Amerikoissa ja Afrikassa tästä on paljonkin hyötyä. Monta vuotta on ollut käytössä pitkä penni säästetty.

Niin kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ja reippaasti kuten moni muukin Oulun startUPeista.

Nyt alkaa olla viimeiset hetket kääntää miljoonien tappiot voitoiksi tai pistää putiikki konkurssiin.

Muutamam millin liikevaihdolla melkein saman verran tappiota!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pienyrittäjänä harmittaa juurikin tämä että kaikki rahat menevät it-yrityksille....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla kyllä jotain todella kovaa jymy-ylläriä takataskussa jemmassa jos meinaa n. 3 miljoonan liikevaihdon nostaa *NAPS* tuosta vaan ja yhtäkkiä satoihin miljooniin.

Etenkin pisnesmallilla jonka hienous ei avaudu vaikka sitä miten päin yrittää katsoa.

Mielenkiinnolla seuraan ja tottakai suomalaisille menestystä toivotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikevaihdon kymmenkertaistaminen on helppoa, voitollisen tuloksen tekeminen on se hankaluus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikevaihto oli 3,5 milliä uros oy:llä viime vuonna.

En tiedä mistä toi 44 on tempaistu.

Ks. Asiakastieto.fi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2015 oli 3,3M€ ja 2016 42M€. Missä vuodessa elät? googlaa esim. "taloussanomat uros"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
8
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image