Talous

OP:n syksyn toiset yt-neuvottelut päättyivät – irtisanottuja tällä kertaa ainakin 270, ei vaikutuksia Pohjois-Suomeen

Finanssiryhmä OP irtisanoo ainakin 270 henkilöä keskusyhteisön yt-neuvotteluissa. KUVA: Joel Maisalmi
Talous 12.11.2019 9:52 | Päivitetty 12.11.2019 10:13
Joonas Kuikka, Mirko Siikaluoma

Finanssiryhmä OP kertoo lakkauttaneensa 460 tehtävää, mutta uusia tehtäviä syntyy 190. Tämä tarkoittaa vähintään 270 irtisanomista. Yt-neuvottelut olivat jo toiset tänä syksynä.

Finanssiryhmä OP kertoi päättäneensä yt-neuvottelunsa. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat OP:n keskusyhteisöä ja 1 900 henkilöä.

Neuvotteluiden jälkeen 460 tehtävää lakkaa. Uusia tehtäviä syntyy 190. Tämä tarkoittaa ainakin 270 irtisanomista. Alun perin tavoitteena oli vähentää enintään 290 työntekijää.

Muutosten arvioidaan tuovan noin 18 miljoonan euron kustannussäästöt vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yt-neuvotteluita seuraa organisaatiomuutos, jossa keskusyhteisön toiminta järjestellään uudelleen vuoden 2020 aikana. OP:n palvelukeskus liittyy osaksi vähittäispankkitoimintaa.

OP:n henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi kertoo, ettei yt-neuvottelujen muutokset aiheuta irtisanomisia Pohjois-Suomessa.

– Paikkakunnilla, joilla on palvelukeskustoimintaa, siirrytään itseohjautuviin toimintamalleihin. Meillä on palvelutuotantoa esimerkiksi Oulussa ja toimintamallien muutos vaikuttaa kaikkien palvelutuotantoa tekevien arkeen myös siellä, Länsisalmi kommentoi.

Eivät ensimmäiset yt:t syksyllä

Yt-neuvottelut finanssiryhmässä eivät olleet vuoden ensimmäiset. OP kävi yt-neuvotteluita aiemmin syksyllä yrityspankki- ja vakuutusasiakkaat-liiketoiminnoissa.

Tällöin 300 tehtävää lakkasi ja 185 uutta tehtävää tuli tilalle. Irtisanottuja oli ainakin 115. Nämä aiemmat neuvottelut koskivat 3 000 työntekijän joukkoa.

Yhteensä irtisanomisten määrä syksyn aikana kohoaa lähelle neljääsataa.

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Ryhmän muodostavat 148 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta. OP työllistää 12 000 työntekijää. OP:lla on lähes kaksi miljoonaa asiakasta ja eniten asuntolaina-asiakkaita Suomessa.

Juttua päivitetty 12.11.2019 kello 10.12: lisätty OP:n henkilöstöjohtaja Hanna-Kaisa Länsisalmen kommentit.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö Oulu ole enää Pohjois-Suomea? Oulusta työt loppuu 60:llä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo säästö olisi saatu helposti, kun olisi nipistetty hiukkasen johtajien palkoista, mutta eihän sitä voi kun johtajat joutuu palkkakuoppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

270 työntekijää ja palkka- yms. kustannukset konservatiivisesti 50000€/vuosi per naama.

Tuo tekee 13,5 miljoonaa euroa vuodessa. Aika paljon pitäisi nipistää johtajien palkoista, jotta sillä kuitattaisiin tämä.

Ja mitä nämä 270, joilla ei ole enää mitään tekemistä, sitten tekisivät siellä työpaikalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiehtovaa miten kommentoijat tuntuvat aina tietävän yrityksiä paremmin paljonko niissä tarvitaan työntekijöitä.

Eiköhän jokainen firma tiedä sen hieman paremmin. Kukaan ei myöskään irtisano huvikseen tai ilkeyttään.

Perustakaa itse yritys, joka ei koskaan irtisano, oli tilanne mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Firman johdolla ja asiakkailla voi olla erilaiset intressit. Firma haluaa maksimoida voittonsa, asiakas taas haluaa palvelua. Voiton maksimointi ei välttämättä johda palvelun paranemiseen, vaikka PR-osaston lausunto niin väittäisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yt-neuvottelut on huono tapa hoitaa asiaa . Nevotteluissa pitäis keksiä alalle uutta liiketoimintaa mikä olis vielä kannatavaa. Yhdellä kertaa paljon irtisanottuja menee hakeen uutta työtä, ei hyvä. Näihin uusiin tehtäviinki siirrettäis pienemmissä erissä. Isoissa työpaikoissa on joka vuosi tapahtuu irtisanoutumista ja eläkkeelle jääntiä näitten tapausten kautta olis vähennykset mitkä ajottuis pitemmälle aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää on työpaikkojen väheneminen. Omalle kohdalle se sattui 90-luvun laman aikana. Teollisuudessa olin. Aktiivisesti hain töitä,ei tärpännyt. Koskaan en päässyt työelämään enää kiinni. Ehdin nähdä alallamme olevan automaatiokehityksen. Mieleen jäivät insinöörimme sanat: Tämä on vasta alkua, ihmistyövoiman tarve tulee vähenemään ratkaisevasti miltei kaikilla aloilla. oikeat mahtoivat olla päätelmät.
Mullipankin asiakas en ole koskaan ollut mutta kait sielläkin on uskollinen asiakaskunta joka nyt ilmeisesti toimii "jaloillaan" Olen kahden pienen pankin asiakas. En ole pankkiuskollinen.Voin vaihtaa pankkia heittämällä jos asiat niin vaativat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankit ilmeisesti kuvittelevat voivansa tarjota pelkkiä palvelumaksuja palveluiden sijaan. No, nuo samat nettipankit löytyvät toki nykyisin myös ulkomailta, joten asiakas voi äänestää lompakollaan hyvinkin helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Oulussakin tuhansia avoimia työpaikkoja, joten toivoa sopii mahollisimman paljon väenvähennystä Ouluun. Oulussa hienosti melkeimpä täystyöllisyys😄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
9:30
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
9:29
Oulun yliopisto tutkii puurakentamisen terveysvaikutuksia koulussa Kuhmossa – koululaisten stressiä mitataan sylkinäytteiden ja älysormuksen avulla
9:15
Suunnitellut kelkkareitit kuumentavat tunteita, eivätkä monet maanomistajat halua moottorikelkkoja mailleen – "Herättää paljon intohimoja puolesta ja vastaan" Tilaajille
8:31
WHO pitää hätäkokouksen keskiviikkona koronaviruksen vuoksi – Kiina vahvisti neljännen kuolemantapauksen vilkkaan uudenvuoden loman kynnyksellä
30
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
23
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
10
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
10
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
10
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
8
Oulun Energian tavoitteena hiilineutraalius 2030-luvulla – toimitusjohtaja Juha Juntunen: "Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta"
6
Hävittäjäehdokkaiden testaus jatkuu Pirkkalassa – vuorossa on ranskalainen Dassault Rafale

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image