Talous

OP:n syksyn toiset yt-neuvottelut päättyivät – irtisanottuja tällä kertaa ainakin 270, ei vaikutuksia Pohjois-Suomeen

Finanssiryhmä OP irtisanoo ainakin 270 henkilöä keskusyhteisön yt-neuvotteluissa. KUVA: Joel Maisalmi
Talous 12.11.2019 9:52 | Päivitetty 12.11.2019 10:13
Joonas Kuikka, Mirko Siikaluoma

Finanssiryhmä OP kertoo lakkauttaneensa 460 tehtävää, mutta uusia tehtäviä syntyy 190. Tämä tarkoittaa vähintään 270 irtisanomista. Yt-neuvottelut olivat jo toiset tänä syksynä.

Finanssiryhmä OP kertoi päättäneensä yt-neuvottelunsa. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat OP:n keskusyhteisöä ja 1 900 henkilöä.

Neuvotteluiden jälkeen 460 tehtävää lakkaa. Uusia tehtäviä syntyy 190. Tämä tarkoittaa ainakin 270 irtisanomista. Alun perin tavoitteena oli vähentää enintään 290 työntekijää.

Muutosten arvioidaan tuovan noin 18 miljoonan euron kustannussäästöt vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yt-neuvotteluita seuraa organisaatiomuutos, jossa keskusyhteisön toiminta järjestellään uudelleen vuoden 2020 aikana. OP:n palvelukeskus liittyy osaksi vähittäispankkitoimintaa.

OP:n henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi kertoo, ettei yt-neuvottelujen muutokset aiheuta irtisanomisia Pohjois-Suomessa.

– Paikkakunnilla, joilla on palvelukeskustoimintaa, siirrytään itseohjautuviin toimintamalleihin. Meillä on palvelutuotantoa esimerkiksi Oulussa ja toimintamallien muutos vaikuttaa kaikkien palvelutuotantoa tekevien arkeen myös siellä, Länsisalmi kommentoi.

Eivät ensimmäiset yt:t syksyllä

Yt-neuvottelut finanssiryhmässä eivät olleet vuoden ensimmäiset. OP kävi yt-neuvotteluita aiemmin syksyllä yrityspankki- ja vakuutusasiakkaat-liiketoiminnoissa.

Tällöin 300 tehtävää lakkasi ja 185 uutta tehtävää tuli tilalle. Irtisanottuja oli ainakin 115. Nämä aiemmat neuvottelut koskivat 3 000 työntekijän joukkoa.

Yhteensä irtisanomisten määrä syksyn aikana kohoaa lähelle neljääsataa.

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Ryhmän muodostavat 148 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP Osuuskunta. OP työllistää 12 000 työntekijää. OP:lla on lähes kaksi miljoonaa asiakasta ja eniten asuntolaina-asiakkaita Suomessa.

Juttua päivitetty 12.11.2019 kello 10.12: lisätty OP:n henkilöstöjohtaja Hanna-Kaisa Länsisalmen kommentit.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö Oulu ole enää Pohjois-Suomea? Oulusta työt loppuu 60:llä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo säästö olisi saatu helposti, kun olisi nipistetty hiukkasen johtajien palkoista, mutta eihän sitä voi kun johtajat joutuu palkkakuoppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

270 työntekijää ja palkka- yms. kustannukset konservatiivisesti 50000€/vuosi per naama.

Tuo tekee 13,5 miljoonaa euroa vuodessa. Aika paljon pitäisi nipistää johtajien palkoista, jotta sillä kuitattaisiin tämä.

Ja mitä nämä 270, joilla ei ole enää mitään tekemistä, sitten tekisivät siellä työpaikalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiehtovaa miten kommentoijat tuntuvat aina tietävän yrityksiä paremmin paljonko niissä tarvitaan työntekijöitä.

Eiköhän jokainen firma tiedä sen hieman paremmin. Kukaan ei myöskään irtisano huvikseen tai ilkeyttään.

Perustakaa itse yritys, joka ei koskaan irtisano, oli tilanne mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Firman johdolla ja asiakkailla voi olla erilaiset intressit. Firma haluaa maksimoida voittonsa, asiakas taas haluaa palvelua. Voiton maksimointi ei välttämättä johda palvelun paranemiseen, vaikka PR-osaston lausunto niin väittäisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yt-neuvottelut on huono tapa hoitaa asiaa . Nevotteluissa pitäis keksiä alalle uutta liiketoimintaa mikä olis vielä kannatavaa. Yhdellä kertaa paljon irtisanottuja menee hakeen uutta työtä, ei hyvä. Näihin uusiin tehtäviinki siirrettäis pienemmissä erissä. Isoissa työpaikoissa on joka vuosi tapahtuu irtisanoutumista ja eläkkeelle jääntiä näitten tapausten kautta olis vähennykset mitkä ajottuis pitemmälle aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää on työpaikkojen väheneminen. Omalle kohdalle se sattui 90-luvun laman aikana. Teollisuudessa olin. Aktiivisesti hain töitä,ei tärpännyt. Koskaan en päässyt työelämään enää kiinni. Ehdin nähdä alallamme olevan automaatiokehityksen. Mieleen jäivät insinöörimme sanat: Tämä on vasta alkua, ihmistyövoiman tarve tulee vähenemään ratkaisevasti miltei kaikilla aloilla. oikeat mahtoivat olla päätelmät.
Mullipankin asiakas en ole koskaan ollut mutta kait sielläkin on uskollinen asiakaskunta joka nyt ilmeisesti toimii "jaloillaan" Olen kahden pienen pankin asiakas. En ole pankkiuskollinen.Voin vaihtaa pankkia heittämällä jos asiat niin vaativat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankit ilmeisesti kuvittelevat voivansa tarjota pelkkiä palvelumaksuja palveluiden sijaan. No, nuo samat nettipankit löytyvät toki nykyisin myös ulkomailta, joten asiakas voi äänestää lompakollaan hyvinkin helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Oulussakin tuhansia avoimia työpaikkoja, joten toivoa sopii mahollisimman paljon väenvähennystä Ouluun. Oulussa hienosti melkeimpä täystyöllisyys😄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
8:00
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
8:00
”Kävin kahdesti käsiksi lapseeni” – Työssään muita auttava äiti olisi kaivannut nopeampaa apua, kun suhde murrosikäisen tyttären kanssa meni solmuun Tilaajille
8:00
Harri Virtanen menestyi urallaan, mutta oli kuin romahtamaisillaan: Traumatisoitunut ihminen sabotoi tahtomattaan elämäänsä – siitäkin voi selvitä Tilaajille
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
8
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
7
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
5
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image