Talous

Ojan Rauta irtisanoo 15 henkilöä ja sulkee myymälän Oulussa –  Oulun seudulle jää Kempeleen myymälä

Ojan Rauta sulkee myymälänsä Oulussa. KUVA: Tiina Wallin
Talous 30.8.2019 18:25
Raimo Pirttikoski

Raahen Rautakauppa Oy irtisanoo yhteensä 15 henkilöä Ojan Rauta -myymälöistään Oulussa ja Kempeleessä. Oulun Ruskossa toimiva myymälä myydään tyhjäksi ja lopetetaan tämän syksyn aikana.

Oulun, Kempeleen ja Raahen myymälöitä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut päättyivät keskiviikkona. Neuvottelujen piirissä oli noin 60 henkilöä.

– Pystyimme päättämään neuvottelut hyvässä yhteisymmärryksessä hieman etuajassa. Neljä nyt irtisanotuista työllistyy muualla meidän palveluksessamme, ja mikäli työpaikkoja avautuu lisää, niitä tarjotaan ensin entisille työntekijöille, Ojan Raudan kauppias Jarmo Oja kertoo.

Ojan Rauta keskittää toimintansa Oulun seudulla Kempeleeseen.

– Se on jo ollut meillä selkeästi päämyymälä, johon voimavarat nyt keskitetään. Organisaatiota uudistetaan, ja tavoitteena on myynnin kasvu. Kaikki Oulun yritysmyyjämme siirtyvät sinne, Oja sanoo.

Raahen myymälään säästötoimet eivät nyt kohdistuneet.

– Sinne on tulossa merkittävä uudistus. Kaikki kalusteet laitetaan uusiksi tänä vuonna, Oja sanoo.

Oulun Ojan Raudalta vapautuviin tiloihin siirtyy Ojan omistama Oulun Konekauppa, joka toimii jo samassa kiinteistössä. Ojan mukaan se pyritään avaamaan uusissa tiloissaan joulukuun alussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (63)

Kyllä te ihmiset ootta törkeitä kun vaan valitatte samalla kun joiltain lähtee työpaikka!!!! Voisitta joskus vähän ajatella, että mitä kolmentoista!! Aatelkaapa tilannetta omalle kohdalle, että työt lähtee. Olen ihan varma, että jokainen ojan raudassa niin kuin muissakin kaupoissa yrittävät parhaansa parhaan kykynsä mukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tallinasta raksatarpeet evullisesti ja palavelu hyvää, samalla talakoo juomakki nakkelin lavalle, säästö kaikista n.50rossaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talo rakennettu Ruskon Ojan Raudan tavaroilla ja palvelu ollut lähestulkoon aina moitteetonta ja hinnat pudotettu aina kilpailijan hintojen alle. Ilmaa hinnoissa aina on ja neuvottelemalla sitä saa pois toisin kuin ulkomaalaisissa ketjuissa. Kiitoksia hyvästä palvelusta vuosien aikana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä oululasille asiakkaille, nyt voi käydä ostoksilla vain liikkeissä josta saa paitsi haettua tavaraa niin myös palvelua siihen oheen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruskon myymälästä ei saanut tuotetta ostettua, vaikka sitä nettisivunkin mukaan oli myymälän varastossa. Myyjä tokaisi että ei ala tuotetta varastosta etsimään. Olin lähes ainoa asiakas, joten kiireestä tuskin oli kyse. Viimeiseksi käynniksi jäi tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan järjestettiin kuurupiilon amatöörien mm-kisat Oulussa.Voittaja oli ratakaupassa työntekijänä,ja hänet diskatiin koska oli ammattilainen lajissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaupassa henkilökunta ei tiedä mitä heillä on myynnissä,niin onhan silloin jossain vika.Eihän se ole maksavan asiakkaan tehtävä lähteä selvittämään kaupan tiloihin mitä he myyvät.Minä maksavana asiakkaana menen sinne missä palvelu pelaa ja hinnat on kohdillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ojan Rauta Ruskon noutopiha on sekavampi ja kuin Ruskon kaatopaikka. Ymmärran lopettamisen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen ei uskalla ajaa keskustassa ja uhoaa vievänsä viimeiset roposensa peltomarketteihin. No ei osaa taikka uskalla ajaa sinnekään. Lappu luukulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huutokaupat myy tavaraa vaikka ois lama.Takuuta ei tavaroille voi antaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleen K-raudassa olen monesti käynyt ja saanut aina hyvän palvelun. Joskus noutopihalla pitää odotella. Ja myymälässä todella kauniit myyjät :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakkasin käymästä ko.liikkeissä kun en saanut palvelua. Vain kerran, siis vain kerran olen saanut hyvää palvelua kun etsin sisämaaleista tietoa. Nuori miesmyyjä palveli parhaansa mukaan. Hänelle kiitos. Muulloin myyjät pysyivät tiiviisti pois silmistä ja jos onnistui jonkun tavoittamaan niin minkäänlaista asiantuntemusta ei löytynyt. Kerran sain murahtavan vastausen harmistuneen näköiseltä vanhemmalta miesmyyjältä, tai liekö johtoporrasta, joka erehtyi tulemaan minua vastaan. Joutui jopa kätensä nostamaan kun kyselin mistä päin liikettä etsimäni tavara löytyisi. Oma hymyni hyytyi hänen happamaan ilmeeseen. Päätin siis että etsin liikkeen jossa asiakaspavelu toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No itse monesti rautakaupassa asioineena (myös tässä lopetettavassa) olen huomannut, että kyllä sitä palvelua saa varmasti vaikka ei välttämättä aina just sillä samalla sekunnilla kun henkilöstö on vedetty niin minimiin. Ja monesti palvelun saaminen on kiinni myös asiakkaan itsensä käytöksestä. Monia kertoja havainnut, että kuinka törkeästi asiakkaat käyttäytyy myyjää kohtaan! Voisivat valittajat monesti katsoa itse peiliin ja kysyä, että olikos minun käytös ihan asiallista??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkevä liikku keskittää toiminta Kempeleeseen. Siellä vielä myymälä ja varasto kuntoon, niin varmasti kauppa käy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyn harvakseltaan rautakaupassa mutta kun olen käynyt niin kun muissa on asiakaspalvelijat juosseet pakoon niin Ruskon Ojan raudassa on saanut aina apuja ja palvelua kunnolla.
Pitänee siirtyä nettitilaamiseen kun tiedän etten jaksa muualla jahdata myyjiä että voisin löytää sen mitä etsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (63)

Uutisvirta

21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
178
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
66
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image