Talous

Lii­ke­toi­min­nan kasvu ja Ruotsin markkinat ajoivat Mam­mut­ti­hir­ren mak­su­vai­keuk­siin – rahoitus on saatu ja tulevaisuus näyttää hyvältä, sanoo toi­mi­tus­joh­ta­ja

Mammuttihirren hirrestä tehty pääkonttori vihittiin käyttöön vuonna 2006. KUVA: Sallmén Eljas
Talous 23.1.2019 6:11
Daniel Wallenius

Ylikiimingissä pääkonttoriaan pitävä Mammuttikoti-hirsitaloja valmistava Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus Oy on kärsinyt maksuvaikeuksista pitkin syksyä.

– Meillä on ollut vaikea syksy ja talvi, ja se näkyy toiminnassamme. Maksuvalmius on ollut huono ja se on sitä edelleen, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Vesa Nylander.

Maksuvaikeudet ovat myös aiheuttaneet viivästyksiä joihinkin toimituksiin.

– Se on huono asia, mutta onneksi laissa on säädetty turva kuluttajille tällaisissa tapauksissa. Jotkut asiakkaat ovat valitettavasti joutuneet kärsimään ja maineemme on saanut siinä kolauksen, mutta viivästykset eivät ole pysyviä, Nylander sanoo.

Nylanderin mukaan maksuvaikeuksien taustalla on useita syitä. Yritys on muun muassa kasvanut vauhdilla, ja liiketoiminnan kasvattaminen on syönyt rahaa.

Lisäksi taustalla painavat yhtiön muutaman Ruotsin-liiketoiminnasta muutama vuosi sitten kertyneet tappiot, jotka näkyvät vielä sen viime tilikauden tuloksessa.

– Jos emme olisi lähteneet Ruotsin markkinoille, rahaa olisi yli kolme miljoonaa euroa enemmän, Nylander sanoo.

Nylanderin mukaan yrityksen tulevaisuus on nyt turvattu. Sillä on myönteiset päätökset rahoituksesta, ja yhtiöön on tullut uusi, ulkopuolinen sijoittaja.

Rahoituksen ehtona on ollut yritysrakenteen muuttaminen ja liiketoiminnan siirto konsernin sisällä. Niiden toteuttaminen on vienyt odotettua enemmän aikaa.

– Nyt on enää päivien kysymys, että kaikki menee eteenpäin. Jos järjestelyt eivät olisi onnistuneet, sitten tilanteemme olisi ollut huono.

Yritys on myös saanut tarjouksia fuusioitua suurempien toimijoiden kanssa.

– Halusimme kuitenkin jatkaa perheyrityksenä.

Nylander sanoo katsovansa yrityksen tulevaisuuteen rauhallisin mielin.

– Tilauskantamme on ennätyksellinen. Markkina on hyvä ja uskomme tähän.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Nämä "uudet" omistajat ovat työskennelleet firmassa vuosikausia. Onkohan oikeasti mitään uutta luvassa? Vanhoista piintyneistä toimintatavoista on hankala päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti uusi omistaja lähtee kehittämään toimintaa uusin periaattein. Rohkeutta ja voimia hänelle siihen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattohoidossa on.

Ilman ihmettä ei tästä kanveesista nouse. On todella heikossa tilassa taloudellisesti ja toiminnallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkea firma!!! Ajellaan puolen miljoonan autolla ja samaan aikaan ajetaan asiakkaita taloudelliseen ja henkiseen ahdinkoon. Valehtelua, henkistä väkivaltaa, uhkailua, vähättelyä ja painostamista asiakkaita kohtaan, näistä löytyy lukuisia tarinoita netistä. Nyt on ilmeisesti Mammutti saanut uusia omistajia. Heillä näyttäisi olevan entiset toimintatavat käytössä. Omia uusia Mammuttikartanoita esitellään netin keskustelupalstoilla. Kaverit kehuvat. Rahaa on kyllä laittaa uusiin omiin taloihin, mutta asiakkaiden talojen laatuun/tavaroihin/reklamaatioiden hoitamiseen ei enää rahaa liikene. Mieluummin mennään oikeuteen ja maksetaan lakimiehelle ja "asiantuntijoille" satoja tuhansia kuin että laitettaisiin asiakasta kohtaan tehdyt virheet kuntoon. Mammutin uhreja on kymmeniä. Kukakohan tästä kaikesta hyötyy? Asiakkaat, myyjät tai Mammutin lakimies?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'Rahoituksen ehtona on ollut yritysrakenteen muuttaminen ja liiketoiminnan siirto konsernin sisällä.'
Mitä tämä oikeasti tarkoittaa???
Yritysrakenne?
Mikä konserni? Onko niin, että mikään ei oikeasti muuttu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin se liiketoiminta siirtyy? Perustetaanko uusi yritys, jonne siirretään liiketoiminta ja jätetään velat ja reklamaatio vanhaan yritykseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki investoinnit laiminlyöty jo yli 10 vuotta. Vanhat vehkeet ja tuotekehitys nolla. Paitsi autot, niihin palanut varmaan yksi milli. Mikäs on kun on millä mällätä. Korkea profiili kylän hierarkiassa on tärkeämpää kuin asioiden oikea tila. Johtaja riitelee kaikkien kanssa, jopa naapureiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla oikein järkevä sijoittaja, eikä rahoittajallakaan ole ymmärrystä. Yrityksellä ei ole kuin vanha salvukone ja vanhat liimahirrentekolaitteet. Talotuotannon rahoitus on helppoa, rahat asiakkailta tulee ennakkoon etumaksuina. Tässä tapauksessa ne on syöty. On vain ostovelkoja joka paikkaan. Työmaat ovat kesken ja myöhässä, uusia ei voi aloittaa, kun tavaraa saa enää mistään. Reklamaatiot vanhoista tekeleistä kaatuu päälle. Brändi on mennyt, joskaan sitä ei ole ollutkaan. Kaikki asiakkaat varoo ostamasta. Jolla on rahaa ei ainakaan tuohon sijoita. Yrityssaneerauskaan ei auta enään tuossa vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reklamaatioita ei hoideta. Rahaa yritetään siinäkin säästää. Viranomaisten pyyntöihin ei vastata. Kukaan ei edes hae Mammutilla kirjattuja kirjeitä postista. Puhelimeen ei vastata tunnettuihin numeroihin (asiakkaille, joilla ongelmia).

Mikä ihmeen ennätyksellinen tilauskanta muka Mammutilla on? Kuka ihme sieltä uskaltaisi ostaa, kun tietää että firma on konkurssin partaalla?

En toivo pahaa Mammutille, mutta he kohtelevat asiakasta todella huonosti. Kai kaiken kertoo se, ettei edes viranomaisille vastata?
Täällä meillä päin on ollut paljon ongelmia Mammuttitalon kohteiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivusta seuranneena, ja Mammuttiin päätyneiden kommentteja kuunneltuani, kyllä tilanteesta on vaikea nousta - kolaus maineessa on kova, riitoja päällä siellä täällä. Ilpon jäätyä yrityksestä alamäki alkoi. Olisi varmaan tarvinnut sovittelevampaa asennetta ja nöyryyttä paljon aiemmin. Yrittäminen on kovaa, joten toivoa ja uskoa tulevaisuuteen, jospa se sittenkin kääntyy karikolta. On vaan yritettävä, kaikkea parasta tulevaisuuteen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Rahoituksen ehtona liiketoiminnan siirtäminen ja yritysrakenteen muuttaminen...”

Vaikuttaa että aikovat siirtää liiketoiminnan ”turvaan” toiseen yhtiöön ja sitten se vanhempi yhtiö jää velkaiseksi. Vastuut mm työmaista jää sinne ja se on helppo laittaa konkurssiin, homma jatkuu puhtaalta pöydältä mutta vähillä veloilla.

Olisiko tuo suunnitelmissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Se on huono asia mutta onneksi laissa onnsäädetty turva asiakkaalle...”

Mikä turva? Ei ole juurikaan turvaa, maksukyvytön firma menee yleensä konkurssiin ja asiakas jää ongelmien kanssa yksin... Käsiitämätön kommentti johtajalta, pitää rauhoitella kuluttajasuojalla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mammuttikoti teki meille uuden kodin vuosi sitten. Kaikki meni nappiin, talo valmistui ajoissa ja työn jälki uskomattoman hyvää! Kiitos siitä! Yhtään reklamaatiota ei ole tarvinnut tehdä ja kaikki on toiminut viimeisen päälle. Toivomme Mammuttikodille kaikkea hyvää ja menestystä tulevaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tällaiseen kommenttiin uskoo? Mikään ei mene nappiin ja reklamaatioita olisi vaikka muille jakaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Samat asiat on kirjoitettu omalla nimellä esimerkiksi yrityksen Facebook-sivulle.
Yllättäen arvioinnit ei ole siellä enää näkyvissä. Omat kokemukset on myös kerrottu Mammutin henkilökunnalle sekä suullisesti että sähköpostilla.

Itse harmittelen joka ikinen päivä, etten ottanut totena kaikkea netissä lukemaani ja erehdyimme tilaamaan Mammutilta talon. Kaikki aiemmin lukemani kuulostaa nyt tutulta. Surettaa, miten pieleen kaikki on mennyt ja miten vähättelevästi asiakkaaseen suhtaudutaan. Luulin vilpittömästi, ettei nykypäivänä tuollaiseen kohteluun ole millään yrityksellä varaa. Huomasin olevani todella väärässä.

Kukaan ei mielellään kirjoita ikävistä asioista nimettömänä netissä, en minä ainakaan. Jakaisin niin paljon mielummin positiivista kokemusta kotimaisesta yrityksestä ja olisin ylpeä talosta, jonka meille tekivät. En vaan valitettavasti pysty, ei tule yhtään positiivista asiaa mieleen meidän projektista, niin pieleen se on mennyt.

Varmasti joukkoon mahtuu myös niitä, joiden projektit ovat onnistuneet. En sitä epäile lainkaan. Eihän Mammutti olisi muuten tähänkään asti selvinnyt. Viime aikoina pieleen menneitä projekteja näyttää vain olevan liikaa, eikä niihin suhtauduta sillä vakavuudella kuin pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjää lätinää, tällä vain rauhoitellaan ettei tilaajat penää rahojaan takaisin.
Laatuongelmat ja puuttuvat osat todellinen ongelma joka verhotaan tällä tavoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuote on lopulta hyvin yksinkertainen jota myös monet muut osaa tehdä joten pärjätäkseen täytyy asiakas palautteet ja jälkimarkkinointi hoitaa todella mallikkaasti. Ylimielisyydelle ei tässä some ajassa ole yhtään sijaa kun tieto leviää heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko niin, että rahaa pumpataan omistajien taskuun ennen konkurssia. Ruotsi vain savuverhoksi puhallukselle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
35
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
32
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
21
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
18
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
12
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
9
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa
9
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image