Talous

Lehdolta jälleen tu­los­va­roi­tus, alkuvuosi tap­piol­li­nen – kurssi rajussa laskussa pörssissä

Yhtiön ensimmäinen vuosipuolisko jäi tappiolliseksi. Arkistokuva. KUVA: Anssi Jokiranta
Talous 6.8.2019 11:13 | Päivitetty 6.8.2019 15:03
Heikki Uusitalo

Kempeleläinen rakennusyhtiö Lehto Group antoi tiistaina tulosvaroituksen. Lehto arvioi, että tämän vuoden liiketulos jää tappiolliseksi. Aiemmin yhtiö arvioi, että se tekisi liikevoittoa 2–6 prosenttia liikevaihdostaan.

Yhtiön ensimmäinen vuosipuolisko jäi tappiolliseksi. Tulosta kurittivat noin 15 miljoonan euron tappiot peruskorjaustoiminnasta ja noin kuuden miljoonan euron tappiot Ruotsin liiketoiminnasta.

– Viime vuosien voimakas kasvu ja laajentuminen monella alueella samanaikaisesti ovat tuottaneet kuluvalle vuodelle tappioita. Muutamat kasvun aikana tehdyt liiketoimintapäätökset ja projektit ovat osoittautuneet vääriksi ja huonosti strategiaamme sopiviksi. Vaikka olemme jo tehneet korjaavia toimenpiteitä, niin tulosvaikutukset näkyvät vasta viiveellä, toimitusjohtaja Hannu Lehto sanoo tiedotteessa.

Aamulla annettu tulosvaroitus veti yhtiön pörssikurssiin rajuun laskuun. Noin kello 10.30 kurssi oli yli 17 prosenttia miinuksella maanantain kurssiin verrattuna. Puolenpäivän jälkeen kurssi oli hieman yli 15 prosenttia miinuksella. Kello 15 kurssi oli jälleen lähes 17 prosentin luisussa.

Konsernin liikevaihtonäkymää heikentävät viiveet toimitilahankkeiden käynnistymisessä. Yhtiö ennustaa, että sen liikevaihto on tänä vuonna sama kuin viime vuonna.

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen, viiveet hoiva-, koulu- ja toimitilahankkeiden käynnistymisessä sekä projektien loppuunsaattamiskustannusten kasvu.

Toimitusjohtajan mukaan Lehto Group aikoo keskittyä jatkossa entistä selvemmin niihin liiketoiminta-alueisiin, jotka perustuvat yhtiön kilpailuetuihin ja joilla toiminta on taloudellisesti tervettä.

– Toiselle vuosipuoliskolle odotamme selvää tuloskäännettä, kun pitkään kestäneet tappiolliset hankkeet saadaan päätökseen, Lehto sanoo.

Lehto Group antoi edellisen tulosvaroituksen toukokuussa.

Kesäkuussa päättyneissä Lehdon Oulaisten ja Hartolan tehtaita koskevissa yt-neuvotteluissa päädyttiin irtisanomaan 51 työntekijää. Lisäksi 53 työntekijää lomautettiin. Tulevalle syksylle arvioitiin tulevan lisää lomautuksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Kommentti: "Tsot, tsot...Lehdolla valmistuu kohteet ajoissa. Kerroppa mitkä eivät valmistu?"

Pahasti pelkään, että Rovaniemen Valtakadulla rakenteilla oleva iso kerrostalokohde ei valmistu ennen Lehdon konkurssia. Pitkään on jo rakennettu, mutta näyttää vauhti sen verran hitaalta, että ei hyvä heilahda!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Lehdon osakkeiden ostajat on jännät paikat. Menetääkö rahansa jotka on ehtinyt maksaa uudesta osakkeestaan ja lopulta ei saa mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyl hyö nauraa, ketkä kääräs miljoonia taskuunsa jokuaika sitte, piensijoittaja ei hymyile, kuuluu maksuportaaseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa että valtaosa omentaattoreista ei ymmärrä osakekaupan päälle yhtään mitään.
Osta kun on halpaa ja myy kun on kallista. Kovassa laskussa olevan yhtiön kannattaa ostaa itselle omia osakkeita .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulosvaroitukset eivät lopu tähän odotellaan uutisia kun rakentaminen vähenee rajusti 2vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläköhän pankinjohtajalla uskoa riittää vai onko ens viikolla lappu luukulla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hyvä, että Lehto Kempeleestä purkaa kunnantalon ja kun Lehdon piti rakentaa uudet tilat Kempeleen kunnalle, niin nyt niitä ei sitten taida tulla. Mutta ei ongelmaa me oululaiset voidaan hoitaa Kempele, tehdään siitä kaupungin osa ja veroäyrikin saadaan alenemaan Oulun tasolle.
Oulussa on huippu virkamies porukka, joka osaa hommansa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleestä tulee Oulun reservaatti ja haluamme uusia veronmaksajia. Väsyneet oululaisperheet voivat tutustua aitoon kiireettömään maalaiselämään naapurikunnassa. Lapset voivat pällistellä eläviä lehmiä ja lampaita joita näkee kivikylässä vain lihatiskeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi kertaa on annettu tulosvaroitus. Viimeksi osaripäivänä ja nyt viikkoa ennen osavuotiskatsausta. Missä on avoin tiedottaminen ja yritysjohtaminen? Tässäkö johdon osaaminen sen osalta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki jotka rakentamisbisneksestä jotain ymmärtävät ovat jo aikoja nähneet mihin Lehdon tie johtaa. Ihme että Oulun yhdyskuntalautakunta ja kaupungin hallitus ei ole ymmärtänyt kysyä asan perään. Kaupungissa on lukuisia Lehdon alottamia rakennuksia ja näyttää että ne ei valmistu ikinä. Silti Lehdolle annetaan lisää tontteja parhailta paikoilta, koko kaupunki on Lehdon työmaata. Varmaan joku rakentaa ne valmiiksi kun Lehto fusioidaan johonkin oikeaan rakennusliikkeeseen, joka ei edusta tiettyä uskonnollista näkemystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kaupunki ole nuita tontteja antanut, vaan ovat ostaneet yksityisiltä, esim Marskinpuisto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsot, tsot...Lehdolla valmistuu kohteet ajoissa. Kerroppa mitkä eivät valmistu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alku oli lupaava uusine ideoineen, mutta laajensi liian nopeasti, nyt kaikki leviää käsiin! Toivottavasti selviää ongelmistaan, onhan se lähes Oululainen yritys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoneiston ostaminen valmisteilla olevasta talosta rakennusliikkeeltä joka voi keikahtaa on ostajalle riskipeliä.
Ilman täysimääräisiä vakuuksia ei kannata riskeerata, muutoin voi menettää maksamansa ennakon kokonaan tai osittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä pätee kaikkiin pieniin rakentajiin, joita oulun alueellakin toimi kymmeniä. Pörssiyritykset kuten Lehto tai SRV ovat kuitenkin hieman paremmassa asemassa ja saavat lainaakin helpommin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen tietää, että entistä halvemmalla vaan rakennetaan ja kaikessa pihistellään, jotta tappiot minimoituu. Ennustan, että 2010-luvun taloista tulee samanlaista kuttaperkkaa kuin 70-luvun losot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea vielä kerran sille johtaja miehelle, joka otti rahat ja juoksi. Kyllä häntä varmaan harmittaa juuri nyt, kun häntä niin parjattiin ahneudesta ym. Teit oikein. Ei rakennusliikkeen osakkeet voi koskaan olla mitään. Sanoohan sen järkikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

216 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image