Talous

Kor­jaus­ra­ken­ta­mi­sen ongelmat painoivat Lehto Groupin tulosta – tälle vuodelle ei näkyvissä kasvua

Talous 12.2.2019 8:21
STT, Kaleva

Kempeleessä päämajaansa pitävän pörssinoteeratun rakennuskonserni Lehto Groupin tulos viime vuoden loka-joulukuussa heikkeni selvästi verrattuna vuodentakaiseen. 

Liikevoitto oli 15 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden viimeisen neljänneksen tulokseksi tuli 39 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Hannu Lehto toteaa tiedotteessa, että vuoden 2018 tuloskehitys ei yltänyt edellisten vuosien hyviin lukemiin. Keskeisiä syitä olivat Lehdon mukaan vaikeudet hinnoittelussa ja kustannusten hallinnassa.

Yhtiö ilmoitti viime vuoden lopulla rajaavansa korjausrakennustoimintaansa.

– Olemme analysoineet heikentyneeseen tulokseen vaikuttaneet tekijät ja tehneet korjaavia toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi. Korjausrakentamisen palvelualue on lakkautettu ja sen organisaatio on sulautettu toisiin palvelualueisiin, Hannu Lehto sanoo tiedotteessa.

– Jatkossa teemme valikoidusti peruskorjaushankkeita vain silloin kun ne liittyvät osaksi uudisrakentamista tai muuta suurempaa kaupallista kokonaisuutta.

Lehto Groupin mukaan sen näkymät tälle vuodelle eivät näytä kaksisilta.

Alkaneelle vuodelle yhtiö ei ennakoi kasvua, vaan odottaa konsernin liikevaihdon jäävän samalle tasolle kuin viime vuoden 721 miljoonaa.

Hallitus esittää, että osinkoa jaetaan 0,24 euroa, kun viime vuonna osinkoa maksettiin 0,34.

– Näkymä perustuu yrityksen saatavilla oleviin tietoihin meneillään olevien rakennushankkeiden etenemisestä ja yrityksen arvioon vuoden 2019 aikana aloitettavista ja myytävistä rakennuskohteista, sekä tämänhetkiseen näkemykseen asuntomarkkinoiden kehittymisestä, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Yhtiön mukaan keskeisiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat asuntojen kysynnän heikentyminen, hoiva- ja kouluhankkeiden käynnistymisen lykkääntyminen sekä neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisen viivästyminen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllähän on totta että peruskorjausten hinnoittelu on vaikeaa, sitä se on muillekin. Uuden hinnoittelussa ei tule niin paljon yllätyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jatkossa teemme valikoidusti peruskorjaushankkeita vain
silloin kun ne liittyvät osaksi uudisrakentamista tai muuta suurempaa
kaupallista kokonaisuutta."
Eli bisnes on jatkossa oman rakentamisen korjaamista lisämaksusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pörssiin meno ei ollut hyvä asia, yritystä olisi ollut helpompi kehittää ja hallita ilman. Nyt ahneus vei johtajat ja motivaation, ei mikään uusi ilmiö näissä piireissä. Eiköhän sieltä suuremmista rakennusyrityksistä tule ostotarjouksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image