Talous

Katainen varoittaa Italian aiheuttaman turbulenssin tar­tun­ta­vai­ku­tuk­sis­ta

Talous 11.10.2018 16:22 | Päivitetty 11.10.2018 16:44
STT

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen varoittaa tartuntavaikutuksista, jos epävarmuus Italian taloudesta heijastuu edelleen markkinoille.

Italian odotetaan toimittavan muiden euromaiden tavoin budjettisuunnitelmansa komissiolle 15. lokakuuta mennessä. Maan hallituksesta kuullut budjettisuunnitelmat ovat herättäneet huolta siitä, että taloudenpidon löysääminen pahentaisi entisestään talouden ongelmia.

Katainen toivoo, että Italia noudattaisi yhdessä sovittuja sitoumuksia ja tekisi yhteistyötä komission kanssa. Vielä ei ole hänen mukaansa liian myöhäistä varmistaa Italian talouden vakautta.

- Kukaan ei halua markkinoille uutta epävakautta. Se olisi todella haitallista italialaisille ja muille maille, jotka voisivat kärsiä tartuntavaikutusten riskistä, Katainen sanoi, kun häneltä kysyttiin Italiaan liittyvistä huolista komissiossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

- Tilanne on hyvin hauras, kuten kaikki tietävät. Se ei helpotu sillä, että maalaamme piruja seinille.

Myös Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Christine Lagarde vetoaa Italiaan, jotta maa noudattaisi EU:n taloussääntöjä. EU-maat ovat sitoutuneet pitämään julkisen talouden alijäämän ja julkisen talouden velan tietyissä rajoissa.

- Minä muistutan kaikkia meitä siitä, että kun olet jonkun klubin jäsen ja päätät pysyä siinä klubissa... silloin noudatat klubin sääntöjä, Lagarde sanoi AFP:n mukaan Balilla, jossa IMF pitää vuosittaista kokoustaan.

Italian hallituksesta vahvistettiin AFP:n mukaan eilen, että hallitus pitää kiinni budjetin pohjana olevasta talousennusteestaan, vaikka sitä on syytetty liian optimistiseksi.

Hallitus perustaa budjetin 1,5 prosentin talouskasvuennusteeseen, kun maan parlamentin budjettiosaston ennuste on 1,1-1,3 prosenttia ja IMF:n 1,0 prosenttia.

MAINOS

Kommentoi

Seuraavaksi kuullaan vanha fraasi "me tienataan tällä"! Juttakin lienee palailemassa kuvioihin tienaamaan. Riikan lanseeraama roskat voidaan kohdistaa myös kotimaiseen EU-eliittiin. Roskalainoja myöntäneet , ja puoltaneet tyypit ovat ikävä esimerkki taviksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katainen teki aikanaan todella valtavan kuprun. Nyt mies on taas koulumestarina. Italian tyyliä olisi meidänkin seurattava, härskisti oma etu aina kaikessa. Näinhän Kreikkakin on tehnyt vuosikaudet. Vain idealisti typerys liikaa sääntöjä seuraa, pitää elää hetkessä. Hallitukset ovat väiaikaisia. Niillä ei ole vastuuta kansalle, katsokaa nyt vaikka tätä Kataista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä Italia haluaisi liiiransa myöskin oman talous poliittiikkansa,kumpi parempi kumpi hyötyy kumpi kärsii.Häviääkö italia muuta kuin eu un kosto,Iso Britania näyttää miten käy kun lähdetään pois holhouksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image