Talous

HS: Valiolle taas moitteet maidon hin­noit­te­lus­ta

Talous 7.3.2013 4:30 | Päivitetty 7.3.2013 15:17
STT

Kilpailuvirasto arvostelee jälleen Valiota maidon hinnoittelusta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Viraston mukaan Valio on nostanut perusmaitojen tukkuhintaa reilusti enemmän kuin olisi ollut tarpeen.

Kilpailuvirasto teki joulukuussa päätöksen, jonka mukaan Valio on myynyt maitoa tukkumarkkinoilla alihintaan ja vääristänyt kilpailua. Valio kertoi alkuvuodesta nostavansa perusmaidon hintaa vähittäiskaupalle 30 prosenttia.

Kilpailuviraston yhtiölle lähettämän paimenkirjeen mukaan 10 prosentin hinnannosto olisi kattanut muuttuneet kustannukset.

Valion mukaan kirje on ristiriidassa viraston joulukuisen päätöksen kanssa.

- Viranomaispäätöstä Valion on kilpailulain nojalla heti noudatettava. Päätöksen jälkeen lähetetty kirje ei ole lainvoimainen uusi päätös, yhtiön tiedotteessa sanotaan.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan Valiolle ilmoitettiin selvästi, että 10 prosentin hinnankorotus riittää moititun toiminnan korjaamiseksi.

Asiasta kerrottiin Valiolle useaan otteeseen. Tammikuun kirje vain vahvisti saman asian, sanoi tutkimuspäällikkö Sanna Syrjälä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Meijerialalla on kilpailu raakaa,kovaa ja heikot Ruottalaiset eivät saa voittoja osakkeenomistajille. Etelän yksityiset pikku Ingmannin meijerit, vaikka yhteistyössä Arlan kanssa ei pärjää osuuskunta Valiolle! Valio on osuusmeijeri jonka omistaa tuottajat ja tehtävä ei ole tuottaa suuria voittoja yksityisen tapaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotimainen Valio näyttää olevan rikka Suomen kilpailuvirastolle rokassa! Teki niin tai näin aina väärin. Mikähän tässä takana kun Helsingistä ajetaan maaseudulta/valtiolta lähtöisin olevia kilpailukykyisiä osuusmeijereitä alas. Onko sama kuin esim. julkisten/yksityisten kiinteistöjen hoitosopimuksista, joissa voitot menee ulkomaille mm. Englantilaisille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Valio hintaa liikaa ole nostanut kun meille tuottajille ei oohinta noussut kahteen vuoteen Mutta maijon tuotanto kustannuset on viljahinnan nousun myötä nosseet tutettua maitolitraa koti noin 5 sennti pitäs saada lisäähintaa litraakohti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio;ta ostin ennen, ku se oli vaa pari senttiä kalliimpaa, ja katoin notta oli lähi meijeristä, maikkulasta. Ny on sormi suussa !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole pakko ostaa VALIO:n purkissa olevaa maitoa, onhan maitoa muitten meijereitten purkissa samaa valkoista maitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailuvirasto: Annamme Valiolle 70 miljoonan sakon liian halvan maidon myymisestä.
Valio: Nostamme maidon hintaa niin paljon että saamme sakot maksettua.
Kilpailuvirasto: Annamme uuden sakon koska nostitte liikaa maidon hintaa.
Valio: Joudumme nostamaan edelleen maidon hintaa että saamme molemmat sakot maksettua.
Maitotilallinen: Juma....ei tämä maidontuottaminen kannata.
Kilpailuvirasto ja Valio: So what.
Maitotilallinen: Myymme maitoa tästä lähtien Arlalle koska Arla maksaa paremman tuottajahinnan.
Kilpailuvirasto: Annamme Arlalle sakon kun se maksaa maidontuottajalle liian korkean hinnan.
Kuluttaja: Juma.....ompa kallista maitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkiääkin törkiämpi virasto jolle ei mikään passaa, suomalaisen virman kimpussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten arlan maidot ovat kaupassa aina olleet halvempia kuin valion maidot
ja kuitenkin kilpailuvirasto syynää vain valion hinnoittelua, olisiko aika tutkia myös arlan kaikkien tuotteiden hinnoitteluperusteet samalla tavalla kuin valion

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kilpailuvirasto ärhentelee heti , kun arla nosti 1,5 c/l tuottajahintaa eli siis kymmenensosa arlan saamasta hinnankorotuksesta valui tuottajahintaan, eli siis arlan ohi osuustoiminnallisille alihankintameijereillekin ja sieltä edelleen tuottajille.Kilpailuviraston pääkohde kun on suomalainen maanviljelijä ja heidän osuustoiminnalliset yrityksensä, on ollut aina Bror "Björnin-isä" Wahlroosin ajoista lähtien, koska siellä on nähty aina pyrkimys markkina-aseman vahvistamiseen ja siten jopa uhka kilpailuviraston suosiman vähittäiskauppakartellin saneluhinnoittelulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valion 8 centtiä kalliimpi 1,5 litralta,kuin Arlan maito ei vieläkään riitä Kuluttajavirastolle.Eipä tietenkään,sama se oli enneen tätä 40 centin korotustakin.Ei se miksikään muuttunut
Kuluttajavirastolla lienee tavoitteena saavuttaa maidolle bensanhintataso.Sehän se on tavoiteena aina maidontuottajillakin.Nyt vain on kuluttajaviraston huolehdittava siitä,että korotukset tulevat viljelijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä. Mistä lähtien kilpailuvirasto on taho, jonka tehtävänä on määritellä tuotteiden hinnat? Yritetäänkö tuossa omia mokia paikata, kun vinkuminen liian alhaisista hinnoista sai aikaan hintojen nousun ja paljon vihaisia kuluttajia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ollu määräävää asemaa, ainakaa Oulussa ? Hyvi on saanu valita ja valittaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio on kuin housut kintuissa kiinni jäänyt mies. Tai pikemminkin kiukutteleva, uhmaikäinen kakara.
Valion tilanne muuttunee silloin, kun kyseinen laitos pääsee omavaltaisuuksistaan tai sitten sen toiminta loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimattomat ovat kilipaluviraston tiet. Pitäisiköhän Valion antaa hinnoittelunsa heidän hoidettavakseen, kun mikään ei tunnu passaavan. Olisiko tutkittava kilipaluporukan kytkökset Arlaan??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailuvirasto kyllä syö aika rankasti omaa uskottavuuttaan pois tällä säntäilyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskottavuuttaan? Kilpailuvirasto? Ei sillä ole koskaan mitään uskottavuutta ollutkaan. Ei Suomessa ole oikeaa kilpailuviranomaista. Täällä on vain kumileimasinkonttori, jolta korporaatiot poliittisin kytköksin tilaavat erilaisia lausuntoja. Ilmeisesti Valio on nyt pelannut korttinsa erittäin huonosti, koska on joutunut moisen epäviranomaisen hampaisiin. Kenties Valio ei maksanut tarpeeksi vaalitukea oikeille puolueille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image