Talous

Bittiumin radiokauppa Puo­lus­tus­voi­mil­le etenee – han­kin­ta­so­pi­mus enim­mäi­sar­vol­taan noin 13 miljoonaa euroa

Hankintasopimus perustuu Bittiumin ja Puolustusvoimien 8.8.2017 solmittuun aiesopimukseen. KUVA: Essi Puuri
Talous 11.12.2018 15:34
Pasi Klemettilä

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on valtuuttanut Suomen Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen tekemään hankintasopimuksen Bittium Wireless Oy:n kanssa Bittiumin käsi- ja ajoneuvoradioiden ja niihin liittyvien lisävarusteiden hankinnasta.

Hankintasopimus on enimmäisarvoltaan noin 13 miljoonaa euroa. Uudet ohjelmistoradioteknologiaan perustuvat taktiset radiot tulisivat ensi vaiheessa Maavoimien käyttöön ja toimitettaisiin viimeistään vuoden 2020 loppuun mennessä.

Hankintasopimus perustuu Bittiumin ja Puolustusvoimien 8.8.2017 solmittuun aiesopimukseen.

Hankintasopimukseen sisältyy lisähankintavaraus, jonka mukaisesti Puolustusvoimilla on mahdollisuus hankkia lisää taktisia radioita ja niiden varusteita, koulutusta sekä järjestelmähallintaa Maa-, Ilma- ja Merivoimien käyttöön.

Jos hankinnat tehtäisiin täysimääräisinä, niiden arvo olisi enintään 257 miljoonaa euroa. Puolustusvoimien tavoitteena on tehdä lisähankintoja seuraavan kymmenen vuoden aikana. Näistä mahdollisista lisähankinnoista tehdään erilliset tilaukset.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tekisipä Bittium Suomen öainkuuliaisille kansalaisille, joilla ei ole esim. minkäänlaista rikosrekisteriä, suojatun puhelimen kun noita - maksa itse itsesi vakoilu - ''älypuhelimia'' ei käytä erkkikään - eikä edes ekin kaverit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme uutispimentoa Kalevalta. Itävallan kauppa 30MEur + tämä max 257MEur. Ja Kalavale ei tee isompaa juttua! Eikö paikalliset yritykset kiinnosta? Ja uusikaa hyvät ihmiset ainakin kuva! Taitaa olla 80-luvun vanhasta toimistosta ;) Uusi toimisto sijaitsee Ideaparkin ohi menevällä tiellä (vink vink).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bittium teki juuri myös 30 miljoonan kaupan Itävallan armeijan kanssa, miksi siitä ei ole uutisoitu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saati vasta maanantaina julkaistu yhteistyö GE Healthcaren kanssa langattomasta potilasmonitoroinnin kehittämisestä. Oululaiset olkaa ylpeitä! Teillä on siellä uusi tuleva Nokia Suomeen! Kansankapitalismi rullaamaan ja ihmiset ostamaan tätä kultajyvää ja pitämään omistus Suomessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:50
Turun terrori-iskun vuosipäivän mielenilmaukset sujuivat rauhallisesti
19:47
"Siellä saa olla hoomoilasena jokainen" – Isä–lapsi-parkit antavat eväitä isyyteen, sanoo 50 vuotta täyttävä Kari Rekilä
19:00
Oulua merellistetään uusien asuinalueiden avulla, mutta pääsevätkö niistä nauttimaan muutkin kuin alueiden asukkaat? – merenrantatontti Pateniemenrannassa voi maksaa yli 300 000 euroa Tilaajille
18:24
Koiteli elää tuo festivaalin keskelle koskea
18:22
Susijengin Maxhuni siirtyy Espanjaan – aloittaa kolmostason joukkueessa
18:21
"What the pukk?" – Sanaleikeistä ja tilastoista ei tullut Pukin hattutempun jälkeen loppua, mutta fanipaidoista tuli
18:00
Samuli Edelmann tanssitti riehakkaalla folkilla, mutta pimeän mukana laskeutui haikeus – Tällainen on Koiteli elää -festivaali, joka myydään joka vuosi minuuteissa loppuun Tilaajille
98
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
86
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
60
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
55
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
35
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
32
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
22
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Et kyllä ole tosissasi, etkö tiedä kuinka monen alan tekijäksi esim. lähihoitaja on valjastettu, vaikka koulutus pitäisi... Lue lisää...
Vieläkö valitat.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image