Talous

Aamulehti ja Satakunnan kansa vaihtavat omistajaa – Sanoma ostaa Alma Median alueellisen media- ja pai­no­lii­ke­toi­min­nan

Media-alan järjestelyt jatkuvat tällä kertaa Sanoman ja Alman välisellä kaupalla. Kuvituskuva. KUVA: Eriika Ahopelto
Talous 11.2.2020 8:09 | Päivitetty 11.2.2020 9:34
STT, Tanja Nuotio

Alma Media myy alueellisen media- ja painoliiketoiminnan Sanoma Media Finlandille 115 miljoonalla eurolla. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Kaupassa Sanomalle siirtyy Alma Media Kustannus, joka kustantaa Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa sekä kolmeatoista pienempää lehteä Pirkanmaalla sekä Länsi- ja Keski-Suomessa.

Kauppaan kuuluu myös Alma Manu Oy, joka tarjoaa painopalveluja painotalossaan Tampereella. 

Ostettavassa liiketoiminnassa oli vuoden 2020 alussa 365 työntekijää, joista tulee Sanoma-konsernin työntekijöitä, kun kauppa on saatettu loppuun.

Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2019 oli noin 94 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate noin 20 miljoonaa euroa.

–  Keskeinen viestimme on, että tämä ei muuta Aamulehden ja Satakunnan Kansan paikallista identiteettiä, vaan alueelliset lehdet keskittyvät alueensa asukkaisiin. Sanoman sisälläkin Helsingin Sanomilla on erilainen ääni kuin Ilta-Sanomilla, samalla tavalla Satakunnan Kansalla on erilainen sisältö ja ääni kuin Aamulehdellä, Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven sanoo STT:lle.

Duinhovenin mukaan Alma Medialta ostettavissa lehdissä voi jatkossa olla sisältöjä muista Sanoman medioista.

–  Aamulehdessä voi jatkossa olla jokin Helsingin Sanomien artikkeli, mutta se on Aamulehden päätoimittajan päätös. Jos hän päättää käyttää hyvän artikkelin, se toimii samalla tavalla kuin nyt Alman lehdissä Iltalehti ja Aamulehti tekevät yhteistyötä, eli saattavat käyttää toisiltaan artikkelin rungon tai koko artikkelin, Duinhoven sanoo.

Hän pitää kuitenkin turhana huolta, että lehdet alkaisivat liikaa muistuttaa toisiaan.

–  Huoli on siinä mielessä turha, että suosituimmat artikkelit Aamulehdessä ovat alueellisia ja siksi lehden lukijat lukevat Aamulehteä eikä Helsingin Sanomia. Ei se olisi järkevää Sanomallekaan, koska miksi lukijat ostaisivat Aamulehden täynnä Helsingin Sanomien sisältöä.

Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja. Alma Median Aamulehti ja Satakunnan Kansa ovat Lännen Median osakaslehtiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei ole hyvä jos tiedonvälitys on vain parin kolmen toimijan hallussa, sillä informaatio on yksipuolista jo nyt eikä nuo kaupat varmasti paranna asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se vain Sanoma on noussut kurimuksen alhosta, kun alkaa taasen kartuttamaan omaisuuttaan. Menneinä vuosina realisoi paljon omaisuuttaan epäonnistuneitten kauppojen seurauksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikamoinen yllätys. Alkaako Sanoma taas levittää todenteolla reviiriään maakuntiin? Tietysti hyvä, jos yhtiössä näkökulma laajenee myös kehäkolmosen ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai kehäkolmosen sisäpuolista näkökulmaa yritettää levittää landelle. No kohta on Suomessa vain kaksi lehtitaloa Kaleva ja Sanoma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Lännen Media -yhteen liittymä, jonka kautta Kalevaankin on tullut paljon uutisia heikentyy tulevaisuudessa Aamulehden ja Satakunnan Kansan irrottautuessa siitä. Saadaan ehkä enemmän turkulaista ja pohjalaista näkökulmaa Kalevaan, kun yhtymän vahvin lehti Aamulehti poisttu tamperelaisuutisineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image