Pohjois-Suomi

Uusi omistaja kunnostaa Langin alakartanon Raahessa

Uudet omistajat aikovat kunnostaa rakennuksesta pihapiireineen historiallisen kokonaisuuden. KUVA: Timo Myllykoski
Pohjois-Suomi 10.11.2015 13:15
Timo Myllykoski

Raahen Pekkatorilla sijaitseva Langin Alakartano on saanut uuden omistajan. 1816 valmistuneen talon omistaa nyt Kiinteistö Oy Langin Alakartano, jonka perustajaosakkaina ovat Piia Vähäsalo ja Pasi Siipola Kalajoelta. He ostivat rakennuksen tontteineen Kiinteistö Oy Kummatilta syyskuussa.

Uudet omistajat aikovat kunnostaa rakennuksesta pihapiireineen historiallisen kokonaisuuden. Rakennuksiin tulee sijoittumaan vanhan ajan puoti ja kahvila, käsityöläisten työtila, taidenäyttelytila, majoitushuoneita sekä asuintiloja.

– Rakennuksen kunnostaminen alkaa ensi keväänä ja käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Tavoitteena on, että rakennus voidaan ottaa osittain käyttöön vuonna 2017 ja toiminta on kokonaisuudessaan käynnistynyt viimeistään kesäksi 2018, Piia Vähäsalo kertoo.

Vähäsalo ja Siipola saivat 2009 Viisikanta-palkinnon kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kärjän talon kunnostamisesta Kalajoella. Rakennussuojelupalkinto myönnettiin talon perinteitä kunnioittavasta rakennuksen perusparannuksesta.

Lue lisää 11.11.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hieno juttu että vanhaa entrataan, eikä rakenneta uusia sieluttomia betonikuutioita. Tsemppiä projektiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse laskeskelin, että siihen tulisi upea ravintola, kun se kirkkokin on niin lähellä. Hautajaiset, ristiäiset, konfirmaatiot onnistuisi järjestää luonnollisesti siinä nurkalla. Upea talo kaikkineen, varmasti menestyy, näin ne Kalajokiset osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Piia ja Pasi! Kuulostaa todella hyvältä! Onnea projektiinne! En malta odottaa, että työnne on valmis! Upealle paikalle tulee kahvila, toivottavasti pääsemme kahvilan ikkunoista ihastelemaan kaunista Pekkatoriamme ja Pekka-patsasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekkatori ei ole eenää kaunis. Pilattu perusteellisesti kuten melkein koko Raahen keskusta. Vielä 50 v sitten Pekkatori oli kaunis; viimeinen silaus sen tuholle oli täysin epäonnistunut laattapinnoite ja koko torin arkkitehtuuri muutenkin.
Miksi muuten Raahen keskustan röttelöitä ja joutomaaksi rapistuneita pihoja ei kunnosteta? Onko Raahessa minkäänlaista julkisivulautakuntaa ja jos ei, niin miksi? Ja jos on, niin kuka ja kenen lahjoma?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image