Pohjois-Suomi

UKK-puistossa kadoksissa ollut nainen löysi itse Hammaskurun kämpälle – oli hieman kylmettynyt

Pohjois-Suomi 9.8.2018 11:56
Kaleva

Urho Kekkosen kansallispuistossa kadonneeksi ilmoitettu nainen löysi itse Hammaskurussa olevalle kämpälle torstaina aamupäivällä kello 11:n aikaan, kertoo poliisi.

Muut seurueeseen kuuluvat henkilöt ilmoittivat naisen löytymisestä hätäkeskukseen. Kadoksissa ollut nainen oli hieman kylmettynyt mutta muuten kunnossa.

Nainen ilmoitettiin kadonneeksi keskiviikkoiltana. Hän oli ollut vaeltamassa neljän hengen seuruueessa. Heidän oli tarkoitus mennä keskiviikkona Hammaskurun varaustuvalta Vongoivan kammille.

Yksi seurueesta oli erkaantunut muista Kielisvaaran kohdalla, ja oli lähtenyt kulkemaan kammille yksin toista reittiä pitkin. Ryhmästä erkaantunutta ei kuitenkaan kuulunut kammille, ja yön yli kadoksissa ollut nainen oli lähtenyt etsimään häntä.

Myöhemmin illalla selvisi, että Kielisvaaran kohdalla ryhmästä erkaantunut oli palannut Hammaskurun kämpälle hyvissä voimissa.

MAINOS

Kommentoi

Opissa on variksenpoika tuulessa ,muutkin voivat ottaa opikseen seikkailusta,kaikki virheet ja tyhmyydet ,mitä ei saa tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkeä päähän kuka aikoo selkoselle kuleksimaan,täytyy hallita oikeat taidot siellä liikkuessa,kokematon liikkuja voi olla hetkessä täydellisesti ihka tietämättömillä seuduilla ,minkä jälkeen iskee todellinen paniikki ja hätä ,eikä pysty enää järellisesti ajattelemaan ja rauhoittumaan ja selvittämään mihinkä on kulkenut,ei luota enää itseensä.isot selkoset eivät ole leikkipaikka kuten on kohtalokkaita seurauksia kuultu .apu on kaukana ,huuto ei kuulu eikä kännykät toimi kun huonot kentät,ei luottamista puhelimiin. Varmista että porukassa pysytään ei lähdetä omilleteille ,oikea vaatetus ja reppuun ruokaa ja juomaa riittävästi ,tulentekovälineet ,vaikka pilli taskuun jolla voi kutsua toisia jos erkaantuu porukasta .luonto on eksyjälle ankarapaikka,ole riittävän terve että jaksat rasitukset.älä lähde yksin ,ilmoita minne menet ,milloin tulet,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ryhmästä erkaantunutta ei kuitenkaan kuulunut kammille, ja yön yli kadoksissa ollut nainen oli lähtenyt etsimään häntä.
Myöhemmin illalla selvisi, että Kielisvaaran kohdalla ryhmästä erkaantunut oli palannut Hammaskurun kämpälle hyvissä voimissa."

Siis miten tämä juttu nyt meni. Yön yli ollut kadoksissa ollut henkilö lähti etsimään erkaantunutta henkilöä, mutta myöhemmin jo illalla selvisi, että hän oli palannut kämpälle.

Ja onko se kämppä vai kammi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilö A meni eri reittiä kammille ja saapui myöhemmin kuin muut. Ennen henkilön A kammille saapumista henkilö B lähti etsimään henkilöä A, mutta henkikö B eksyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapin erämaissa ei ole näillä ilmoilla mitään hätää. Eksyminen on lähinnä harmillista -jos on- ja jalka poikkikin pärjää päivän pari jos sellainen harvinainen turma sattuu. Älkää ihmiset hössöttäkö. Kännykkä toimii myös UKK-puistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katvealueilla esim. kuruissa ei ole kenttää. Jos jalka poikki makaat sellaisessa, niin voipi tulla hiukan orpo olo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu tuolla pitää olla järki mukana kun UKK:ssa vaeltaa. Reipas vuosikymmen sitten olin itse siellä vaeltamassa omalla porukalla ja todellakin kuljettiin yhtenä letkana särmästi joka paikasta. Yhdellä taukotuvalla (nimeä en muista) saapui seurue oudosta suunnasta tuvalle eli virallisten reittien välistä tulivat kirjaimellisesti pusikon läpi. Kyselivät sitten meiltä kartan kanssa, että kun he aamulla lähtivät liikkeelle paikasta A ja nyt yrittävät suunnistaa paikkaan B, että ollaankohan edes tontilla. No sitä siinä selvitettiin hetki ja selvisi, että tupa mistä he aamulla lähtivät oli just sama tupa jonka edessä me nyt heidän karttaa tulkittiin. Kun asia seurueelle selvisi, että he ovat samassa paikassa mistä aamulla lähtivät, niin ilme vakavoitui. Kaikki oli heillä ihan hyvin, mutta he tajusivat, että ovat nyt astuneet askeleen enempi erämaahan kuin mitä taidot riittävät. Puhuivat siinä sitten ääneen, että "nyt alkaa piisaamaan ja seuraavaksi virallista reittiä takaisin autolle". Itsekseni totesin, että niin on parempi ja jatkoimme siitä omalla porukalla UKK:n keskellä oleville alueille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi pysyä porukassa, kun ja jos porukalla lähtee jotokselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image