Pohjois-Suomi

UKK-puistossa kadoksissa ollut nainen löysi itse Hammaskurun kämpälle – oli hieman kylmettynyt

Pohjois-Suomi 9.8.2018 11:56
Kaleva

Urho Kekkosen kansallispuistossa kadonneeksi ilmoitettu nainen löysi itse Hammaskurussa olevalle kämpälle torstaina aamupäivällä kello 11:n aikaan, kertoo poliisi.

Muut seurueeseen kuuluvat henkilöt ilmoittivat naisen löytymisestä hätäkeskukseen. Kadoksissa ollut nainen oli hieman kylmettynyt mutta muuten kunnossa.

Nainen ilmoitettiin kadonneeksi keskiviikkoiltana. Hän oli ollut vaeltamassa neljän hengen seuruueessa. Heidän oli tarkoitus mennä keskiviikkona Hammaskurun varaustuvalta Vongoivan kammille.

Yksi seurueesta oli erkaantunut muista Kielisvaaran kohdalla, ja oli lähtenyt kulkemaan kammille yksin toista reittiä pitkin. Ryhmästä erkaantunutta ei kuitenkaan kuulunut kammille, ja yön yli kadoksissa ollut nainen oli lähtenyt etsimään häntä.

Myöhemmin illalla selvisi, että Kielisvaaran kohdalla ryhmästä erkaantunut oli palannut Hammaskurun kämpälle hyvissä voimissa.

MAINOS

Kommentoi

Opissa on variksenpoika tuulessa ,muutkin voivat ottaa opikseen seikkailusta,kaikki virheet ja tyhmyydet ,mitä ei saa tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkeä päähän kuka aikoo selkoselle kuleksimaan,täytyy hallita oikeat taidot siellä liikkuessa,kokematon liikkuja voi olla hetkessä täydellisesti ihka tietämättömillä seuduilla ,minkä jälkeen iskee todellinen paniikki ja hätä ,eikä pysty enää järellisesti ajattelemaan ja rauhoittumaan ja selvittämään mihinkä on kulkenut,ei luota enää itseensä.isot selkoset eivät ole leikkipaikka kuten on kohtalokkaita seurauksia kuultu .apu on kaukana ,huuto ei kuulu eikä kännykät toimi kun huonot kentät,ei luottamista puhelimiin. Varmista että porukassa pysytään ei lähdetä omilleteille ,oikea vaatetus ja reppuun ruokaa ja juomaa riittävästi ,tulentekovälineet ,vaikka pilli taskuun jolla voi kutsua toisia jos erkaantuu porukasta .luonto on eksyjälle ankarapaikka,ole riittävän terve että jaksat rasitukset.älä lähde yksin ,ilmoita minne menet ,milloin tulet,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ryhmästä erkaantunutta ei kuitenkaan kuulunut kammille, ja yön yli kadoksissa ollut nainen oli lähtenyt etsimään häntä.
Myöhemmin illalla selvisi, että Kielisvaaran kohdalla ryhmästä erkaantunut oli palannut Hammaskurun kämpälle hyvissä voimissa."

Siis miten tämä juttu nyt meni. Yön yli ollut kadoksissa ollut henkilö lähti etsimään erkaantunutta henkilöä, mutta myöhemmin jo illalla selvisi, että hän oli palannut kämpälle.

Ja onko se kämppä vai kammi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilö A meni eri reittiä kammille ja saapui myöhemmin kuin muut. Ennen henkilön A kammille saapumista henkilö B lähti etsimään henkilöä A, mutta henkikö B eksyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapin erämaissa ei ole näillä ilmoilla mitään hätää. Eksyminen on lähinnä harmillista -jos on- ja jalka poikkikin pärjää päivän pari jos sellainen harvinainen turma sattuu. Älkää ihmiset hössöttäkö. Kännykkä toimii myös UKK-puistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katvealueilla esim. kuruissa ei ole kenttää. Jos jalka poikki makaat sellaisessa, niin voipi tulla hiukan orpo olo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu tuolla pitää olla järki mukana kun UKK:ssa vaeltaa. Reipas vuosikymmen sitten olin itse siellä vaeltamassa omalla porukalla ja todellakin kuljettiin yhtenä letkana särmästi joka paikasta. Yhdellä taukotuvalla (nimeä en muista) saapui seurue oudosta suunnasta tuvalle eli virallisten reittien välistä tulivat kirjaimellisesti pusikon läpi. Kyselivät sitten meiltä kartan kanssa, että kun he aamulla lähtivät liikkeelle paikasta A ja nyt yrittävät suunnistaa paikkaan B, että ollaankohan edes tontilla. No sitä siinä selvitettiin hetki ja selvisi, että tupa mistä he aamulla lähtivät oli just sama tupa jonka edessä me nyt heidän karttaa tulkittiin. Kun asia seurueelle selvisi, että he ovat samassa paikassa mistä aamulla lähtivät, niin ilme vakavoitui. Kaikki oli heillä ihan hyvin, mutta he tajusivat, että ovat nyt astuneet askeleen enempi erämaahan kuin mitä taidot riittävät. Puhuivat siinä sitten ääneen, että "nyt alkaa piisaamaan ja seuraavaksi virallista reittiä takaisin autolle". Itsekseni totesin, että niin on parempi ja jatkoimme siitä omalla porukalla UKK:n keskellä oleville alueille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi pysyä porukassa, kun ja jos porukalla lähtee jotokselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustan puheenjohtajakisaan osallistumista, mikäli muita ehdokkaita ei ilmaannu
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
17:29
Kilometrejä pitkä öljypäästö Itämerellä – aiheuttajaa selvitetään
77
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
50
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
23
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
14
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

100 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image