Pohjois-Suomi

Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den joukkotappelu ravintolassa Ruukin keskustassa

Pohjois-Suomi 14.11.2015 11:41
Kaleva

Toistakymmentä turvapaikanhakijaa otti yhteen Ruukin keskustassa sijaitsevassa ravitsemusliikkeessä myöhään perjantai-iltana.

Paikalle hälytettiin kaksi poliisipartiota selvittämään tappelua. Tappelussa loukkaantui yksi mies, joka kuljetettiin terveyskeskukseen hoidettavaksi. Hän sai ruhjeita kasvoihin, mutta vammat eivät olleet vakavia ja hän pääsi yön aikana pois hoidosta.

Poliisi otti ravintolasta kiinni yhden miehen, jota epäillään pahoinpitelystä. Lisäksi poliisi vei putkaan kaksi muuta henkilöä päihtymyksen vuoksi.

Ravintolassa oli tappelun alkaessa myös paikallisia asiakkaita, mutta he eivät poliisin mukaan olleet osallisia tapahtumaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

tämmöiset tyhjänpäiväiset rähinöitsijät pitää saatta valtakunnan rajalle eikä päästää enään maahan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielipide on, että eikun takaisin mistä tulikin, jos ei osaa käyttäytyä lakien maan lakien mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki turvapaikan hakijat eivät tule Suomeen siinä mielessä että piittaisivat Suomen laista. Osa syyllistyy täällä väkivaltaan ja heitä pitää yleisen turvallisuuden nimissä karkottaa Suomesta,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja poliisi jaksaa tiedottaa kuinka hommat ei ole lisääntyneet pakolaisten vuoksi, vaikka noissa vokeissakin käydään tappeluita rauhottamassa päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallinen perjantai-illan baaritappelu. Kyllä näitä sattuu, että pojilta mopo karkaa. Onneksi ei käyny pahemmin ja pysyi muutaman kaverin käsikähmänä. Ymmärrän, kun on ollut rankka matka takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti kirjoituksesi oli vitsi. Juoppojen tappeluita ei pidä koskaan mennä ymmärtämään. Mikään selitys ei ole riittävä väkivaltaan. Ei varsinkaan se, että mopo karkaa käsistä.

Turvapaikan hakijat tulivat hakemaan rauhaa. Heille pitäisi tehdä selväksi, että rauhallinen yhteiskunta syntyy siitä, että jokainen pitää huolen OMASTA rauhallisuudestaan ja väkivallasta kieltäytymisestä. Eihän toki kaikki suomalaisetkaan tätä osaa, mutta emmehän me hyväksy sitä heiltäkään, joten ei myöskään turvapaikan hakijoiden tappelua pidä hyväksyä millään selityksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taitaa siirtyä turvapaikanhakijoiden kotimaan ongelmat suomeen heidän mukanaan, mikä on perin ikävä juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kaverit tietysti alkaa turhautua. Aika ei ole tilanteen puolella, vaan se alkaa tulehtua Suomen passiivisella otteella. Kotouttamisen tulee olla aktiivinen prosessi. Pakolaisilla on jo osaamista, mikä tulee valjastaa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti hyötykäyttöön. Se palauttaa ihmisarvon. Suomi esim. tarvitsee vientiosaajia. Myös etäpalveluita voidaan hoitaa suomesta. Yrittämistä voidaan madaltaa osuuskuntien avulla, jolloin kielimuureja tai lupaprosesseja ym. voidaan hoitaa keskitetysti tiimissä. Kotouttamiseen tarvitaan uusia innovaatioita ja toimintamalleja. Punainen risti voisi hakea hankerahaa ja perustaa kehittämispäiviä yhdessä yrittäjien ja korkeakoulujen kanssa. Eteenpän, aktiivisemmalla otteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tuntuisi oikeudenmukaiselta, että mahdollinen häiriökäyttäyminen huomioitaisiin turvapaikkapäätöksissä. Myös kaikille Suomeen muuttaville kannattaisi harkita Australian mallia jossa oleskeluluvan saamisen jälkeen ollaan 1,5 vuotta koeajalla jolloin rikosten tekeminen johtaisi karkoitukseen maasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
50
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
36
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
27
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
18
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image