Pohjois-Suomi

Tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den joukkotappelu ravintolassa Ruukin keskustassa

Pohjois-Suomi 14.11.2015 11:41
Kaleva

Toistakymmentä turvapaikanhakijaa otti yhteen Ruukin keskustassa sijaitsevassa ravitsemusliikkeessä myöhään perjantai-iltana.

Paikalle hälytettiin kaksi poliisipartiota selvittämään tappelua. Tappelussa loukkaantui yksi mies, joka kuljetettiin terveyskeskukseen hoidettavaksi. Hän sai ruhjeita kasvoihin, mutta vammat eivät olleet vakavia ja hän pääsi yön aikana pois hoidosta.

Poliisi otti ravintolasta kiinni yhden miehen, jota epäillään pahoinpitelystä. Lisäksi poliisi vei putkaan kaksi muuta henkilöä päihtymyksen vuoksi.

Ravintolassa oli tappelun alkaessa myös paikallisia asiakkaita, mutta he eivät poliisin mukaan olleet osallisia tapahtumaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

tämmöiset tyhjänpäiväiset rähinöitsijät pitää saatta valtakunnan rajalle eikä päästää enään maahan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielipide on, että eikun takaisin mistä tulikin, jos ei osaa käyttäytyä lakien maan lakien mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki turvapaikan hakijat eivät tule Suomeen siinä mielessä että piittaisivat Suomen laista. Osa syyllistyy täällä väkivaltaan ja heitä pitää yleisen turvallisuuden nimissä karkottaa Suomesta,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja poliisi jaksaa tiedottaa kuinka hommat ei ole lisääntyneet pakolaisten vuoksi, vaikka noissa vokeissakin käydään tappeluita rauhottamassa päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallinen perjantai-illan baaritappelu. Kyllä näitä sattuu, että pojilta mopo karkaa. Onneksi ei käyny pahemmin ja pysyi muutaman kaverin käsikähmänä. Ymmärrän, kun on ollut rankka matka takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti kirjoituksesi oli vitsi. Juoppojen tappeluita ei pidä koskaan mennä ymmärtämään. Mikään selitys ei ole riittävä väkivaltaan. Ei varsinkaan se, että mopo karkaa käsistä.

Turvapaikan hakijat tulivat hakemaan rauhaa. Heille pitäisi tehdä selväksi, että rauhallinen yhteiskunta syntyy siitä, että jokainen pitää huolen OMASTA rauhallisuudestaan ja väkivallasta kieltäytymisestä. Eihän toki kaikki suomalaisetkaan tätä osaa, mutta emmehän me hyväksy sitä heiltäkään, joten ei myöskään turvapaikan hakijoiden tappelua pidä hyväksyä millään selityksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taitaa siirtyä turvapaikanhakijoiden kotimaan ongelmat suomeen heidän mukanaan, mikä on perin ikävä juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kaverit tietysti alkaa turhautua. Aika ei ole tilanteen puolella, vaan se alkaa tulehtua Suomen passiivisella otteella. Kotouttamisen tulee olla aktiivinen prosessi. Pakolaisilla on jo osaamista, mikä tulee valjastaa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti hyötykäyttöön. Se palauttaa ihmisarvon. Suomi esim. tarvitsee vientiosaajia. Myös etäpalveluita voidaan hoitaa suomesta. Yrittämistä voidaan madaltaa osuuskuntien avulla, jolloin kielimuureja tai lupaprosesseja ym. voidaan hoitaa keskitetysti tiimissä. Kotouttamiseen tarvitaan uusia innovaatioita ja toimintamalleja. Punainen risti voisi hakea hankerahaa ja perustaa kehittämispäiviä yhdessä yrittäjien ja korkeakoulujen kanssa. Eteenpän, aktiivisemmalla otteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tuntuisi oikeudenmukaiselta, että mahdollinen häiriökäyttäyminen huomioitaisiin turvapaikkapäätöksissä. Myös kaikille Suomeen muuttaville kannattaisi harkita Australian mallia jossa oleskeluluvan saamisen jälkeen ollaan 1,5 vuotta koeajalla jolloin rikosten tekeminen johtaisi karkoitukseen maasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

29
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
22
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
12
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
10
Pari kysymystä: Miksi Kiimingin ekopisteitä on lopetettu?
9
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
8
Yrittäjä myy "sotkun munkkeja", joita ei ole leivottu missään sotilaskodissa – Sotilaskotiyhdistys pitää toimintaa moraalittomana Tilaajille
8
Tuore tangokuningas Johannes Vatjus otettiin lämmöllä vastaan kotikaupungissaan Haapavedellä – "Voi Johannes, minkä teit!"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image