Pohjois-Suomi

Seurasimme lu­men­syö­jä­ju­nan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video

Venäläistä lumensyöjäjunaa testattiin Kainuussa. KUVA: Juha Neuvonen
Pohjois-Suomi 20.2.2020 21:04
Tanja Nuotio

Ratapihat ja raiteet ovat yhä tiukempien aikataulujen puristuksissa. Venäläisellä lumensyöjäjunalla päästäisiin se yksi vapaa raide välistä puhdistamaan ratapihan ruuhkassa. Suomella ja Venäjällä on sama raideleveys, ja siksi yhteistyö on vilkasta ja helppoa.

Se on äkkiseltään pelottava ilmestys. Yli viisi metriä korkea juna saapuu hitaasti mutta varmasti mutkan takaa raidetta pitkin keskelle Kainuun korpea.

Monsterilla on yksi iso silmä ja venäläistä tekstiä kyljissään.

Junan harjat pöllyttävät lunta, joka kerätään raiteilta mukaan kyytiin. Pieniä kiviäkin lentää, joten on syytä ottaa pari askelta taaksepäin.

Venäläinen lumensyöjäjuna on ensimmäistä kertaa Suomessa. Sen kyydissä on kuusi venäläistä Lokakuun Rautateiden työntekijää.

– Tämä on historiallinen hetki, konsulttiyhtiö Ramboll CM:n projektipäällikkö Jarkko Voutilainen hehkuttaa ja kiipeää kameran kanssa lumikasan päälle.

Ratapihoilla on kova tarve pitää alueet puhtaina. Siksi olemme nyt testaamassa venäläistä lumensyöjäjunaa Kontiomäessä, joka sijaitsee Kajaanista noin 30 kilometriä pohjoiseen.

Laajakankaan radoilla testataan nykyään kaikki uudet veturit, vaunut ja ratatyökoneet.

Voutilainen kertoo, että lumi ratapihoilla aiheuttaa työturvallisuusriskejä ja hankaloittaa työskentelyä. Liikennemäärät ovat lisääntyneet, ja työmahdollisuuksia raiteiden ja raidevälien siivoamiseksi on entistä vähemmän. Aikataulut ovat yhä tiukemmat.

– Ongelma on vaikein suurilla järjestelyratapihoilla, kuten Tampereella, Oulussa ja Kouvolassa, Voutilainen painottaa.

Tänä vuonna lumiongelmilta on säästytty, mutta miten käy ensi talvena? Muistissa on viime talvi, joka oli erittäin ongelmallinen etenkin Tampereen ja Kouvolan ratapihoilla.

– Kovia lumitalvia tulee olemaan jatkossakin. Jos niihin ei ole varauduttu, pahimmassa tapauksessa edessä on isoja ongelmia.

"Lumensyöjäveturia" testataan Kainuussa. Venäläistekniikasta haaveillaan apua ratojen pitämiseksi puhtaana lumesta.

Haitat näkyvät siinä, että tavara ei saavu asiakkaalle ajoissa. Ketjureaktiona matkustajaliikenteen aikataulut voivat myöhästyä.

Vaatisi siis tämäntyyppistä nyt testattavaa kalustoa, että päästäisiin ruuhkaisilla ratapihoilla se yksi vapaa raide välistä putsaamaan.

Henkilöliikenne ja tavaraliikenne ovat kasvaneet erityisesti tietyillä rataosilla. Kunnossapitoyksikön päällikkö Jukka Valjakka Väylävirastosta kertoo, että tavaraliikenteessä on ollut merkittävää kasvua viime vuosina.

– Erityisesti tavaraliikenne Venäjältä on lisääntynyt, ja kasvua on esimerkiksi Porin, Loviisan ja Hangon satamiin. Venäjän suunnasta tulee paljon hiiltä. Myös puu liikkuu Suomen raiteilla vanhaan malliin.

Useita rautatieliikenteen harjoittajia on paikan päällä nyt Kainuussa, koska raiteiden ylläpito on Suomessa kokonaisuus. Esimerkiksi Destian edustajat tutkivat työnjälkeä tarkasti.

Alun perin lumensyöjäjunan testi piti tehdä Kaakkois-Suomessa, mutta siellä ei ole lunta. Jukka Valjakka kertoo, että Kainuusta jatketaan vielä hyvin todennäköisesti pohjoisemmaksi, Kemiin ja Tornioon saakka.

Lumensyöjäjuna soveltuu nimenomaan ratapihoille. Nyt Suomessa selvitellään vasta eri vaihtoehtoja ja testataan myös sveitsiläisiä ja ruotsalaisia ratkaisuja, jotka ovat aika samantyyppisiä. Laitteita ei pystytä kuitenkaan testaaman Suomessa, kun maissa on eri raideleveys.

Väylävirasto tekee Venäjän kanssa paljon erilaista yhteistyötä muun muassa teknisissä asioissa. Suomella ja Venäjällä on sama raideleveys.

Näin toimii lumensyöjä

Harjoilla harjataan kiskojen sivusta lunta keskelle. Siitä lumensyöjä "syö lumen" eli sivuaurat leviävät ja käynnistyy harjaus. Juna lähtee liikkeelle, jolloin alaharja nostaa lumen kuljettimelle ja kuljetin nostaa sen vaunuun ylös.

Vaunuissa lumi kertyy aina mahdollisimman kauas. Viimeisestä vaunusta lumi voidaan purkaa ratapenkalle tai muualle. Myös vauhdissa voi purkaa.

Kerää yhteen menoon parisataa kuutiota lunta.

Työskentelyvauhti on hidas. Keskimääräinen työnopeus on noin 5 kilometriä tunnissa. Soveltuu ratapihoille, ei varsinaisille raiteille.

Rataosuudet puhdistetaan vanhoilla Valmetin rakentamilla lumiauroilla, jotka kiinnitetään ratakuorma-autoon. Lisäksi käytetään kiskopyöräkaivinkoneita.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (79)

Sama raideleveys Venäjän kanssa muistuttaa, kenen vallan alla maamme pitkään oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun ratapihakin osan vuorokaudesta vallan tyhjä vaunuista, jo on aikaa aurata, vai eikö logistiikka pelitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moinen rotisko huh suomalaiset osaa tehdä kyllä vielä paremman auran. Jos sellaista edes tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harjojen ja kuljettimien kanssa on tullut puljailtua aika pitkään. Ei tuollaisen teko mitenkään mahdottomuus ole.
Nerokas vempele kuitenkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentaa sen areenahallin ja asuntoja oulun ratapihan päälle niin tulee samalla katos asemalle. junat kulkee siellä alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on venäläinen lumihirmu. EU, ei osaa tehdä edes tuollaisia. Kaikilta 28 poloiselta pitää kysellä lupa ja suostumus jos jokin työkone meinataan saada työntekoon. Itsenäisen maan ei tarvi kysellä lupia tähänkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä komeampia ovat ne venäläiset lentokentän "auraus"-rekat joihin on asennettu mig-17 hävittäjän moottori. Kyllä lumi lähtee. Ei taitaisi mennä kotimaisista turvallisuusmääräyksistä läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU, päättää näistä asioista suomessa. Suomella ei ole mitään madollisuuksia tehdä omatoimisesti mitään. Saako luvan, saadaanko me tehdä sellainen, että.....? Mitähän se eu, tähän nyt sanoo, jos näin tehtäis...!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa osataan , Suomessa on aina ollut lunta ja junat on kulkeneet. Turhaa haaskata rahaa moiseen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on marin ollu rysselissä kyselemässä, mitä nyt, mitä nyt, tarviiko maksaa enemmän. Näitä huolia ei ole itsenäisillä mailla kuten venäjä ja britannia. Britannia jätti valtavan 75 miljardin euron loven EU, budjettiin, kun lähti irti kolhoosista. Suomi maksaa omansa, tai rettelöi vastaan, jolloin eu, suuttuu ja syyttää vastaan niskuroinnista. Että näin nykysuomi elää. 2020. Toista oli suomessa 1982

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Venäjällä osataan! Venäjä on muutenkin hieno maa, ja Putin maailman paras Presidentti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää lumi pursuavan kiskon viereen.
Katso video 30...45 sekunnin kohdalta.
Työjäljessä on toivottavaa ainakin pölylumella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

videosta jäi harmittamaan,miksi näytettiin vain monsteria,eikä pätkääkään miten hyvin se puhdisti,asemien vahdealueiden päälle pitäisi rakentaa tunnelit, viemäröidä ja lämmittää kaukolämmön lauhdevedellä,tarkoitan isojen kaupunkien asemia,kyllä kävelykatuihin sitä riittää,niin,ratahan ei ole ongelma vaan vaihteet,mutta hyvä,kun on yhteistyötä,olen käynyt kymmeniäkertoja venäjällä aina uralilla asti,talvella siellä ei ole koskaan ollut ongelmia lumen takia,aikataulut pitää aina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI. Koko ilmastohössötys on täysin turhaa. Myrskyt ja lämpötilat ja sateet, niillä ei ole mitään tekemistä autojen pakokaasupäästöihin. Minäpä kerron teille. Ilmastomuutokset tulee ja menee, on ollut kivikautta on ollut jääkautta, eikä nekään ole autojen pakokaasujen syytä. Kannattaa tarkistella ihan muita kohtia kun näitä autojen katalysaattoreita, tuleeko niistä saasteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivän annos persulaista tiedepolitiikkaa. Eikös sitten sovita, että lääketiedekin on yhtä turhuutta sekin. Annetaan vain luonnon korjata elon tiellä sortuneet. Uskomatonta mistä Suomeen on kotiutunut tällainen junttiuden ylistys. Onhan teillä johtajana kuitenkin ukrainalaisesta kirkkolaulusta väitellyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääketiede on lääketiedettä, ja ilmastohöpötys on ilmastohöpötystä, jonka vain kourallinen höppänöitä sai puheillaan aikaan. . Nyt tähän vouhkaamiseen on yhtynyt laajalti näitä, voi kauheaa voi kauheaa, nyt äkkiä autot talliin, ja sähköä kaikkialle, ja saunankiukaat jotka puulämmitteisiä, äkkiä sähkökäyttöiseksi, ikkunat täysin tiiviiksi, koko talot niin tiiviiksi kuin pullo, nämä höppänät) . Ilmastoasioihin ei liity perussuomalaiset millään tavalla, politiikkaa ei saa sekoitaa asioihin, jossa on kyse ilmanmuutoksen aiheuttajista. Ei perussuomalaiset ole aiheuttaneet ilmanmuutoksia, van meillä kaikilla on sen aiheuttajista omat mielipiteet. Vai sotketaanko tähän aiheeseen vielä putin, venäjä, usa,pohjoiskorea ja nato. Ilmanmuutokset tulee ja menee. Vaikka laitetaan koko maapallo kiinni, ilmanmuutokset tulee ja menee. Näin on ollut aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitteen kehittäminen ei ole kovin vaikeaa. Olen tästä jo patentin hakenut, joten voin tämän täällä jo kertoa. Yksinkertaista: Junan alle sähköllä toimivat harjat eri asentoihin, järjestys on se, että harjarivistön takempana oleva rivistö on vähän matalemmalla, junan keulassa mahdollisuus hötylumen pois siirtämiseen on puskuvevy, tämän takana tulee raspit, jotka ruhjoo jo ilmestyneen jään kiskojen ympäriltä, harjat hoitaa lopun. Ei kannata kopioida, koska minä olen tämän jo paperille raapustanut.! Kai olette nähneet kiinteistöpuolen kalustoa, siellä on myös harjakoneita käytössä, ihminen nämäkin on suunnitellut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (79)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image