Pohjois-Suomi

Rattijuoppo törmäsi kahteen lapseen Haukiputaalla torstaina – kuljettaja pakeni paikalta

Pohjois-Suomi 10.8.2018 11:07
Kaleva

Henkilöauto törmäsi 5-vuotiaaseen lapseen sekä lastenrattaisiin Haukiputaan Martinniemessä torstaina 9.8. Lastenrattaissa oli 1-vuotias lapsi. Onnettomuus tapahtui hieman kello 17 jälkeen iltapäivällä.

5-vuotias kaatui maahan törmäyksen voimasta ja loukkasi kätensä. Lastenrattaissa ollut vuoden ikäinen lapsi ei loukkaantunut onnettomuudessa. Lastenrattaista vääntyi rengas.

Henkilöautoa kuljettanut keski-ikäinen mieskuljettaja poistui tapahtumapaikalta. Poliisi tavoitti hänet lähistöltä. Poliisi suoritti puhalluskokeen miehelle. Mies puhalsi 2,05 promillea.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomukseen.

Kuljettajalla ei ole ajokorttia. Hänen kuljettamansa auto oli katsastamattomuuden takia käyttökiellossa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Ei tule pätkääkään yllätyksenä tällainen uutinen vuosia Martinniemen touhua seuranneena. Liikenteessä on niin epäilyttävän näköistä sakkia jatkuvasti että oikeastaan ihme ettei näitä satu enempää.

Silloin harvoin kun poliisin ratsioita on Martinniementiellä ollut, olen kehunut ja pyytänyt tulemaan useamminkin että rönttäsakkia saataisiin ajoneuvojen ratista vähemmäksi. Vastaus aina sama; ei ole aikaa tai resursseja enempään. Ikävä kyllä tämä on totuus, Oulun kaupunkia ja poliisia tuskin loppupeleissä paljoa kiinnostaa mitä periferiassa touhutaan.

Toivottavasti tällaista ei tarvi enää lukea tai kuulla kertaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kyllä ymmärsin että auto oli se joka törmäsi lapseen ja lapsen kuljetus laitteeseen jonka rengas vääntyi.. Sama kun joku sanoo että joi viinaa viinapullosta? Minä juon joskus viinaa muovi tai lasipullosta mutta viinapullosta en koskaan koska viinasta ei valmisteta pulloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nää mopokaaharit on suurelta osin sitä porukkaa, mistä joku tutkija taanoin totesi, että ei ole mafiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkolukkokeskustelu. Alkolukkojen vastustajat alkavat heti mantraamaan siitä kuinka helppo puhalluslaitetta on huijata. Miksei keskustella rakentavasti siitä millainen alkolukkojen pitäisi olla ettei niitä voi huijata. Osasiha Bittium valmistaa maailman turvallisimmat kännykät, eikä kukaan keskustele mitä sillä osaamisella voidaan tehdä tavallisille kännykälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että katsastamattomiin ja mahdollisesti rekisteristä poistettuihin autohin pitäisi laittaa alkolukko?
Jonka saa käyntiin naapurin lapsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi yleensäkkään pitää olla alkolukkoja ja alkometrejä..viisas EI mene autoa ajamaan kännisä😢

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto takavarikkoon ajokiellon ajaksi ja asiaa pitäisi käsitellä kuin törkeän pahoinpitelyn yritystä eli vähintään muutama kuukausi ehdotonta vankeutta. Olisi poissa ainakin sen aikaa. Hyssyttely pitää lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä oli 3kk lusimassa ja opin ettei autoa ajeta humalassa
kiitos vankilan katajanokalla istuin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavaksi Martinniemestä voisi ratsata kilvettömät mopot/moottoripyörät (ja niiden mahdollisesti alaikäiset kuskit), ennenkuin sattuu jotain vakavampaa. Aivan surutta ajellaan esim. kilvettömällä motocross-pyörällä pitkin yleisiä teitä jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missään muualla Suomessa en ole nähnyt niin surkeaa liikennekuria kuin Martinniemessä. Ja olen nähnyt todella surkeita paikkoja. Ainoa kylä, missä aidosti tarvittaisiin 24/7 liikennevalvontaa Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai et vai? Käypä ajamassa pohjantietä pätkä, ne kohdat missä 80 kmh muuttuu 60 kmh ja 50 kmh ja 30 kmh rajoituksiksi..
Noilla osuuksilla on kuri kaukana liikenteestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhyy vaan sulle. Moottoritiellä ei ole jalankulkijoita, ei voi todellakaan verrata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjan malli olisi hyvä. Törkeästä joudut aina istumaan. Meillä saa vain sakot ja joskus ehtoolista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan kyllä itsekin alkolukkoja rattiin. Vaikka sitä promillerajaa saattaa nostaa esim. purkka, niin silti tästä saadut hyödyt ovat huomattavat kustannuksiin ja haittoihin verrattuna. Ei itsellä ole varsinaisesti alkoholisteja vastaan mitään, mutta siinä vaiheessa kun aletaan vaarantamaan omalla juomisella muidenkin ihmisten henki, alkaa loppumaan itseltä ymmärrys. Kyllä, apua ja tukea pitää olla tarjolla, mutta päätöksestä lähteä humalassa rattiin on aina sen kuskin. Inhottaa usein kun rattijuoppoutta puolustellaan vähäisellä avun tarjoamisella. Vaikka oma henki ei kiinnosta, pitäisi olla kanttia myöntää, että reagointikyky ei ole humalassa yhtä hyvä, kuin selvinpäin ja yllättäviin tilanteisiin ei voi reagoida. En vain voi antaa mitään sympatiaa näitä ihmisiä kohtaan, kun itsekin olin lähellä menettää pikkusisarukseni rattijuopon auton alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ottavat ajokortin pois. No ei se auttanut nytkään. Toistuvasta törkeestä ratista aina ehdotonta ilman mahdollisutta yhdyskuntapalveluun. Alkaa mietityttämään kannattiko...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kerta lapsi loukkaantui, miksei syytenimikkeenä ole myös ruumiinvamman tuottaminen ????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saa rajoittaa ihmisen vapautta liikkumiseen!
-Ja pyh, miksei rattijuopolta voi ottaa pois asettaan kuten muilta rikollisilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
10:47
Pattijoen kasvatti Miikka Salomäki siirtyi NHL-seurojen vaihtokaupassa Nashvillestä Torontoon
10:08
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
68
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
28
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
18
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
12
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image