Pohjois-Suomi

Ra­ken­nus­kon­ser­ni Lehto käy yt-neuvotteluja Iin tehtaallaan, pöydällä määräaikaiset lomautukset – "Toiveita elätetään, että tilauskanta lähtee nousuun"

Pohjois-Suomi 2.1.2019 13:06 | Päivitetty 2.1.2019 13:24
Arja Mikkola

Rakennuskonserni Lehto on aloittanut yt-neuvottelut Iin tehtaalla.

Yt-kutsut on esitetty joulukuun puolivälissä, mutta tilannetta selvitetään Lehto Components Oy:n toimitusjohtajan Pekka Korkalan mukaan vasta varalta. 

Tilauskannan toivotaan vielä korjaantuvan tammikuun aikana joulukuun notkahduksesta.

– Kyllä tässä on positiivisia merkkejä ilmassa, Korkala ennakoi.

Iissä valmistuu seinäelementtejä 35 työntekijän voimin.

Korkalan mukaan ensimmäinen varsinainen neuvonpito henkilöstön kanssa on perjantaina.

Myös kattoelementtitehtaalla Humppilassa on käynnistetty yt-neuvottelut.

– Yt-kutsu koskee määräaikaisia lomautuksia. Se on enemmän varotoimenpide, jos meillä ei lähde markkina vetämään. Toiveita edelleen elätetään, että tilauskanta lähtee nousuun. Se ratkeaa lähiviikkojen aikana.

Mahdolliset lomautukset alkaisivat helmikuussa. Alkuvuonna on rakennusalalla tyypillisesti hiljaisempaa. Pörssilistattu Lehto työllistää yhdeksässä tehdastuotantoyksikössään yhteensä 450 ihmistä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Talo on usein yksityisihmisen suurin investointi elämänsä aikana.
Huonoa ja halpaa ei kannata ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosa 70 luvulla ku kuuli että on saha palanu josaki niin että on alakannu tai jo menossa talouden laskukausi.
No, tuosaki yrityksessä on paukuteltu henkeseitä jo meleko kauan.
Taisi käyä niinku ennustettiin , että itku tulee pitkästä ilosta, valitetavasti.
Paha juttu kyllä ko se kuoppa mikä tuosa keskustasaa on nii sen teko on aiheuttanu vaurioita viereiselle kerrostalolle ja rahaa liene ei korjauksiin kuopan tekijöillä, sitte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo firma valitettavasti viimeisenä jää henkseleitään paukuttelemaan. Niin ylivoimainen konsepti ja kustannustehokkuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että ovat ajoissa liikkeellä. Kyllä yrityksissä pitäisi olla kokoajan lomautusvaroitukset päällä niin ei tarttis seisoskelijoille maksaa jos töitä ei ole. Muutenkin pitäis poistaa pekkaset ym. ihan ylimääräiset vapaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ikinä ostas mistään talotehtaalta tulleita elementtejä. Anteeksi työntekijöitä kohtaan mutta olen niin monesti nähnyt näitä tuotoksia. että ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä yt-neuvotteluja on ihmeen useassa Oulun talousalueen yrityksessä. Joku voisi tehdä väitöskirjan ja väitellä tohtoriksi aiheesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehto pärjää varmasti kiristyvässä kilpailussa rakennusalalla. Toimii paljon kustannustehokkaammin kuin perinteisellä tavalla toimivat rakennusliikkeet ja työn jälki on myös laadukasta. Lisäksi, heillä on koko projektien hallinta omissa käsissä. Uskon Lehdon pärjäävän myös tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohteita on rakennettu vuosiksi etukäteen. Lehto on itse ollut etunenässä tätä kuplaa luomassa. Nyt se osuu omaan nilkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montakos sataa myymätöntä asuntoa täällä Oulussa olikaan markkinoilla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alihinnoittelu alkaa näkymään,tuttua hommaa tuollaisilla pikaisen voiton tavoittelijoilla,ensin hypetetään ja vallataan markkinat alihintaan jolloin saadaan osake nousuun ja sitten myydään hyvillä voitoilla ne pois ja jäljelle jää velkainen konkurssikypsä pesä.Tyypillistä tuo homma noissa piireissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten paljon Lehdon osakkeista maksetaan osinkoja tulevana keväänä?
Onko normaalia että rakennusliike vuokraa myymättömiä asuntoja, kuten Lehto tekee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taantuma tulee vääjäämättä. Kikytyksissä tulee kiirettä riittämään. Ei ehdi ensi kesänä kikyttäjä lomaa pitämään, ylitöihinkin vielä joutuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sinä ilmeisesti haluaisit, että Suomella ei olisi kilpailukykyä muuhun maailmaan nähden.
Joo just, ja lisää tuollaisia veronmaksajien rahoilla elävien tarinoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeellistä ettei näitä kirkon pyhiä kikytetä. Jos et kuulu kirkkoon niin ethän silloin vietä joulua/pääsiäistä, miksi olet oikeutettu pyhien triplatuplapalkoille tai viettämään palkallista vapaapäivää?
Tässä kävisi niinkuin tavallisesti touhottajille, karmea kitinä alkaisi kun etuja viedään vaikka ei olisi niihin mitään perustetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tule toivomukset toteutumaan, jos markkinoiden parantumista on jääty odottelemaan. Sen verran pääsi rakennusala ylikuumentumaan, että tulee olemaan aika pitkä laskettelu edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
50
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
36
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
27
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
18
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image