Pohjois-Suomi

Poliisina esiintynyt soittaja huijasi naiselta pankkikortin Sotkamossa – viranomaiset varoittavat jälleen va­le­po­lii­si­soi­tois­ta

Poliisi muistuttaa kansalaisia, että viranomaiset eivät kysele pankkikorttien ja tunnusten perään varsinkaan puhelmitse. Kuvituskuva. KUVA: Tomi Vuokola
Pohjois-Suomi 14.3.2019 14:31 | Päivitetty 14.3.2019 14:36
Mirko Siikaluoma

Kajaanin poliisina esiintynyt soittaja huijasi sotkamolaisen vanhemman naisen luovuttamaan pankkikorttinsa tämän kotiin tulleelle henkilölle. Soittaja sai uhrin luovuttamaan henkilölle myös pankkikorttinsa pin-tunnuksen.

Pankkikorttihuijaukseen johtanut puhelu tapahtui Sotkamossa keskiviikkona noin iltakuuden aikaan. Pian tapahtuman jälkeen naisen tililtä oli nostettu luvatta 2000 euroa.

Poliisi muistuttaa ja varoittaa tiedotteessaan, että viranomaiset eivät kysele pankkikorttien ja tunnuksien perään varsinkaan puhelimitse. Valepoliisisoittoja on aiemmin tullut tietoon sekä Oulun että Lapin poliisin alueilla. Uhreina pankkikorttirikoksissa on usein ollut iäkkäitä ihmisiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käsittämätöntä ,että tähän ilmiöön ei puututa kovalla kädellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska valepoliisiongelma on osoittautunut jatkuvaksi, minkä takia ei Suomessa järjestetä niin kattavaa tiedotuskampanajaa, että jokainen mummo mökissään saa varoituksen? Esim.toistuvat TV-mainokset, radiokuulutukset, päivälehti-ilmoitukset, paikallislehti-ilmoitukset, jokaiseen kotiin jaettavat lehtiset, kauppojen ilmoitustaulu-posterit jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varoitukset siitä, että poliisi ei kysele pankkikorttia ja tunnuslukuja ovat pelkkää sanahelinää. Kun ihminen vanhetessaan menettää suuren osan arkielämänsä halinnasta, ei auta varoittelut, ei hän niitä muista. Vanhemman polven ihmiset luottavat siihen, että poliisi on poliisi, eikä silloin ymmärretä sitä, että nyt on rosvojen kanssa tekemisissä. Pankit, lainsäätäjät ja pankkivalvontaa hoitavat vianomaiset ovat omalta osaltaan vastuussa siitä, että rosvoaminen on tehty näin helpoksi. Mutta eivät nämä mainitsemani ihmiset menetä yöuniaan sen takia ja mummun pankkitili tyhjennetään kun mummo ei ymmärrä tulleensa ryöstetyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pankit ja lainsäätäjät", rosvoaminen tehty helpoksi. Meinaatko ettei kukaan saa nostaa omia rahojaan vai miten?
Ei taida olla konstia estää näiden selkärangattomien huijarin toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun pankkivirkailijatkin voi varastaa tileiltä! Kopioida kortteja mitä vaan . Mutta on olemassa säästötilit mihin ei ole pakko ottaa korttia. Käy kerran kuussa pankissa maksaa laskut ja nostaa mitä tarvii ruokaan kuussa ja muuhun . Se on sitten pankin vika jos tililtä katoaa rahaa tai yritysten jotka huijaa maksattamalia samaa laskua 2 kertaan !! Yrityksetkin huijaa !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image