Pohjois-Suomi

Poliisi: Susi löytyi kuolleena Siikajoella – ilves jäi auton alle Ylivieskassa

Pohjois-Suomi 13.2.2019 6:51
Kaleva

Tiistaina Siikajoella löydettiin kuollut susi ja Ylivieskassa sattui ilveskolari.

Susi löydettiin kuolleena Sammalkankaantien varresta läheltä hevosurheilukeskusta Siikajoella tiistaina kello 23.30. Poliisin mukaan susi on mahdollisesti jäänyt auton töytäisemäksi, mutta kuolinsyy selviää Oulun Eviran tutkimuksissa.

Ilves juoksi auton alle Ylivieskassa valtatie 27:llä lähellä Haapavesitien risteystä tiistaiyönä. Onnettomuus sattui kello 2.30. Kissapeto löytyi kuolleena muutaman kymmenen metrin päästä metsästä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Siellä taas jotkut intoilijat kirjoittelee, että Susi on uhan alainen laji....Ei ole! Ja jos on osunut autoon, kyllä autoilijan pitää ilmoittaa osumasta, aina. Ja jos eläin jää kitumaan, se pitää lopettaa nopeasti, joko itse tai sellainen henkilö, joka sen taitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella törkeä heitteillejättö jos autolla yli ajettu ja jätetty sitten vain tienposkeen ilman mitään ilmoitusta viranomaisille. Liekkö joku plussapallo ollu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kissoja ja Koiria on liikaa tarvitaan susia tasapainon ylläpitämiseksi kun ihminen ei siihen itse pysty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi ei kuulu taajamaan, mutta kun taajamat kasvavat jatkuvasti susienkin alueille ja eläimien asuinalueet katoavat. Siksi luonossa asuvat eläimet pakotetaan siirtymään taajamaalueille ja onnettomuudet lisääntyvät. Voisi muu maailma (Intia ainakin) ottaa Kiinasta mallia ja rajoittaa ihmisten lisääntymistä, niin säästyisi luonto luonnolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi ei kuulu minnekään suomessa. Suomessa ei ole niin suuria erämaita, että sillä olisi täälä mitään paikkaa. Aina joidenkin riesana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin Suomessa tulisi susille lisää erämaata, vaikka Intiassa rajoitettaisiin syntyvyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkin joku kehtaa väittää,että Susi on erittäin uhanalainen Suomessa.Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa,Susi on elinvoimainen laji maailman laajuisesti.Ja Suomen Susikanta kuuluu Venäjän monikymmentuhantisen populaation reunakantaan.Olen itse nähnyt 2.si kertaa villin Suden luonnossa lähietäisyydeltä.Ja kuullut myös ulvontaa,ei se ole enää harvinaista nyky Suomessa.Mutta ei niitä Susia kaupungeissa näe,eivätkä ne siellä ulvo.Olen myös nähnyt Rajavartioiden kuvaamaa videomateriaalia,jossa Susia tulee kymmenittäin Venäjältä rajan yli Suomenpuolelle.Eikä niistä varmastikaan kaikki palaa takaisin Venäjälle.Syynä se,että Venäjällä niitä saa metsästää,ja jahdata lähes kaikin kulkupelein.Eli se siitä Susien uhahalaisuudesta Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi historia osoittaa kuinka ihminen kehittyy ja viisastuu pikkuhiljaa. 100v sitte sudet tapettiin sukupuuton partaalle, nyt nykypolvet on jo sen verran kehittyneempiä ihmisiä että susi mahtuu luontoomme kohtuu hyvin. Tähän kun laitetaan 100v vielä lisää luonto ja eläimet saavat elää jälleen kerran vapaana eikä vainottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se ihmislaji rappeutuu. Näkyy Suomen politiikassakin. Ja vanhustenhoidossa, lastenhoidossa, koulutuksessa, PISA-tuloksissa, kaupunkien liikenne- ja ympäristösuunnittelussa, rakantamisen laadussa. Siis kaikkialla!
Kun ahneimmat ja osaamattomimmat ovat saaneet kaiken vallan, on tuho varma. Näin kävi Rooman valtakunnan, näin kävi Neuvostoliiton, näin käy aina ja kaikkialla. Paha arvailla, oliko samaa jo dinosaurusten aikakaudella. Rappio kuitenkin etenee kaikilla aloilla. Sitä sanovat fyysikot entropian kasvuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Vaikka liikun koirien kanssa metillä ja tiedostan susivaaran ja ikävän tilanteen kun koiran kimppuun käy susi, en millään voi ymmärtää että joku iloitsee siitä että jokin eläin jää autonalle. Kukaan tämän jutun peukuttaja ei ymmärrä luonnosta yhtään mitään. Ja kaikilta pitäis jos on ottaa metsästys ja aseenkantoluvat pois. Ihminen jolla ei muunmuassa sutta kohtaan riitä empatia ja ymmärrys pitäisi pysyä kerrostalossa eikä astua jalallakkaan luonnon varpaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi nyt vaan ei kuulu ihmisten asuinalueiden lähettyville. Pitäisi tämä sinunkin (vaikka minkälainen puun/elukan halaaja olisitkin) tajuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurihan tässä kommentoija sanoi liikkuvansa metillä eli lienee kaukana puunhalaajista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näitä 'mettämiehiksi' itsensä korottaneita esiintyy cityvihreiden tusinassa ainakin kymmenen. Nämä puistometsissä koiriaan ulkoiluttajat 'tositosimettäläiset' eivät ole kelvollisia edustamaan mielipiteineen maaseudun väestöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitänpä että aika moni meistä luontoa ymmärtävistä 'peukuttaa' kun susikanta vähenee. Toisin teillä city luonnon 'suojelijoilla'
Miksi aseet ja luvat pois? Siksi että sinä et tykkää niistä ja haluat liikuskella sessujesi kanssa jossain puistometsikössä? Aikas omahyväistä.
Itse asun metsän laidalla, metsästän enkä susia katsele hyvällä. En myöskään ole tuollainen tyhjän viherpiipertäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka hyötyy asiasta että susia on metsät täynnä ? Mitäs sitten kaupunkihipit sanoo kun ensimmäinen lapsi joutuu suden kitusiin ? Susi on armoton metsästäjä ja tappaa tilaisuuden tullen, just tässä muutamapäivä sitten luin jutun amerikankirkolta jossa tarinoitiin että metsuri oli ollu hakkuutyömaalla rauhaksiin tehny tehtäviään siinä ja sitte huomannu että susi on muutaman kymmenen metrinpäässä ja irvistää ja murisee no metsämies teki mitä kuka muukin olis tehny yritti ensin moottorisahaa huudattamalla ja karjumalla että se susi säikkyis ja lähtis karkuun no p****nmarjat se mihkää lähteny vaa hyökki päin, onneksi metsuri sai suden hengiltä ettei metsurille käyny kuinkaan, ja eikö joku tästäki keksi itkeä että "amerikan susi ei ole sama kun täällä suomessa" tarinan pointti on siis se että susi tai mikä vaan muu reviiritietoinen petoeläin missäpäin maailmaa vaan jos se on tyytymätön vieraisiin niin sehän sitten tappaa. Susi ei ole sopiva eläin suomen luontoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Kyllähän suomeen susi kuuluu, mutta ei taajamiin, eikä sinne missä ihmiset pääasiassa liikkuu. Erämaissa on tilaa sujellekki, mutta jos niitä rajan takaa ylettömästi dumpataan suomenpuolelle, niin sieltä erämaastaki loppuu elintila. Jotain järkeä pitäisi olla myös vihereiden pipon alla. Turhaa näistä metsästäjiä syyttää. Aikanaan nähtiin mitä näiden teini "eläinystävien" teot on saaneet aikaan minkki-ja kettutarhoihin tehtyjen ilkivallan seurauksena , pienpeto kanta on kasvanu räjähdysmäisesti. Susia pitää olla, mutta sitä kantaa pitää pystyä sääteleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihmiset ajattele koskaan luontoa tai luonnon etua vaan omaa napaa. Sitä kaivetaan ja tutkitaan innoissaan ja kaikki siinä ympärillä on unohtunut aikoja sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
6:00
Otkes: "Jokelan ja Kauhajoen ampumisten turvallisuussuosituksia jätetty toteuttamatta Suomessa" – Kuopion kouluiskussa ei tarvetta turvallisuustutkinnalle
6:00
Kaikki kyytiin -kampanja aikoo uudistaa maaseudun kuljetukset yhdistelemällä jo olemassa olevia kyytejä tehokkaasti hyötykäyttöön
14.10.
Tero Pitkämäen pitkä ura keihäänheiton huipulla hakee vertaistaan – urheilija kertoi Kalevalle, kuinka pysyi kärjessä vuosia: "Keihäs on vaativa ja raju laji" Tilaajille
14.10.
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
14.10.
Sveitsiläislehti Blick: Kari Jalonen jatkaa SC Bernin valmentajana vuoteen 2021 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image