Pohjois-Suomi

Pohjois-Pohjanmaalla tulvahuiput ovat luvassa tällä viikolla – Iijoella odotetaan suurta tulvaa vapun aikaan

Jäät ovat lähdössä Kiiminkijoessa, jonka tulvahuippu on tällä viikolla. KUVA: Teija Soini
Pohjois-Suomi 24.4.2019 13:01
Kaleva

Lämmin sää jatkaa lumien sulattamista ja nostaa jokien vedenpintoja. Pohjois-Pohjanmaalla odotetaan tulvahuippuja tällä viikolla. Kiiminkijoen, Kuivajoen, Tyrnävänjoen, Sanginjoen ja Simojoen ennustetaan nousevan keskimääräiseen tulvahuippuun tällä viikolla.

Iijoella vapun tienoille ajoittuvat tulvat voivat nousta keskimääräistä suuremmiksi, ennakoi Tulvakeskus. Pudasjärvellä vedenpinnan nousu voi uhata alavimmille alueille rakennettuja mökkejä.

Lapissa vedenkorkeudet ovat alkaneet nousta muun muassa Ounasjoella, Torniojoella ja Tenojoella. Esimerkiksi Tornionjoki voi nousta jo ennen vappua pienen kevättulvan tasolle, ja Kittilässä Ounasjoki sekä Ivalo- ja Utsjoki jopa lähemmäs keskimääräistä kevättulvaa.

Jokien vedenkorkeudet saavuttivat pääsiäisen aikana korkeintaan pienen kevättulvan suuruiset tulvahuippunsa Oulun eteläpuolella, jossa vedenkorkaudet ovat kääntymässä laskuun. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

olis ny rakentaneet iijoen kuppeeseen altaan nii saesi ohjattuo tuluvaveet ....ei kurenalus tuluvisi niin paljua ja hyötynä olis altaasta vesivarantoa sähköntuota toon ja altaassa mm.kalankasvatusta..työtä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

meehän sinä altaisinesi kuule sinne minne pippuri ei kasva. kyl se o ihmiseläin jonk pitäisi sopeutua luontoo eikä ihmisen koittahaa muuttaa luontoa soppeutummaan immeiseen ku siinä huonosti käy kuitenkin. kalakannat tuhottu suurilta osin, ja olisikin ny aika ne palauttaa kuntoon. kyllähä tulvat ja muu luonto on olheet tiällä tuhansia vuosia ennen meitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä alkaa jo pelottamaan. Kittilässä vesi on noussut jo 40 senttiä, eikä vahinkorajaan ole enää kuin 4,4 metriä. Ps. minulla olisi myydä hyvä vene. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka kevät sama homma. Rakennukset pitää rakentaa oikeaan paikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image