Pohjois-Suomi

Tilaajille

"Näin, kun hän nosti pyssyn ylös ja painoi liipaisinta" – pohjoisen poliisia on ollut vastassa myös heittotähtiä, ky­nä­pis­too­le­ja ja miekkoja, lue kuuden poliisin pysäyttävät kertomukset

Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen on tyytyväinen pari vuotta sitten hankittuihin joukkojenhallinta-autoihin, sillä ne parantavat poliisin työturvallisuutta esimerkiksi mielenosoitustilanteissa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Pohjois-Suomi 5.9.2019 7:00
Susanna Kemppainen

Oulun poliisilaitoksen poliisit kohtaavat yhä useammin väkivaltaa työtehtävillään. "Hän syöksyi kimppuuni ja potkaisi minua, virkapukuista poliisia päähän. Sain aivotärähdyksen. Se raivostutti. Miten joku voi olla noin sika?"

Oulun poliisilaitoksen poliisit kohtaavat yhä useammin väkivaltaa työtehtävillään.

Työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen kertoo, että poliisipartiot joutuvat väkivaltatilanteisiin jo lähes viikoittain. Useimmiten aggressiiviseksi äityy kiinniottoa vastustava asiakas.

– Entistä enemmän tilanteissa on mukana erilaisia välineitä, kuten ampuma-, lyömä- ja teräaseita. Poliisia yritetään lyödä esimerkiksi keittiöveitsellä, vasaralla, vesurilla, kirveellä, koristemiekalla tai rautaputkella, hän luettelee.

Väyrysen mukaan poliisit ovat löytäneet kiinniotettavien hallusta myös muiksi esineiksi naamioituja aseita, kuten kynäpistooleja tai luottokortilta näyttäviä veitsiä. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

137
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
76
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
65
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
31
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
24
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image