Pohjois-Suomi

Muhoksen kun­nan­hal­li­tus irtisanoo hallinto- ja ta­lous­joh­ta­jan – kunta jätti myös tut­kin­ta­pyyn­nön poliisille

Pöytäkirjasta käy ilmi, että kunnanhallituksen näkemyksen mukaan työnantajan ja viranhaltijan eli Maaningan välillä vallitsee vakava luottamuspula. KUVA: Ilkka Lappalainen
Pohjois-Suomi 27.6.2019 6:57 | Päivitetty 27.6.2019 7:14
Eliisa Aikkila

Muhoksen kunnanhallitus on päättänyt erottaa Muhoksen hallinto- ja talousjohtajan Rauno Maaningan.

– Kunnanhallitus on tehnyt 17.6. kokouksessa erotuspäätöksen, pöytäkirja on tällä viikolla tarkastettu ja päätös on julkistettu tiistaina, Muhoksen kunnanjohtaja Jukka Syvävirta sanoo.

Pöytäkirjasta käy ilmi, että kunnanhallituksen näkemyksen mukaan työnantajan ja viranhaltijan eli Maaningan välillä vallitsee vakava luottamuspula. Pöytäkirjan mukaan irtisanomisen perusteena olevia tapahtumia voidaan pitää niin vakavina, että Maaninka voidaan irtisanoa varoitusta antamatta.

Pöytäkirjassa kerrotaan myös, että Muhoksen kunta on tehnyt poliisille tutkintapyynnön samoista seikoista, jotka ovat irtisanomisharkinnan perusteina.

Kunnanhallituksen 17.6. kokouksessa läsnä olleiden tekemä päätös Maaningan erottamisesta oli Syvävirran mukaan yksimielinen.

Pöytäkirjassa kerrotaan irtisanomisen perusteiksi se, että Maaninka on käyttänyt Attendo Terveyspalvelut Oy:n työterveyshuollon palveluja väärin perustein ja on itse suorittanut laskujen tarkastamisen ja hyväksymisen kunnan laskujärjestelmässä.

Lisäksi perusteissa kerrotaan Maaningan muunnelleen kunnan asianhallintajärjestelmään tehdyn päätöksen päiväystä ja antaneen siten väärää tietoa kunnan tarkastuslautakunnalle, sekä työskennelleen samanaikaisesti Muhoksen kunnalle ja Pelastusopistolle ilman asianmukaisia ilmoituksia tai lupa-anomuksia sivutoimesta.

Maaninka ei kommentoinut asiaa keskiviikkona Kalevalle.

– Minulle ei ole virallisesti toimitettu kyseistä pöytäkirjaa tai päätöstä irtisanomisesta, joten en kommentoi siihen mitään, Maaninka sanoo.

Syvävirran mukaan päätös on postitettu Maaningalle tiistaina.

Muhoksella tutkintapyyntöjen vyyhti

Oulun poliisilaitokselle on jätetty useita rikosilmoituksia Muhoksen kuntaan liittyen. Kaleva uutisoi huhtikuun lopussa tutkintapyyntöjen vyyhdistä, muun muassa Oulun käräjäoikeuteen 9. huhtikuuta jätetystä haastehakemuksesta.

Nimikkeellä tietosuojarikos jätetyn hakemuksen asianomistajana on Rauno Maaninka ja haaste kohdistuu useaan Muhoksen kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston jäseneen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onko Muhoksen kunnan palveluksessa olevilla tai muilla Oulun seudulla olevien kuntien palveluksessa olevilla lääkäreillä sivutoimilupa harjoittaa viran ohessa kunnan kanssa kilpailevaa, yksityistä elinkeinoa yksityisellä lääkäriasemalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeus voittaa aina, joskus myöhässä. Kyllä näin vanhempana ihmisenä ihmettelen, että kunnassa annetaan tehdä mitä huvittaa ihmisen, jolla tausta jo epävakaa tai lukemani mukaan edes valittiin ko. virkaan. Kuntapäättäjien on syytä Muhoksella katsoa itseään nyt peiliin ja valita seuraavaksi hallinto- ja talousjohtajaksi ihminen, joka pystyy tekemään virkansa kunnan parasta ajatellen ja kaikki muut typeryydet jättäen pois heti mielestään. Kun tutustuu 17.6. pöytäkirjaan, pykälä 4 (salainen), nyt julkinen, niin ymmärtää koko asian luettuan sen. Ihmetystä herättää eräs kohta luettuani, että Protkin, valtuutettu on ollut mukana kyseisen henkilön kuulemisessa. Onko maailma muuttunut jo niin paljon, että valtuutettu voi olla kunnan vastaisissa prosesseissa mukan?! Kysyn vaan. Kyllä rupeaa olemaan yli kuusikymmentävuotiaalle täysin käsittämätöntä toiminaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet oikeassa, oikeus voittaa aina, joskus myöhässä, odota pari vuotta ja veronmaksajana saat maksaa viulut. Kittilä toisinto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko työyhteisö on jo nyt maksanut aivan liian kovan hinnan yhden henkilön toiminnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en tykkää mistään yksipuoluekunnista tai kepusta, niin Muhoksen osalta ei ole kepua syyttäminen, ongelma on henkilöissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksen kunnanhallituksella on "selkärankaa" jollaista Oululla ei ole.Oulussa viranhaltijat tekevät (tai ainakin tekivät kun minä olin kunnan virassa) sivutoimia ilman minkäänlaista lupaa vaikka se virkaehtosopimuksen mukaan vaaditaan eikä asiaan puutu kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On eri asia tehdä sivutoimea oman työajan ulkopuolella kuin tehdä kahta työtä samaan aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksella muutki kummat ( ja niitä riittää ) ja sammakotkin sarvipäitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntapäättäjät ovat hyvin usein käsiteltävien asioiden suhteen maallikoita ja päätökset tehdään osaamisen sijaan tunteella. Työnantajan edustajina (= kunnan ) nämä usein työelämän lattiatason henkilöt ovat täysi katastrofi.
Kyseisen tapaukseen kantaa ottamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurikunnan entisenä päättäjänä ihmeteltiin aina Muhoksen ikiaikaista riitelyä.Muhoksella joka kokouksessa riitelivät silloinkin jo eikä yhteishenkeä ole vieläkään.Harmillista seurata moista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksen kuntapäättäjät saavat katsoa peiliin kun etsivät syyllistä tässä asiassa. Miksi Muhokselle aina valitsette toisista kunnista siellä epäonnistuneita ja työyhteisöön sopimattomia viranhaltijoita. Siksi kun ne ovat oikeasta puolueesta niin pätevyydellä ja kyvykkyydellä ei ole mitään merkitystä, Eräskin hallituksen jäsen kertoi, että entisessä kunnassa niin kehuttiin erästä hakijaa. Tottakai minäkin kehuisin hyväksi kaveria joka on hakeutumassa muualle kun on polttanut kaikki sillat entisessä kunnassa. Jos valitsevat muualle niin päästään helpolla eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotain pitäisi myös Oulussa tehdä, ei nämä kulutusjuhlat muuten lopu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei taida yksi poispotkittu tilannetta pelastaa, vaan tarvittaisiin isompaa remonttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaan iso luuta lakaisemaan. Vinkkinä kuntaliitos esim. Utajärven kanssa. Ouluun ei kannata suunnata

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:37
Punainen Risti järjestää Oulussa joulujuhlan vähävaraisille
9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
7:50
Puoliperävaunun rengas syttyi tuleen Nuottasaarentiellä
37
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
24
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
19
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
8
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
6
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
6
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
6
Johnson saa nyt haluamansa nopean brexitin ensi kuussa – hävinneen työväenpuolueen sisällä alkanee valtataistelu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image