Pohjois-Suomi

Mies ja 3-vuotias lapsi kuolivat rekan ja henkilöauton nok­ka­ko­la­ris­sa Sodankylässä – Nelostien turmassa loukkaantui kolme henkilöä

Sodankylän kolarissa kuolivat ulkomaalaiset 3-vuotias lapsi ja mieskuljettaja.
Pohjois-Suomi 7.1.2019 10:59 | Päivitetty 7.1.2019 22:02
Heikki Uusitalo, Antti Pasanen, Heidi Peltonen, Niina Niemelä

Kaksi ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui Sodankylässä maanantaina aamupäivällä sattuneessa vakavassa liikenneonnettomuudessa. 

Poliisi kertoo, että onnettomuus tapahtui, kun venäläisen henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt ohittamaan pohjoisen suuntaan matkalla ollutta ajoneuvoyhdistelmää. Ohittaessaan mies oli törmännyt vastaan tulleeseen ajoneuvoyhdistelmään.

Onnettomuudessa menehtyivät sekä henkilöauton kuljettajana ollut mies että matkustajana ollut 3-vuotias lapsi. Henkilöautossa oli lisäksi kolme muuta henkilöä, joista kaksi loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja, ylikonstaapeli Esa Harju kertoo Kalevalle, että ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja selvisi vammoitta onnettomuudesta. Aiemmin Lapin pelastuslaitos kertoi, että loukkaantuneita olisi ollut neljä kappaletta. 

Harjun mukaan kaikki henkilöautossa olleet olivat venäläisiä.

Kaksi onnettomuudessa vakavasti loukkaantunutta henkilöä toimitettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi. Yksi lievemmin loukkaantunut toimitettiin hoidettavaksi Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle. 

Harjun mukaan onnettomuutta tutkitaan onnettomuudessa menehtyneen henkilöauton kuljettajan osalta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. 

Poliisin mukaan ei ole syytä epäillä, että alkoholilla tai ylinopeudella olisi ollut osuutta tapahtumiin.

Henkilöauto lähti Harjun mukaan ohittamaan rekkaa yllättäen. Ohituspaikalla on suora tieosuus, eikä näkyvyyttä haittaavia tekijöitä ollut.

Suomen viranomaiset ovat Harjun mukaan yhteydessä Suomen suurlähetystöön Venäjällä. Sen kautta tieto onnettomuudesta menee menehtyneiden ja loukkaantuneiden omaisille.

Nelostie oli kiinni tunteja

Onnettomuus vaikutti Nelostien liikenteeseen yhteensä lähes 12 tunnin ajan maanantaina.

Aamupäivällä sattuneen kolarin vuoksi tie oli tapahtumapaikan kohdalla tuntien ajan suljettu liikenteeltä. Liikenne saatiin kulkemaan noin kello 14 jälkeen. Yksi ajokaista oli pois käytöstä iltaan noin kello 19 saakka. 

Raskaan ajoneuvon nostotyö sulki Nelostien vielä puoleksi tunniksi illalla noin puoli kahdeksan aikaan. Lopulta Tampereen tieliikennekeskus tiedotti iltakymmeneltä, että molemmat ajokaistat on saatu avattua liikenteelle. 

Päivällä liikenne jonoutui pahoin onnettomuuden vuoksi. Paikalla iltapäivällä ollut Lapin Kansan toimittaja kertoi, että tapahtumapaikkaa ei päässyt 1,5 kilometriä lähemmäksi.

Onnettomuus tapahtui Purnumukasta vajaat 13 kilometriä Kakslauttasen suuntaan, Kakslauttasen eteläpuolella.

Kakslauttasessa toimii muun muassa lasi-igluistaan kansainvälisesti tunnettu lomakylä.

Hälytys onnettomuudesta tuli noin kello 10.30.

Juttua muokattu kello 17.50: Päivitetty poliisin antamilla lisätiedoilla ja muutettu loukkaantuneiden määrä neljästä kolmeen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 22.02. 

MAINOS

Uutisvirta

15:50
"Epävarmuuden kanssa on ollut raskasta elää" – Britanniassa asuva suomalaiskirjailija muuttaa pahimman Brexit-kaaoksen alta pois
15:15
Pääesikunnan laatima selvitys Lemmenjoesta julki – Komentaja Jarmo Lindbergin saamista tiedoista ei kerrota asiakirjassa
15:12
Stefan Löfvenistä äänestetään Ruotsin uutta pääministeriä perjantaina
15:12
Pohjois-Norjan lumivyöryuhreista löytyi yksi - etsinnät päästiin aloittamaan kunnolla vasta tänään
14:52
Rankan ripulin aiheuttava vasikoiden alkueläintauti vienyt sairaalaan vain muutaman ihmisen Pohjois-Pohjanmaalla – tartuntojen kasvun syy mysteeri
14:23
Kultakortti Tokioon – Kaliforniassa varttunut rullalautailun supertähti vaihtoi yllättäen Suomen edustusasuun
14:08
Ulosajo haittasi liikennettä Hintassa – yksi ajokaista suljettiin liikenteeltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image