Pohjois-Suomi

Mies etsii alaikäistä seuraa Suviseuroille Youtubeen ladatulla seu­ran­ha­ku­vi­deol­la – poliisi tutkii tapausta

Mies toivoo tyttöjen näyttävän "ikäiseltään, tai ikäiseltään nuoremmalta" sekä olevan neitsyitä. KUVA: Tomi Vuokola
Pohjois-Suomi 25.6.2019 23:01 | Päivitetty 25.6.2019 23:37
Katri Keskitalo

Itä-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa olettavasti täysi-ikäinen mies etsii alaikäisistä tytöistä itselleen seuraa Suviseuroille. 

Nyt jo poistetulla videolla mies kertoi etsivänsä 12–20 -vuotiaita tyttöjä seurakseen Suviseuroille. Videolla hän kuvailee kuinka tytöistä ”yksi tai kaksi kerrallaan olisi hänen vieressään aina kun he kävelisivät, istuisivat tai olisivat muuten yhdessä”.

Videolla mies myös kertoo, kuinka voi ostaa tytöille "kaikkea mitä he haluavat", kuten "jäätelöitä, pitsaa ja myymälätuotteita". Mies toivoo tyttöjen näyttävän "ikäiseltään, tai ikäiseltään nuoremmalta" sekä olevan neitsyitä. Hän myös kehottaa tyttöjä ottamaan itseensä yhteyttä esimerkiksi Snapchatissa tai Instagramissa. 

Videon kommenttikentässä mies kertoo Suviseurojen olevan hänelle "sopiva paikka etsiä tyttöystävää", sillä kristinusko on hänelle tärkeä asia. Toiselle kommentoijalle hän perustelee haluavansa nuoren tyttöystävän, koska "nuori viehättää" häntä "eniten". 

Video sai paljon huomioita sosiaalisessa mediassa. Itä-Suomen poliisi selvittää asiaa ja kiittää yleisöä asiaan liittyvistä tiedoista. Poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin tarvittaessa lisää.

Suviseurojen seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja Juha Alanko kertoi Iltalehdelle, että Suviseuroihin on tullut viestejä videosta tiistain aikana. Tiedot on kerrottu poliisille.

– Se on todella törkeä ja väärin, ei sellaista toimintaa voi millään tavalla hyväksyä, Alanko sanoo lehdelle.

Seurojen aikana poliisi ja tapahtuman oma järjestyksenvalvonta valvovat joka tapauksessa juhlintaa. Alangon mukaan videotapaus ei näillä näkymin aiheuta mitään erityisiä toimenpiteitä, artikkelissa kerrotaan.

Juttua päivitetty klo 23.37. 

MAINOS

Kommentoi

Katsoin YouTubesta miehen videoita, joita oli sekä hänen itsensä että jonkun muun kopioimana verkossa. Kyseessä näytti olevan reppana, joka ei oikein tajunnut mitään kummallista tekevänsä. Ihan tuli sääli miesparkaa, millä tasolla hänen kuvausaiheensa olivat. Tai oikeastaan järkytyin kyllä melkoisesti, vaikka olen nähnyt ja kuullut monenlaista elämäni varrella. Veikkaan, että hän ei koskaan ole tehnyt mitään pahaa tytöille, mutta ehkä joskus saattaisi tehdä. Onneksi poliisi on tutkimassa miehen videoita. Kyllä niitä pedofiileja liikkuu monessa paikassa, joten tietty valppaus on kaikilla paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämmösiä kannata todesta ottaa, toimii sairaana mustana huumorina tämä juttu. On täysin selvää tuon jälkeen ettei poliisi tuota miestä tämän vuoden suviseuroille päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen sattumalta katsonut hänen tekemiä videoita jotka nyt on poistettu. Mielikuva on tullut että onko hieman yksinkertaisuutta taustalla. Mutta muuten harmittomalta on vaikuttanut. Helluntaiherätyksen konffista eniten videoita eli ei ole koskaan ollut lestadiolainen. Käynyt vain ulkopuolisena pistäytymässä Suviseuroissa. Tyttöjä on sanonut puhutelleensa eli hakua on ollut. Onko yksinäisyys nyt vienyt huonoon tilaan kun ei ole huomannut että ylitti rajan miten ei tule menetellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännästi ymmärrystä löytyy kun kyseessä ei ole ulkomaalaistaustainen ei-kristitty henkilö. Muuten olisi jo vihainen ihmisjoukko soihtuja ja talikoita hakemassa. Nurinkuriselta tuntuu myös se, että näissä lahkoissa esim. homoseksuaalisuutta pidetään sairaana ja syntisenä käytöksenä, jota paheksutaan kovaan ääneen. Ei tämä kyseinen henkilö varmasti ole yhtäkkiä alkanut käyttäytyä näin. Myös tämän uutisen kommenttiosiossa tuntuu olevan melko hiljaista, vaikka yleensä tämäntyyppisiä uutisia kommentoidaan ahkerasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jonkun sairas vitsi saa turhaa julkisuutta. Provosointia ei enää eroteta totuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielensä pahoittaja ammattilaiset pahentuvat kun osuu omiin kipukohtiinsa, näin se menee uskonnossa kuin muissakin, missä tässä on rikos tapahtunut, netti on täynnä näitä ehdottajia ja omista mielihaluistaan kertovia, pahentukaa niistäkin ja antakaa poliisin tutkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti ilmoitan poliisille kaikista, jotka kohdalle osuvat. Aika outo on tuo sinun asenteesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä viattomien tyttöjen saalistajia on ollut aina. Netti on vaan uusi väline tähän lasten saalistukseen. Usein tekijät löytyvät myös läheltä, joten lapsille tulee opettaa turvataitoja kuitenkin niin, ettei synnytetä liikaa pelkoa. Siinä onkin taitolaji...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisen videon sekä kuvakaappauksia miehen someviesteistä nähneenä täytyy todeta että kyseessä on todella sairas yksilö. Kokenut Suviksilla kävijä, ei siis trollausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo suviseuroissa oli käynyt samoin kuin helluntailaisten tilaisuuksissa youtube-videoiden mukaan. Moottoripyörän tankkia komisti kala, joka taitaa olla helluntailaisten käyttämä symboli (?).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin kyseisen videon ja päällimmäinen asia itselleni oli järkytys.
Sälli ihan pokkana etsi pikkutyttöjä heiluakseen ja vaati tietysti heiltä neitsyyttä. Kuvottavaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on provoilua, niin ällöttää🤮 Jos on totta, niin ällöttää🤮
Nautinnollista Pride - ja suviseuraviikkoa kaikille, eletään sovussa ja toisiamme kunnioittaen😇♥️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana, että huomioit molemmat viikon päätähdet😇Vaikka suvareihin meen, niin olen iloinen myös toisen vähemmistön juhlinnasta🤗

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image