Pohjois-Suomi

Lumi-pantasusi jäi auton alle Kestilässä – susi jatkoi matkaa Siikajoen yli

Luon­non­va­ra­kes­kus ja met­säs­tä­jät seu­raa­vat muu­ta­man päi­vän ajan su­den pan­ta­tie­to­jen avul­la, vai­kut­taa­ko onnettomuus su­den liik­kei­siin. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 25.3.2019 14:40 | Päivitetty 25.3.2019 16:27
Sari Kihnula

Rei­lu viik­ko sit­ten Sii­ka­jo­el­la pan­noi­tet­tu Lumi-pan­ta­su­si jäi maanantaina aa­mu­päi­väl­lä au­ton al­le Kes­ti­lässä, kerrotaan Oulun poliisilaitokselta sekä paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä.

– Susi il­mai­ses­ti pik­kai­sen louk­kaan­tui, mut­ta on men­nyt me­no­jaan ei­kä ta­voi­tet­tu sitä. Seu­ra­taan ti­lan­net­ta, sanoo Piip­po­lan seu­dun riis­tan­hoi­to­yh­dis­tyk­sen toi­min­nan­joh­ta­ja Sulo Heik­ki­nen.

Onnettomuus tapahtui muu­ta­ma ki­lo­met­ri Kes­ti­läs­tä Pih­ka­laan päin Ke­rä­sen­tien seu­tu­vil­la.

Au­to oli aja­nut su­den yli. Su­teen tör­män­nyt auto jat­koi ajoa, mut­ta pe­räs­sä aja­nut oli py­säh­ty­nyt ja il­moit­ta­nut ta­pah­tu­nees­ta vi­ra­no­mai­sil­le.

Törmäyksen jälkeen susi oli poistunut metsään hetken tiellä maattuaan. Lumiolosuhteet olivat sellaiset, että hanki kesti sutta.

– Noin 800 met­riä seu­rat­tiin sut­ta. Se oli men­nyt Sii­ka­jo­en yli me­no­jaan. Vai­kut­ti, et­tä kaik­ki ja­lat oli­vat ter­vee­nä niin, et­tei ta­pah­tu­nut kul­kua hi­das­ta­nut, Heikkinen sanoo.

Luon­non­va­ra­kes­kus ja pai­kal­li­set met­säs­tä­jät seu­raa­vat muu­ta­man päi­vän ajan su­den pan­ta­tie­to­jen avul­la, vai­kut­taa­ko ta­pah­tu­nut su­den liik­kei­siin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Joo.Huh huh.Kyllä se taas on olo niin ku ois susilauma ajanu yli. Saamme kenties elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, miten se vaikutti suden liikkeisiin, kun auto yli ajoi. Jokainen sen tiedostaa. Huonostihan siinä käy. Myöhemmin joku lehti tiedotti, että tämä Lumi oli kuolleena löytynyt. Siis ei vaikuttanut olleen aivan kunnossa, kuten metsästäjät antoivat tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susihukkia on jo liikaa täällä pohjoisessa, LUKE voisi tehdä jo siirtoja Hesan seudulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi vakuutus on ajoneuvoille hyvä. Jos susi tulee tielle, niin painan vain kaasua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitallihan pitäisi antaa petotutkijoille. Tämäkin susi olisi rauhassa asustellut Lumijoella mutta pannan takia laukkaa nyt pitkin maakuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pantasusi asutusalueella.
Minkäänlaista vaaratiedotetta ei viranomaisten puolelta ole tullut ennakkoon.
Missä viranomaisten vastuu? Herätkää jo pienten lasten vanhemmat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän iso osa suomen 150 sudesta jää vuodessa auton alle. Ettei susikanta olisi todellisuudessa moninkertainen arvioon nähden?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kanta-arviot kovinkaan paljon väärin. Eihän ne ihan tarkkoja koskaan voi olla, mutta suuruusluokka on kohdillaan.

Sen sijaan useimmat yliajot ovat tahallisia. Ja se on aina rikos ja syylliset pitää saada tuomiolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että neljännes koko Suomen susista pyörii tässä muutaman kunnan alueella Pohjois-Pohjanmaalla. Uskoo ken tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumman vaikeaa näyttää olevan väistää sutta autolla. Varsinkin tietyissä maaseutukunnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeellisiä salaliittoteorioita suojeluväellä :) :) Nyt foliohattuja päähän.. Eihän Suomessa tapahtuisi yhtään hirvi- tai peurakolareitakaan jos ne olisi 80-100 vauhdista helposti havaittavissa ja väistettävissä. Ja juokseehan ne tielle kun niitä helikoptereilla ajatetaan ja kun kannan todellinen koko on moninkertainen mitä arvioidaan. Eläinrääkkäystä koko LUKEn pannoitustouhu ja vielä lisääntymisaikana. Tuollekin rahalle olisi parempaa käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susia alkaa olla jo liikaa, nehän on liikenteelle vaaraksi. Kolareita joka päivälle. Sama laki kaikille, niihän ne hirvetkin tapettiin liikenneturvallisuuden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sama laki kaikille"

Autoille myös - romuttamolle vain. Samalla päästään polttoaine- ja saasteongelmista kuin myös muista autojen aiheuttamista vaivoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varma tieto,suteen törmännyt autoilija oli pysähtynyt ja soittanut hälytyskeskukseen ja perässä ajanut oli tehnyt samoin.Mistä Sari sait virheellistä tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksen ja tällaisten tapausten vuoksi autoilu pitää kieltää. On kuulunut puheita paluusta 1950-luvulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

21:50
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
21:47
Kirkkovaltuusto siunasi Oulujoen hautausmaan laajennuksen
21:45
Tuiran uimalan alueen työpaja herätti kysymyksiä tulevaisuudesta: "Todella hyvä, että pääsemme vaikuttamaan asioihin jo varhaisessa vaiheessa"
21:43
Huuhkajille kaksi uutta EM-turnaukseen valmistavaa ottelua – Puola vieraissa ja Viro kenraaliharjoituksessa Tampereella
21:34
Maailman antidopingtoimiston julistama Venäjä-panna herättää vastustusta – Putin: "Venäjän olympiakomitean toimissa ei ole mitään paheksuttavaa"
21:27
Norwich City hakee lisää jalansijaa Suomessa – jalkapalloleirejä tulossa kesällä, tavoitteena löytää uusi Teemu Pukki
20:57
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
98
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
61
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
43
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image