Pohjois-Suomi

Koronavirus voi peruuttaa tulevan kesän Suviseurat – jos tapahtuma järjestetään, kenttätöiden pitäisi päästä alkamaan toukokuun puolivälissä

Suviseurat järjestettiin vuonna 2019 Muhoksen Matokorvessa. Tänä kesänä Suviseurat on määrä järjestää kesäkuun lopussa Reisjärvellä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 20.3.2020 23:30
Mirko Siikaluoma

Suviseurojen järjestelyorganisaation hallinnon työryhmä kokoontui perjantaina keskustelemaan koronavirustilanteen vaikutuksesta tulevan kesän tapahtuman järjestämiselle. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys päättää kesän 2020 Suviseurojen järjestämisestä huhtikuun aikana noudattaen hallituksen ja viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

– Valmistelemme Suviseuroja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Valmistelujen kannalta keskeistä on ihmisten terveys. Koronavirustilanteen vuoksi maassamme on poikkeusolot, joten seuraamme huolellisesti valtakunnallisesti annettuja linjauksia, Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kuvaa tilannetta.

Jos Suviseurat pidetään kesäkuun lopussa, niiden kenttätalkoiden pitää päästä alkamaan viimeistään toukokuun puolivälissä. Suviseurat on määrä tänä vuonna järjestää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan eteläosassa Reisjärvellä.

– Reisjärven Suviseurojen valmistelu on edennyt tähän asti erittäin myönteisesti. Toistaiseksi etenemme seurojen valmistelussa suunnitellun aikataulun mukaan. Tarkennamme suunnitelmia poikkeusoloja koskevien ohjeiden perusteella, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä on hurjat suunnitelmat.
Epidemian laannuttua tsufin seuraavat muuntuneet virukset kiusaa useita vuosia.
Luulen että joukkokokoukset on vuosien päässä.
Nyt ymmärtämättömät kuvittelevat että samanlainen päätön rylläys käynnistyy välittömästi.
Korona on viisaampi kuin ihminen. Se pyrki pysäyttämään maapallon tuhoamisen. Ilmasto ja taudit muuttuvat nyt jatkossa rajusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peruutuksesta ei mitään haittaa normiväelle. Maanteillä vähemmän ruuhkia, ilmastokin voi paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heti perumisviesti koska terveidenkään ei kannata mennä vaikka järjestettäisiin. Porukoiden pitäs kalustoa varailla jo nyt. Mutta kukaan järkevä ei lähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti älyävät nyt jättää väliin. Pitäisivät vaikka etäyhteydellä ne. Tai sitten jos siellä epidemia alkaa, niin saavat olla pellolla karanteenissa keskenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka koronan huippu olisikin sivuutettu, niin kovin riskialtista olisi silti seurat pitää. Ei ole mitään järkeä haalia suurta väkimäärää koolle, kun tautia ei ole vielä selätetty. Ja muuntunut viirus voi silti liikkua kansan keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan peruuntuu muutkin isot tapahtumat, festarit, asuntomessut ja erilaiset maakunta tapahtumat. Sääli, monet juhlat ovat kesän kohokohtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden kesän voi käyttää mielikuvitustaan. Turhia tapahtumia pitää karsia. Mitä vaikka joillakin messsuilla nykyään tekee, kun netissä on kaikki?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin luulen, että kaikki kesän ulkotapahtumat on peruttu, häät ja muutkin kissanristiäiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pienintäkään mahdollisuutta järjestää, ainakaan kesäkuussa. Marraskuun lopussa voisi onnistua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etäseurat pystyyn! Varmasti kaikille mieluisa vaihtoehto.

Tuskin haluatte ottaa riskiä, että olette se uskonyhteisö jonka jäsenet sairastui..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti kannattaa ja pitää perua. Ja peruminen pitäisi kyllä tehdä jo nyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata riskeerata. Se on sellainen tilaisuus, että siellä tulee paljon uusia potilaita, kun leirioloissa asutaan ja syödään ja toimitaan yhdessä. Tehkäähän järkiratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo ole jo itsestään selvä et peruttu on. Tapausten määrä jatkaa Suomessa huimaa kasvuaan ja onneksi testausta nyt vielä lisätään. Mutta voihan sitä etänäkin seuroja järjestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heinäkuussa on järjestetty aina opistoseurat ranualla, reisjärvellä ja nykyään keuruulla ja sielä on puitteet valmiina. Jos kesäkuussa pääsee talkoisiin, ei näiden kekkereiden kans tule mitään ongelmaa. Toki voi olla että nämäkin perutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
40
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image