Pohjois-Suomi

Koira aiheutti Ranualla oma­ko­ti­ta­los­sa tulipalon, jonka naapurin 6-vuotias lapsi huomasi ja hälytti aikuisen paikalle – "E­si­mer­kil­lis­tä toimintaa", kehuu palopäällikkö

Pohjois-Suomi 12.2.2020 19:13 | Päivitetty 12.2.2020 21:00
Mari Molkoselkä

Kuusivuotias poika pelasti naapurin omakotitalon vakavammilta palovahingoilta Ranualla keskiviikkona illalla. 

Omakotitalossa yksin sisällä ollut koira onnistui saamaan lieden levyn päälle. Liesi sytytti keittiössä tulipalon.

Naapurin 6-vuotias ulkoilemassa ollut poika oli kuullut talosta kantautuneen palovaroittimen äänen ja meni avaamaan naapurien talon oven. Koira juoksi ulos talosta, jonka jälkeen poika hälytti äitinsä paikalle. Äiti soitti palosta hätäkeskukseen.

Palo oli ehtinyt täyttää asunnon savulla Ensihoidon yksikkö ehti paikalle ensimmäisen ja alkusammutti lieden päällä olleen palon. Paikalle päästyään palokunta savutuuletti talon.

Henkilövahinkoja ei tullut.

Pienen pojan toiminta sai kehut palopäälliköltä.

– Tämä oli esimerkillistä toimintaa, kommentoi Lapin pelastuslaitoksen palopäällikkö Ari Saarenpää Kalevalle.

Hälytys rakennuspalosta tuli pelastuslaitokselle kello 17.40 jälkeen.

Oikaisu 12.2. kello 20.55: Pelastuslaitoksen tapahtumista antamissa tiedoissa oli virheitä. Palon huomasi naapurissa asuvan perheen pieni poika, joka hälytti äitinsä paikalle. Omakotitalossa, jossa palo syttyi ei ollut paikalla muita kuin koira. Lisäksi pelastuslaitoksen ensitiedoissa kerrottiin virheellisesti, että poika on viisivuotias. Hän on kuusivuotias.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ja syyllinen pakeni paikalta ensimmäisessä oven avauksessa.
Pojalle mitali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liesiturva maksaa naurettavat 200 euroa. Sama ostaa uusi liesi (induktiolla) jossa hipaisu näppäimet tason päällä, näitä ei eläimet räpsi päälle toisin kuin mekaanisia pyörökytkimiä jotka hellan etusivulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne eläimet saa ne induktion levyt päälle. Meillä kissat tassuttelee päällä. Ikinä ei kannata jättää levyn päälle mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöydältä kaikki ruokaaineet pois, talossa voi koiran olemista rajoittaa ,sulkemalla huoneiston ovia, oviin portteja. Koiran lenkeilyttäminen,on rauhallisempi kotona sisällä. Ulos pihalle ,kylmälläilmalla ei voi jättää päiväksi koiraa,saati turvallisuussyistä,levoton ympäristö. Eikä koira ole oppinut olemaan häkissä tai keittingissä. Sähköt,sulake pois päältä sähkökeskuksesta. helppo teko,on turvallinen. olipa harvinaisen ja erikoisen järkevä ja valistettu poika ,ikäisekseen, hieno teko kerrassaan. Mutta miten kävi kotona olevalle koiralle. Oma koira reagoi kotona palohälyttimen vingahukseen heti, on levoton ja vapisee ,lähättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä hienosti tehty! Poika ansaitsisi jonkun sortin huomionosoituksen esimerkillisestä toiminnasta,varmaan naapuri muistaakin poikaa kiitokseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Induktioliesi ilmeisesti ei mahdollista tällaista vahinko tilannetta, kunhan rautapohjaista kattilaa ei ole liedellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä sama juttu.Koira oli saanut hellanlevyn päälle joka hohti tulipunaisena tullessani töistä.Onneksi lähettyvillä ei ollut mitään syttyvää?
Asensin välittömästi TURVAKYTKIMEN liesitason alle kaapistoon josta hellan syötöä nyt ohjataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni turvavinkki. Lieden sulakkeet nollille kun koira yksin kotona. Voi tietysti laajentaa muihinkin laitteisiin ja pistorasioihin kun katsoo ettei pakastinta tai jääkaappia sammuta. Kun tekee muutaman kerran tulee siitä turvallinen automaatio kun lähtee kotoa. Koirat kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ISO turvavinkki: Induktioliesi. Joka suhteessa perinteistä ja keraamista liettä parempi. Ja hinnatkin tätänykyä kohtuullisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras vinkki: Koirankoppi pihalle ja hauva sinne. Niin soli ennenki. Ei net sisällä telemunnu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaikkia koiria voi laittaa päiväksi ulos, esim.kylmyyden tai kuumuuden takia. Onko paikka turvallinen koiralle,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sulakkeiden irrotus / käännä automaattisulake asentoon "pois päältä" lähtiessäsi kotoa pois. Tai laita iso portti keittiön ovipieliin ( jos mahdollista) joka pitää eläimet pois tilasta. Tosin sulakeen poiskytkentä on ehdottomasti turvallisempi vaihtoehto tai turvakytkin (kuten "eliitti" kirjoitti). Vanhemmilleni hankittiin kellolla oleva turvaliesi. Jos kello ei ole päällä (ja se koko ajan kulkee kohti nollaa) , ei levyt mene päälle.
Tuo on muistisairaille "ehdoton" juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras ratkaisu ja halvin,sähkötaulusta hellan virta poi päältä.esim,vanhusten vuokraasunnoissa jo laitettu vakiona ajastin hellaan, katkaisee virran automaattisesti, asukkailla monesti jo muistiongelmia, voi asentaa kotiinkin ,esim,lasten takia,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image