Pohjois-Suomi

KHO hylkäsi valitukset Hanhikiven ydin­voi­ma­la­hank­keen ym­pä­ris­tö­lu­vas­ta

Pyhäjoelle rakennetaan Fennovoiman ydinvoimala.
Pohjois-Suomi 17.4.2019 11:21
Kaleva

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valitukset Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta. KHO katsoi, että ympäristövaikutusten arvioinnissa ei ollut puutteita.

KHO:n mukaan Fennovoima oli tarkastellut ydinpolttoaineen loppusijoitusta ja kuljetusta loppusijoitukseen riittävällä tarkkuudella.

Ydinvoimalaitoksen ympäristövaikutusten arviointimenettely on toteutettu vuosina 2013 ja 2014. Valitusten vuoksi oli arvioitava, oliko arviointimenettely tehty puutteellisesti.

KHO hylkäsi Vesiluonnon Puolesta ry:n ja Fennovoima Oy:n valitukset. KHO kertoi asiasta keskiviikkona.

Fennovoima rakentaa Pyhäjoen Hanhikiven niemelle ydinvoimalaa. Yhtiö kertoi joulukuussa ydinvoimalan valmistuvan arviolta vuonna 2028 eli neljä vuotta aiemmin suunniteltua myöhemmin. Fennovoiman ydinvoimalahanke odottaa muun muassa Säteilyturvakeskuksen myönteistä turvallisuusarviota.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

tuo ydinvoimala hanke on todella tyhmää kun ei uskallettu kysyä asukkailta edes lupaa heti hylkyyn koko tyhmä hanke ei tuota edes koskaan sähköä tuohon hankkeeseenkin tuli ruotsista hallitukselle satatuhatta kielto ilmoitusta kun meri sotkeutuu ruotsia myöten ei ole hyvä heti loppuun koko tyhmyys

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vasta on paljastunut, että mannerlaatan halkeama kulkee alueen läpi. Ne muutaman vuoden takaiset kaksi peräkkäistä maanjäristystä Raahen edustalla liittyivät samaan halkeamaan, mutta ääneen tätä ei saa sanoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sain tuta , oli outo fiilis kun maa liikkui. ei toki kauan, mutta ilmiselvästi, oikea taitamattoman miehen twist. Aaa- ja kerran sama twist Kajaanissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen oikeuslaitos ja rakenteellinen maan tapa....

Mutta kuka siis oikeasti jaksoi uskoa, että toisenlainen päätös olisi voinu tulla. Oikeuslaitoskin on valtion hallintoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoiman puolesta puhujien kannattaa tiedostaa oma viisaus ja kauas nakemisenkykynsä. Ydinvoima ei ole milloinkaan turvallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitko hiukan perustella, että miksi ydinvoima ei mielestäsi ole turvallista?
Voitko laittaa jotain näyttöä ydinvoiman turvattomuudesta ja nyt en tarkoita ihmisen aikaansaamaa ydinvoimala onnettomuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ekana tuli mieleen Fukusima, se vaan jatkuu. Maanjäristys hajoitti enstex putkistot, tsunami viimeisteli, loppu koitti. Outo keskustelu, kaikkihan ne laitokset vallitsevine laatuineen on ihmisen värkkäämiä, eli kaikki ydin-onnettomuudet ovat tottakai, jotenkin "ihmisten" aikaan saannoksia. Ei ole laitoksia / turmia ilman ihmistä ja sen tarpeita. Kaupallinen puoli, sitten kokeilee rajoja turvalliselle rakentamiselle minimi hinnalla. Tukesit händlää omiaan, onneksi varmaan epätaloudellisemmalta pohjalta. edellämainittujen harmiksi? Sitten politiikka, tympeä aiheenakin ... Jotain kehiin heittääksen: yksikkö koko abaut merikontti-mittaan, hajautettua estämään yksittäisiä suuronnettomuuksia, taloudellista ahneutta, politiikan kiristyks, -kiemuroita, aikataulu ongelmia jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut ydinvoimalan syy, vaan tuossakin oli ihmisten syytä kaikki, että tuo onnettomuus pääsi tapahtumaan.
Arvasin, että joku tietämätön tulee tarjoamaan Fukushimaa. Selvitähän nyt itsellesi mitä tuolla ihan oikeasti tapahtui niin ei tarvitse kommentoida perättömiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ihminenhän ei sitten rakentanut sitä ydinvoimalaa? Eikä Tsernobylissäkään eikä ainakaan pariakymmentä muuta ydinvoimalaa, jotka tuhoutuivat ja joista kaikista ei vieläkään hiiskuta mitään?
Muuan neuvostoliittolainen akateemikko kertoi julkisessa esitelmässään jo viime vuosituhannen puolella, että Tsernobylin onnettomuuden takia on jo enemmän kuin miljoona ihmistä kuollut ennenaikaisesti. Ja turman aiheuttamat turhat kuolemat jatkuvat yhä, tänäkin päivänä joku kuolee siihen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten vaikka ihminen on rakentanut erittäin turvalliset ydinvoimalat? Se ei kuitenkaan sulje sitä tosiasiaa, että ydinvoimala olisi itsestään saastuttanut ympäristön. Tshernobylin ydinvoimala onnettomuus oli täysin tiedemiehen syy joka halusi tehdä testejä vaikkei saanut siihen lupaa eli taaskaan ei itse ydinvoimalasta johtunut tuo onnettomuus.
Huomaatko miten viisas minä olen, koska käsitän nämä yksinkertaiset asiat.
Ja tuo, että miljoona olisi kuollut ei pidä paikkaansa ja turman aiheuttamia kuolemia ei enää ole. Hiukan suhteellisuuden tajua noihin vitseihin vaikkakin on mikava liioitella asioiden suhteen, niin kuitenkin jotain rajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoima on paras tapa tuottaa sähköä juuri nyt. Sen ymmärtää jokainen ympäristöstä ja hiilidioksidipäästöistä huolestunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riittävä tarkkuus tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että ydinjätteen loppusijoituspaikka ei edes ole tiedossa. Kaikki "tarkastelut" ovat vain spekulaatiota ilman konkreetiaa. Onhan tämä päätöksenteon ja oikeusjärjestelmän mädättäminen aika raakaa. Loppusijoituspaikkakunnan ydinenergialain mukainen veto-oikeuskin tuntuu olevan pelkkää paperia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Riittävä tarkkuus tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että ydinjätteen loppusijoituspaikka ei edes ole tiedossa"

Miksi Hanhikiven ydinjätteelle pitäisi jo nyt olla tiedossa loppusijoituspaikka , vaikka loppusijoitus on ajankohtainen vasta 2080-luulla? Todennäköisempää on, että Hanhikiven ydinjätteestä tehdään aikanaan uutta ydinpolttoainetta, eikä loppusijoitusta syvälle kallion sisään tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerropa miten siitä käytetystä polttoaineesta tehdään uutta polttoainetta, joten loppusijoituspaikkaa ei tarvita! Ihan niinkuin autojen pakokaasuista tehdään uutta bensaa ja kaasuöljyä, vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen asian kehitys on jatkuvasti käynnissä ja läpimurto tehdään viiden vuoden sisään. Tuo vertauksesi on niin oululaista pöljyyttä, sillä nuo mainitsemasi asiat kun eivät kuulu ydinvoimaan mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ydinvoimalat ovat tuottaneet jo yli 40 vuoden ajan kolmasosan Suomen sähköntuotannosta - turvallisesti ja puhtaasti. Ilman ydinvoimaloita olisi tarvittu paljon enemmän hiili- ja turvevoimaloita, joiden päästöt saastuttavat luontoa, edistävät ilmastonmuutosta ja aiheuttavat suuren määrän sairastumisia ja ennenaikaisia kuolemia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säteilyturvakeskus voi vielä pelastaa meidät ihmiset, eläimet, luonnon.
Ydinvoima ei ole koskaan turvallinen se on nähty, koettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image