Pohjois-Suomi

Keminmaan Elijärvellä paloi metsästä paljastunut jätealue – alueelta nousi paljon savua, joka näkyi kauas

Paikalla oli yhdeksän aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja sammuttamista avustava kaivinkone. KUVA: Taneli Kärki
Pohjois-Suomi 8.9.2018 21:15 | Päivitetty 8.9.2018 23:12
Heikki Uusitalo

Keminmaan Elijärvellä syttyi lauantai-iltana tulipalo metsän keskellä. Tulessa oli muun muassa rakennuspurkujätettä, hylättyjä ajoneuvoja ja muovia.

Kyseessä ei ollut mikään virallinen kaatopaikka, vaan jätettä oli kipattu metsään.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Poliisi tutkii asiaa. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palo ei ollut ihan itsestään syttynyt.

Tulipalo aiheutti runsaasti savua, joka näkyi kauas. Ensimmäinen havainto palosta tuli kymmenen kilometrin päästä palopaikasta.

Sammutustöiden arvioitiin iltayhdeksän aikaan kestävän vielä useita tunteja. Paikalla oli yhdeksän aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja sammuttamista avustava kaivinkone.

Paloalue oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin pari tuhatta neliömetriä. Alueella oli kohtuullisen vaikeasti sammutettavaa materiaalia.

Palosta ei ollut vaaraa ihmisille. Lähin asuinrakennus oli noin puolen kilometrin päässä. Rakennus oli tuulen yläpuolella, joten savu ei levinnyt siihen suuntaan voimakkaasti.

Hälytys Elfintien tuntumassa syttyneestä palosta tuli noin kello 19.30.

MAINOS

Kommentoi

Joo kyllä näitä löytyy maaseudulta isompia, ja vähän pienempiä roska rovioita. Siikajoen kunnassakaan näistä asioista ei välitetä. Iso osa asukkaista ei ole liittynyt jätehuollon piiriin, ja nämä tuuskaa näiden roskien kanssa. Ilmeisesti näitä asioita pidetään "viherpiipertäjien" nipottamisena näillä umpikepulaisilla alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustanut sivutoimipisteen niin ei pääse kittilän ympäristösihteeri enää bisneksiä häiritsemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole maaseudulla vaan Elijärven kaivoksen lähellä. Ristikankaan kaupuginosa ei ole paikasta kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lautajätettä siellä on ollu isot kasat vuosikausia ja jokunen autonraato. Siellä tien päässä taitaa jonkunäkönen mökkikin olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olla noilla selkosilla vielä ymmärretty mikä on kaatopaikka ja mikä on luvaton kaatopaikka. Maajusseilla on kummallinen tyyli levitellä romunsa pitkin metsiä ja pellon reunoja. Luulisi tukirahoista edes kaatopaikka maksuun liikenevän rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun satun olemaan tuolta seudulta kotoisin niin en kyllä tuota Elijärven aluetta missään nimessä maaseuduksi kutsuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseutu on täynnänsä noita peltokaatopaikkoja. Isännät varastoivat sinne muka arvokasta romua, jos joskus tarvitsisi.

Ympäristöviranomaisten pitäisi tarkistaa kaikki pellonreunat ja vaatia romut pois. On aika rumaa kipata romut pusikkoon, eikä roskaaminen ole puolusteltavissa, vaikka omalle maalle kippaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun romu on valitettavasti toisen aarre tai muuten tarpeellinen varaosiksi tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kyseessä olisi varastoitu käyttökelpoinen tavara, niin tuskin sitä keskelle metsää piilotettaisiin. Taisi isännälle tulla kiire polttaa jätteensä, kun joku oli saanut saastasta vihiä. Kyllä tuo vaikuttaa laittomalta kaatopaikalta, joita tosiaan löytyy maaseudulla melko usein. Sen vuoksi alueita tuntemattoman ei kannata päästää ainakaan lapsiaan vapaasti temmeltämään ympäristössä, ettei tule tapaturmia. Oma poikani putosi erään kylän liepeillä olevan lammen rannalla osittain maahan upotettuun heinien peitossa olleeseen ruostuneeseen autonraatoon; onneksi tuli vain pari syvempää haavaa. Se siitä puhtaasta maaseutuluonnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti romu on liian ylevä nimi sille jätteelle. Jos ei viitsi konservoida museokäyttöön, ei niillä todellakaan mitään tee. Ei lahonneesta, homehtuneesta ja ruostuneesta aarteesta ole varaosaksi toiseen samanlaisessa kunnossa olevaan kapistukseen. Jos haluaa oikeasti säilyttää ja museoida, pitäisi rakentaa kunnon konehalli sitä varten. Ei mikään säily pellon laidassa missään kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä on ihan kaikkialla pikkuteiden varsilla. Pienemmissä on vessanpytyistä akkuihin ja autonrenkaista sohviin. Osa on selvästi rosvojen jäljiltä, esim. kaapelin kuoria valtavia kasoja. Usein löytyy maa-ainesta, jonka seassa on kaikkea muovista rakennusjätteisiin - omavalvonta hurraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tarkoitat rauta rommua niin se kyllä on rahan arvosta tavaraa josta maksetaan 140 tuhannelta kilolta ja johonkin han se kasa on kerättävä mutta se kerääminen vaati vuosia jotta saat rekan nuppi kuorman ja lojuuhan noita auton romuja joka parkki paikalla myös kaupungeissa ja taajamien pihoilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä romuja silti kerätä ja varastoida luontoon, vaan ne toimitetaan niille kuuluville paikoille heti kun käyttö loppuu.
Parkkipaikat kun ovat autoille tarkoitettuja ja myös pihat, ne eivät parkkipaikoilla eikä pihoilla loju hallitsemattomasti luonnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:07
Rekka lipesi tieltä Limingassa ja katkaisi valotolpan mennessään – nelostiellä yksi ajokaista suljettuna
19:00
Tutkimusprofessorit: Trumpin termivalinta ehkä sittenkin oikea –  "raking" voi tarkoittaa muutakin kuin haravointia
19:00
Ympäristö pelastetaan joka päivä niin Stora Ensolla, sairaalassa kuin ekokampaamossakin – "Euro toimii konsulttina" Tilaajille
19:00
Latvia valmistautuu historialliseen julkistukseen: Tuhansien KGB:lle tietoja välittäneiden nimet avataan arkistosta – mukana julkkiksia ja sukulaisia Tilaajille
18:46
Pohjantien liikenne pysäytetään ajoittain yöllä
18:38
Kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla keräsi yli 60 000 allekirjoitusta
18:00
Hertta Inkala, 14, ei halua Kiasmaan taidetestaajaksi, jos Helsinkiin pitää lentää – lue, mitä tavalliset suomalaiset ovat valmiita tekemään ilmaston hyväksi Tilaajille
140
Liikenneministeri Berner Suomen Kuvalehdelle: ”Dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään”
79
HS: Peruskoululaisilta vaaditaan sellaisia taitoja, joihin lapsilla ei ole valmiuksia – professori tuoreesta tutkimuksesta: peruskoulun tasa-arvo vaarassa
66
Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki
60
Pakkanen ja lumettomuus käänsivät ilmanlaadun huonoksi Oulussa – kaupunki aloitti pölynsidonnan
29
Raahe väläyttää yt-neuvotteluja – konsultin selvityksen mukaan vähennysvaraa olisi erityisesti ateriapalveluissa ja päiväkodeissa
29
Kansanedustaja suomii armeijan ruokakokeiluja: Kohta rämmitään proteiinipatukan voimalla.
23
Lintilä ryhtyy selvittämään itäisen ja pohjoisen Suomen junaliikennettä – saako Kainuu yöjunan takaisin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uusi gallup.

Onhan se todettu monen monta kertaa että puheenjohtaja on puolueen menestyksestä vastuussa ja se vastuu pitää myös kanta... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image