Pohjois-Suomi

Keminmaan Elijärvellä paloi metsästä paljastunut jätealue – alueelta nousi paljon savua, joka näkyi kauas

Paikalla oli yhdeksän aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja sammuttamista avustava kaivinkone. KUVA: Taneli Kärki
Pohjois-Suomi 8.9.2018 21:15 | Päivitetty 8.9.2018 23:12
Heikki Uusitalo

Keminmaan Elijärvellä syttyi lauantai-iltana tulipalo metsän keskellä. Tulessa oli muun muassa rakennuspurkujätettä, hylättyjä ajoneuvoja ja muovia.

Kyseessä ei ollut mikään virallinen kaatopaikka, vaan jätettä oli kipattu metsään.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Poliisi tutkii asiaa. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palo ei ollut ihan itsestään syttynyt.

Tulipalo aiheutti runsaasti savua, joka näkyi kauas. Ensimmäinen havainto palosta tuli kymmenen kilometrin päästä palopaikasta.

Sammutustöiden arvioitiin iltayhdeksän aikaan kestävän vielä useita tunteja. Paikalla oli yhdeksän aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja sammuttamista avustava kaivinkone.

Paloalue oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin pari tuhatta neliömetriä. Alueella oli kohtuullisen vaikeasti sammutettavaa materiaalia.

Palosta ei ollut vaaraa ihmisille. Lähin asuinrakennus oli noin puolen kilometrin päässä. Rakennus oli tuulen yläpuolella, joten savu ei levinnyt siihen suuntaan voimakkaasti.

Hälytys Elfintien tuntumassa syttyneestä palosta tuli noin kello 19.30.

MAINOS

Kommentoi

Joo kyllä näitä löytyy maaseudulta isompia, ja vähän pienempiä roska rovioita. Siikajoen kunnassakaan näistä asioista ei välitetä. Iso osa asukkaista ei ole liittynyt jätehuollon piiriin, ja nämä tuuskaa näiden roskien kanssa. Ilmeisesti näitä asioita pidetään "viherpiipertäjien" nipottamisena näillä umpikepulaisilla alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustanut sivutoimipisteen niin ei pääse kittilän ympäristösihteeri enää bisneksiä häiritsemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole maaseudulla vaan Elijärven kaivoksen lähellä. Ristikankaan kaupuginosa ei ole paikasta kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lautajätettä siellä on ollu isot kasat vuosikausia ja jokunen autonraato. Siellä tien päässä taitaa jonkunäkönen mökkikin olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olla noilla selkosilla vielä ymmärretty mikä on kaatopaikka ja mikä on luvaton kaatopaikka. Maajusseilla on kummallinen tyyli levitellä romunsa pitkin metsiä ja pellon reunoja. Luulisi tukirahoista edes kaatopaikka maksuun liikenevän rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun satun olemaan tuolta seudulta kotoisin niin en kyllä tuota Elijärven aluetta missään nimessä maaseuduksi kutsuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseutu on täynnänsä noita peltokaatopaikkoja. Isännät varastoivat sinne muka arvokasta romua, jos joskus tarvitsisi.

Ympäristöviranomaisten pitäisi tarkistaa kaikki pellonreunat ja vaatia romut pois. On aika rumaa kipata romut pusikkoon, eikä roskaaminen ole puolusteltavissa, vaikka omalle maalle kippaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun romu on valitettavasti toisen aarre tai muuten tarpeellinen varaosiksi tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kyseessä olisi varastoitu käyttökelpoinen tavara, niin tuskin sitä keskelle metsää piilotettaisiin. Taisi isännälle tulla kiire polttaa jätteensä, kun joku oli saanut saastasta vihiä. Kyllä tuo vaikuttaa laittomalta kaatopaikalta, joita tosiaan löytyy maaseudulla melko usein. Sen vuoksi alueita tuntemattoman ei kannata päästää ainakaan lapsiaan vapaasti temmeltämään ympäristössä, ettei tule tapaturmia. Oma poikani putosi erään kylän liepeillä olevan lammen rannalla osittain maahan upotettuun heinien peitossa olleeseen ruostuneeseen autonraatoon; onneksi tuli vain pari syvempää haavaa. Se siitä puhtaasta maaseutuluonnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti romu on liian ylevä nimi sille jätteelle. Jos ei viitsi konservoida museokäyttöön, ei niillä todellakaan mitään tee. Ei lahonneesta, homehtuneesta ja ruostuneesta aarteesta ole varaosaksi toiseen samanlaisessa kunnossa olevaan kapistukseen. Jos haluaa oikeasti säilyttää ja museoida, pitäisi rakentaa kunnon konehalli sitä varten. Ei mikään säily pellon laidassa missään kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä on ihan kaikkialla pikkuteiden varsilla. Pienemmissä on vessanpytyistä akkuihin ja autonrenkaista sohviin. Osa on selvästi rosvojen jäljiltä, esim. kaapelin kuoria valtavia kasoja. Usein löytyy maa-ainesta, jonka seassa on kaikkea muovista rakennusjätteisiin - omavalvonta hurraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tarkoitat rauta rommua niin se kyllä on rahan arvosta tavaraa josta maksetaan 140 tuhannelta kilolta ja johonkin han se kasa on kerättävä mutta se kerääminen vaati vuosia jotta saat rekan nuppi kuorman ja lojuuhan noita auton romuja joka parkki paikalla myös kaupungeissa ja taajamien pihoilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä romuja silti kerätä ja varastoida luontoon, vaan ne toimitetaan niille kuuluville paikoille heti kun käyttö loppuu.
Parkkipaikat kun ovat autoille tarkoitettuja ja myös pihat, ne eivät parkkipaikoilla eikä pihoilla loju hallitsemattomasti luonnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
123
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
29
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
26
Flunssapöpö iski nyt Jussi Jokiseen, Lasu ja Koblizek pelikunnossa – Kärpät pelaa viikonvaihteessa Itä-Suomessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image