Pohjois-Suomi

Keminmaan Elijärvellä paloi metsästä paljastunut jätealue – alueelta nousi paljon savua, joka näkyi kauas

Paikalla oli yhdeksän aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja sammuttamista avustava kaivinkone. KUVA: Taneli Kärki
Pohjois-Suomi 8.9.2018 21:15 | Päivitetty 8.9.2018 23:12
Heikki Uusitalo

Keminmaan Elijärvellä syttyi lauantai-iltana tulipalo metsän keskellä. Tulessa oli muun muassa rakennuspurkujätettä, hylättyjä ajoneuvoja ja muovia.

Kyseessä ei ollut mikään virallinen kaatopaikka, vaan jätettä oli kipattu metsään.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Poliisi tutkii asiaa. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palo ei ollut ihan itsestään syttynyt.

Tulipalo aiheutti runsaasti savua, joka näkyi kauas. Ensimmäinen havainto palosta tuli kymmenen kilometrin päästä palopaikasta.

Sammutustöiden arvioitiin iltayhdeksän aikaan kestävän vielä useita tunteja. Paikalla oli yhdeksän aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja sammuttamista avustava kaivinkone.

Paloalue oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin pari tuhatta neliömetriä. Alueella oli kohtuullisen vaikeasti sammutettavaa materiaalia.

Palosta ei ollut vaaraa ihmisille. Lähin asuinrakennus oli noin puolen kilometrin päässä. Rakennus oli tuulen yläpuolella, joten savu ei levinnyt siihen suuntaan voimakkaasti.

Hälytys Elfintien tuntumassa syttyneestä palosta tuli noin kello 19.30.

MAINOS

Kommentoi

Joo kyllä näitä löytyy maaseudulta isompia, ja vähän pienempiä roska rovioita. Siikajoen kunnassakaan näistä asioista ei välitetä. Iso osa asukkaista ei ole liittynyt jätehuollon piiriin, ja nämä tuuskaa näiden roskien kanssa. Ilmeisesti näitä asioita pidetään "viherpiipertäjien" nipottamisena näillä umpikepulaisilla alueilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustanut sivutoimipisteen niin ei pääse kittilän ympäristösihteeri enää bisneksiä häiritsemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole maaseudulla vaan Elijärven kaivoksen lähellä. Ristikankaan kaupuginosa ei ole paikasta kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lautajätettä siellä on ollu isot kasat vuosikausia ja jokunen autonraato. Siellä tien päässä taitaa jonkunäkönen mökkikin olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olla noilla selkosilla vielä ymmärretty mikä on kaatopaikka ja mikä on luvaton kaatopaikka. Maajusseilla on kummallinen tyyli levitellä romunsa pitkin metsiä ja pellon reunoja. Luulisi tukirahoista edes kaatopaikka maksuun liikenevän rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun satun olemaan tuolta seudulta kotoisin niin en kyllä tuota Elijärven aluetta missään nimessä maaseuduksi kutsuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseutu on täynnänsä noita peltokaatopaikkoja. Isännät varastoivat sinne muka arvokasta romua, jos joskus tarvitsisi.

Ympäristöviranomaisten pitäisi tarkistaa kaikki pellonreunat ja vaatia romut pois. On aika rumaa kipata romut pusikkoon, eikä roskaaminen ole puolusteltavissa, vaikka omalle maalle kippaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun romu on valitettavasti toisen aarre tai muuten tarpeellinen varaosiksi tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kyseessä olisi varastoitu käyttökelpoinen tavara, niin tuskin sitä keskelle metsää piilotettaisiin. Taisi isännälle tulla kiire polttaa jätteensä, kun joku oli saanut saastasta vihiä. Kyllä tuo vaikuttaa laittomalta kaatopaikalta, joita tosiaan löytyy maaseudulla melko usein. Sen vuoksi alueita tuntemattoman ei kannata päästää ainakaan lapsiaan vapaasti temmeltämään ympäristössä, ettei tule tapaturmia. Oma poikani putosi erään kylän liepeillä olevan lammen rannalla osittain maahan upotettuun heinien peitossa olleeseen ruostuneeseen autonraatoon; onneksi tuli vain pari syvempää haavaa. Se siitä puhtaasta maaseutuluonnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti romu on liian ylevä nimi sille jätteelle. Jos ei viitsi konservoida museokäyttöön, ei niillä todellakaan mitään tee. Ei lahonneesta, homehtuneesta ja ruostuneesta aarteesta ole varaosaksi toiseen samanlaisessa kunnossa olevaan kapistukseen. Jos haluaa oikeasti säilyttää ja museoida, pitäisi rakentaa kunnon konehalli sitä varten. Ei mikään säily pellon laidassa missään kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä on ihan kaikkialla pikkuteiden varsilla. Pienemmissä on vessanpytyistä akkuihin ja autonrenkaista sohviin. Osa on selvästi rosvojen jäljiltä, esim. kaapelin kuoria valtavia kasoja. Usein löytyy maa-ainesta, jonka seassa on kaikkea muovista rakennusjätteisiin - omavalvonta hurraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tarkoitat rauta rommua niin se kyllä on rahan arvosta tavaraa josta maksetaan 140 tuhannelta kilolta ja johonkin han se kasa on kerättävä mutta se kerääminen vaati vuosia jotta saat rekan nuppi kuorman ja lojuuhan noita auton romuja joka parkki paikalla myös kaupungeissa ja taajamien pihoilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä romuja silti kerätä ja varastoida luontoon, vaan ne toimitetaan niille kuuluville paikoille heti kun käyttö loppuu.
Parkkipaikat kun ovat autoille tarkoitettuja ja myös pihat, ne eivät parkkipaikoilla eikä pihoilla loju hallitsemattomasti luonnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image