Pohjois-Suomi

Kemin tie­to­lii­ken­ne­ver­kos­sa päällä pitkä vikatilanne – ongelmia erityisesti ter­veys­pal­ve­luis­sa, kun po­ti­las­tie­toi­hin ei päästä käsiksi

Kemin kaupungin tietoliikenneverkossa on päällä poikkeuksellisen pitkä vikatilanne, joka vaikuttaa eritoten terveyspalveluihin. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 10.7.2019 17:37
Mari Molkoselkä

Kemin kaupungin tietoliikenneverkossa on päällä poikkeuksellisen pitkä vikatilanne. Ongelmia on ollut erityisesti terveyspalveluissa, kun potilastietoihin ei ole päästy käsiksi.

– Meillä on ollut katastrofi käsissä koko päivän. Potilastietojärjestelmiin, ajanvarauksiin tai tutkimustuloksiin ei ole päästy, kertoo vastaanottopalveluiden linjajohtaja Seija Parviainen Mehiläinen Länsi-Pohjasta.

– Kaikki kiirepotilaat on silti hoidettu vastaanotolla tai lähettämällä heidät akuuttiklinikalle.

Mehiläinen Länsi-Pohja tilasi etäkoneita hyvissä ajoin keskiviikkopäivää Keminmaasta ja Oulusta. He ovat varautuneita siihen, että tilanne jatkuu huomisaamulle.

Varatun ajan menettäneitä potilaita on ohjeistettu varaamaan uusi aika myöhemmin.

Tietoverkon vika kaatoi Kemin kaupungin nettisivut tänään aamuyhdeksän jälkeen. Viestintäsuunnittelija Teija Laurinollin mukaan vika on paikallistettu ja sitä korjataan. Kaupungin sähköposti ja sosiaalisen median kanavat toimivat normaalisti.

– Tämä on ikävä asia erityisesti heinäkuussa, kun meillä on vähemmän henkilökuntaa töissä. Moni toiminto on tietoverkon varassa aina tulostamisesta lähtien, Laurinolli kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Oulussakin oli usein vikoja julkisen ja yksityisen terveydenhuollon tietoliikenteessä. Hammaslääkärissä väärän henkilön tietoja, vuosiluvut vaihtelevat jne. Labroissa koneet voivat jankkiutua kesken näytteiden otot, näytteet voivat vaihtua jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhoidon järjestelmien luulisi olevan omassa eristetyssä ja varmennetussa verkossaan mutta ilmeisesti näillä yhteisjärjestelmillä sitten haetaan muutaman euron säästöjä vuositasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä se onkin vasta hauskaa kun hakkerit alkaa järkiään kaataa tietoverkkoa. Tässä se nyt nähdään kuinka haavoittuvainen ja hatarassa tilassa on tämä yhteiskunta,siellä saadaan melkoinen katadtrofi aikaiseksi jos joku oikein haluaa ja yhteiskunta on ihan kädetön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kontinkaalle oli perustettu Käsiklinikka PAV yhteyteen. Liekkö rannekanava, puudutus vai dieetit esim.jos ranteen ympärys on 200 mm.,niin kehon normaalipituus pitäisi olla 200 cm. Jos alle, pitää lihottaa ja treenata lihas ja hyötömassan eli lihaksien liikutus energian kasvattamiseksi. Jos yli pitää laihduttaa, tai keho katsotaan hoikaksi tai tukevaksi, lääketieteen termein yli- tai alipainoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image