Pohjois-Suomi

Kemin tie­to­lii­ken­ne­ver­kos­sa päällä pitkä vikatilanne – ongelmia erityisesti ter­veys­pal­ve­luis­sa, kun po­ti­las­tie­toi­hin ei päästä käsiksi

Kemin kaupungin tietoliikenneverkossa on päällä poikkeuksellisen pitkä vikatilanne, joka vaikuttaa eritoten terveyspalveluihin. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 10.7.2019 17:37
Mari Molkoselkä

Kemin kaupungin tietoliikenneverkossa on päällä poikkeuksellisen pitkä vikatilanne. Ongelmia on ollut erityisesti terveyspalveluissa, kun potilastietoihin ei ole päästy käsiksi.

– Meillä on ollut katastrofi käsissä koko päivän. Potilastietojärjestelmiin, ajanvarauksiin tai tutkimustuloksiin ei ole päästy, kertoo vastaanottopalveluiden linjajohtaja Seija Parviainen Mehiläinen Länsi-Pohjasta.

– Kaikki kiirepotilaat on silti hoidettu vastaanotolla tai lähettämällä heidät akuuttiklinikalle.

Mehiläinen Länsi-Pohja tilasi etäkoneita hyvissä ajoin keskiviikkopäivää Keminmaasta ja Oulusta. He ovat varautuneita siihen, että tilanne jatkuu huomisaamulle.

Varatun ajan menettäneitä potilaita on ohjeistettu varaamaan uusi aika myöhemmin.

Tietoverkon vika kaatoi Kemin kaupungin nettisivut tänään aamuyhdeksän jälkeen. Viestintäsuunnittelija Teija Laurinollin mukaan vika on paikallistettu ja sitä korjataan. Kaupungin sähköposti ja sosiaalisen median kanavat toimivat normaalisti.

– Tämä on ikävä asia erityisesti heinäkuussa, kun meillä on vähemmän henkilökuntaa töissä. Moni toiminto on tietoverkon varassa aina tulostamisesta lähtien, Laurinolli kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Oulussakin oli usein vikoja julkisen ja yksityisen terveydenhuollon tietoliikenteessä. Hammaslääkärissä väärän henkilön tietoja, vuosiluvut vaihtelevat jne. Labroissa koneet voivat jankkiutua kesken näytteiden otot, näytteet voivat vaihtua jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhoidon järjestelmien luulisi olevan omassa eristetyssä ja varmennetussa verkossaan mutta ilmeisesti näillä yhteisjärjestelmillä sitten haetaan muutaman euron säästöjä vuositasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä se onkin vasta hauskaa kun hakkerit alkaa järkiään kaataa tietoverkkoa. Tässä se nyt nähdään kuinka haavoittuvainen ja hatarassa tilassa on tämä yhteiskunta,siellä saadaan melkoinen katadtrofi aikaiseksi jos joku oikein haluaa ja yhteiskunta on ihan kädetön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kontinkaalle oli perustettu Käsiklinikka PAV yhteyteen. Liekkö rannekanava, puudutus vai dieetit esim.jos ranteen ympärys on 200 mm.,niin kehon normaalipituus pitäisi olla 200 cm. Jos alle, pitää lihottaa ja treenata lihas ja hyötömassan eli lihaksien liikutus energian kasvattamiseksi. Jos yli pitää laihduttaa, tai keho katsotaan hoikaksi tai tukevaksi, lääketieteen termein yli- tai alipainoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:32
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
6:30
"Roskaa ja roisketta tulee aina" – Kysyimme festareilta tuttuja bajamajoja vuokraavalta yrittäjältä, miten ihmiset kohtelevat koppeja
6:20
Kysely: Yhä suurempi enemmistö suomalaisista suhtautuu myönteisesti euroon – kannatus kasvanut varsinkin vasemmalla
6:15
Espanja houkuttelee pohjoismaista alamaailmaa – Nyt se näkyy myös Suomen viranomaisten avunpyyntömäärissä
6:00
Ammattikouluihin voi nykyään hakea jatkuvasti – "Katsomme aina järkevän kohdan, missä opiskelijan on hyvä aloittaa"
6:00
Näissä vaaleissa luotetaan postiin – saamelaiskäräjät valitaan jälleen syyskuussa, viime kerralla ääniä luultiin jo hukkuneen
6:00
Qstockin kakkoslavan tekniikka vaatii kymmenittäin kaiuttimia ja kilometrikaupalla piuhaa – festivaalilavan äänentoisto on tarkkaa matematiikkaa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image