Pohjois-Suomi

Juhannussää näyttää Pohjois-Pohjanmaalla epävakaalta – aattoillaksi saadaan to­den­nä­köi­ses­ti poutaa, mutta lauantaina voidaan päästä myrs­ky­lu­ke­miin asti

Juhannuksena sää on Pohjois-Pohjanmaalla vaihteleva. KUVA: Rasila Risto
Pohjois-Suomi 20.6.2019 13:16
Antti Karvonen

Juhannussää näyttää Pohjois-Pohjanmaalla hyvinkin epävakaalta, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. 

Lämmin rintama joka tuo mukanaan kosten ilmamassan saapuu Oulun seudulle torstain ja perjantain välisen yön aikana. Perjantaina varsinkin päivällä voimakkaat tuulenpuuskat ja ukkonen ovat todennäköisiä. 

– Ennustettavuus ukkosten suhteen on aina vaikeaa, mutta Oulun osalta tilanne näyttää melko pahalta, päivystävä meteorologi Henri Nyman kertoo. 

Perjantai-illaksi sään pitäisi rauhoittua ja poutaantua. Lauantaina tuuli on todennäköisesti vielä päiväsaikaan heikkoa, mutta iltaa kohti mentäessä tuulennopeus voi olla jopa 15-20 metriä sekunnissa. Merialueilla voidaan päästä jopa myrskylukemiin asti. 

– On mahdollista että merialueilla voidaan puhua melkein myrskystä. Maaalueilla tuulennopeus jää todennäköisesti alle 20 metriä sekunnissa, mutta sekin riittää puita kaatamaan. Sähkökatkoja voi esiintyä. Metsässä ei ole hyvä liikkua, Nyman varoittaa.

– Siinähän myös sataa samalla, että aika synkkä ja myrskyisä yö voi tuo lauantai-sunnuntai olla.

Nymanin mukaan sekä tuulennopeuteen että sateiden määrään liittyy kuitenkin epävarmuuksia. Ainakin ukkoset voivat olla hyvinkin paikallisia.

– Kannattaa seurata ennustuksia ja erityisesti varoituksia. 

Sunnuntai-iltapäivään mennessä sää laantuu merkittävästi, mutta sadealue näyttää tällä hetkellä melko laajalta. Pohjois-Pohjanmaan eteläosat saattavat olla aurinkoisiakin. 

– Lämpöä voi olla paikoin viitisentoista astettakin kun taas sateisilla alueilla voi olla hyvinkin koleaa, jopa viiden asteen tuntumassa. Hyvinkin vaihtelevat säät siis, Nyman toteaa. 

 Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

112
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
66
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
57
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
46
Miksi ihmiset nousivat henkilöautosta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli
37
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
35
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
21
Pakkausjätteen kierrätyksessä huimia eroja kunnittain vertailtuna – Oulussa muovia ei ole pakko kerätä erikseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ei varmaankaan löydy.. Jos Teuvon varassa on yhteiskunnan ja eduskunnan päätökset niin sama lähteä ruotsiin. Miehellä o... Lue lisää...
Vanhus48

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image