Pohjois-Suomi

"Jos suunnittelet itsemurhaa niin tämä on täydellinen ratkaisu" – Ex-puolisoa halventava Facebook-päivitys toi tuomion naiselle

Nainen haki hovioikeudelta jatkokäsittelylupaa Lapin käräjäoikeuden päätökseen. Hovioikeus ei kuitenkaan myöntänyt lupaa, sillä sen mukaan ei ilmennyt aihetta epäillä käräjäoikeuden ratkaisun oikeellisuutta. KUVA: Mauri Ratilainen
Pohjois-Suomi 16.8.2019 10:31
Heikki Uusitalo

Lappilainen nainen sai 30 päiväsakon (180 euroa) suuruisen sakkorangaistuksen kunnianloukkauksesta, jonka hän oli tehnyt Facebookissa entistä miestään kohtaan. Lisäksi nainen määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia 1 500 euroa. Maksettavaa tuli myös asianomistajan oikeudenkäyntikuluista.

Nainen haki hovioikeudelta jatkokäsittelylupaa Lapin käräjäoikeuden päätökseen. Jatkokäsittelylupaa ei kuitenkaan herunut, sillä hovioikeuden mukaan ei ilmennyt aihetta epäillä käräjäoikeuden ratkaisun oikeellisuutta. 

Nainen oli käräjäoikeuden mukaan julkaissut vuonna 2017 Facebookissa päivityksen, jonka yhteydessä oli ollut hänen aiemman aviomiehensä kuva ja teksti, joka halvensi aviomiestä. 

Päivityksessä luki muun muassa seuraavasti: "Nyt naiset huom! Vähällä käytöllä ollut (4v) tarpeettomaksi jäänyt entinen aviomies olisi tarjolla! Jos olet hiljainen, huomaamaton, et pelkää mustelmia tai vaikkapa joka tapauksessa suunnittelet itsemurhaa niin tämä on täydellinen ratkaisu". 

Facebook-päivitys oli ollut julkisesti nähtävillä muutaman päivän ajan. 

Nainen kiisti kirjoittaneensa tekstiä. Hänen mukaansa sen oli tehnyt joku muu. Nainen vetosi muun muassa siihen, että hänen Facebook-profiiliinsa olisi voinut päästä kuka tahansa hänen kotonaan olevalta tietokoneelta.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana, että joku muu olisi kirjoittanut päivityksen. 

Oikeus totesi, että vaikka kirjoituksessa ei mainittu asianomistajaa nimeltä, siinä mainitut tiedot ja mukana ollut kuva riittivät yhdistämään tekstin juuri tiettyyn henkilöön. 

Oikeus katsoi, että teko oli sellainen, että se oli omiaan aiheuttamaan kärsimystä tai halveksuntaa asianomistajaa kohtaan. Oikeus otti ratkaisussaan huomioon myös sen, että halventava päivitys oli levinnyt lukuisten henkilöiden tietoon.

MAINOS

Kommentoi

Oisinpa voinut itsekin kirjoittaa samanlaisen tekstin muutama kuukausi sitten. Kun aikansa kuuntelee ja joutuu itseään suojeleen toiselta puolisolta joka ei kunnioita toista ollenkaan hyvä varoituksen sana toisille naisille. Tällälailla käyttäytyvät ovat tosi hyviä manipuloimaan esim. ympäristöä ja antamaan kuvan itsestään mallikappaleen mutta tilanne voi kotioloissa olla täysin päinvastainen. Rohkea nainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:47
Uusi Suomi: Luksustuotteita myyvä oululainen Balmuir lopetti yhteistön kohutun intialaisyhtiön kanssa
10:30
Nivalalainen Teppo Polvi taisteli käsipyöräilyn MM-pronssia – "Aamulla en olisi uskonut"
10:28
Etlan ennuste: Hallituksen työllisyystavoite tuskin toteutuu – "Hallitusohjelmalta putoaa pohja, kun maailmantalouden kasvu hidastuu"
10:27
Polkupyöräilijä kuoli Australiassa variksen hyökättyä hänen kimppuunsa
10:23
Oulujoen siltojen parannustyöt alkavat viimein – liikenne siirtyy Pohjantiellä länsipuolen sillalle
10:21
Rovaniemeläinen Karoliina Kemppe yllättyi, miten vaativaa työtä kiinteistönvälitys on – "Purin kyllä huulta monet kerrat, kunnes noin puolen vuoden jälkeen työ alkoi sujua."
10:13
"Minä suunnittelen ja teen minkä osaan, mies tekee loput" – oululaiseen yksiöön tehtiin pintaremontti ja uusittiin kalustus alle 2 300 eurolla Tilaajille
21
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
15
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
13
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
10
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
10
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?
8
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
8
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image