Pohjois-Suomi

Fennovoiman toi­mi­tus­joh­ta­ja Toni Hemminki jättää yhtiön – siirtyy energiayhtiö Wega Groupin osakkaaksi

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää yhtiön. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 10.10.2019 14:11 | Päivitetty 10.10.2019 15:47
Antti Karvonen

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki jättää tehtävänsä, yhtiö tiedottaa.

Hemminki jatkaa toimitusjohtajana lokakuun loppuun saakka. Fennovoiman palveluksessa hän toimii johdon neuvonantajana vuoden 2019 loppuun. Ensi vuoden alussa hän siirtyy Wega Group Oy:n osakkaaksi. 

Yhtiö on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun. Fennovoiman operatiivinen johtaja Timo Okkonen toimii toimitusjohtajan sijaisena.

– Haluan kiittää Toni Hemminkiä hänen pitkästä, yhteensä kahdentoista vuoden mittaisesta panoksestaan yhtiön eteen. Hänen toimitusjohtajakautensa aikana Fennovoima on kasvanut ja kehittynyt merkittävästi ja valmistautuu nyt Hanhikivi 1 -voimalaitosprojektin seuraaviin vaiheisiin, sanoo hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä tiedotteessa.

Hemminki aloitti Fennovoiman toimitusjohtajana 2014. Jo sitä ennen Hemminki oli eri rooleissa mukana Fennovoimassa ja Hanhikivi 1 -voimalaitoshankkeessa vuodesta 2007.

Hankkeen alussa hän oli hankkeessa mukana Rautaruukin kautta, ja hankkeen sopimusvaiheessa Hemminki toimi Voimaosakeyhtiö SF:n hallituksen jäsenenä vuosina 2012–2014. Fennovoiman hallituksen jäsenenä hän toimi vuodet 2013–2014.

– Haluan kiittää hankkeen sidosryhmiä yhteistyöstä aina vuodesta 2007, sekä erityisesti viimeisen viiden vuoden osalta Fennovoiman työntekijöitä sekä hallitusta hankkeen eteenpäin viemisestä sen eri vaiheissa. Fennovoiman voimalaitoshanke on minulle tärkeä ja haluan, että siirtymävaihe onnistuu mahdollisimman hyvin, Toni Hemminki sanoo tiedotteessa.

Wega Group Oy, jonka osakkaaksi Hemminki siirtyy, on suomalainen kasvuyritys. Se toimii kansainvälisillä energiamarkkinoilla ja keskittyy oman esittelynsä mukaan tulevaisuuden ratkaisuihin. Yhtiön erikoisaloja ovat energianhankinta, merenkulu ja ympäristö.

Juttuun lisätty tietoja Wega Groupista kello 15.30.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

tuosta tyhmästä hankkeesta pitäis kaikkien häipyä pois heti niin ei pilata kuntaa koko hanke on turhaa ei koskaan tuota sähköä tuottaa pelkkää sotkua pois heti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo erittäin hyvä hanke onneksi jatkuu ja hanke toteutuu. Parasta ja puhtainta energiaa mitä voi olla ja tulee tuottamaan sähköä meidän kaikkien iloksi. Ja mikä parasta ylivoimainen enemmistö Pyhäjoen asukkaista puoltaa tuota erinomaista hanketta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä sen sähkön maksaa aina sähköä käyttävät kuluttajat oli se sähkö tuotettu miten hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä pomo näytti mallia sitoutumisesta voimalaitosprojektiin, sitähän Fennovoima on joka tuutissa toitottanut. Väki vaihtuu melko tiuhaan tuossa firmassa. Mistähän se kertoo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava että meillä maakunnassa kohta oma ydinvoimala. Jos tulee isoja sähkökatkoksia maailmanlaajuisesti niin meitä se ei haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimalla tuotettu sähkö ei ole enää alkuunkaan kannattavaa. Uudisrakentamisessa tuulivoma tuotta noin puoleen hintaan sähköä ydinvoimaan verrattuna. Kukaan ei halua yhdenkään ydinvoimalan koskaan valmistuvan tästä syystä. Maksajaksi osoitetaan sähkön kuluttja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoiman hinta nousee jatkuvasti ja sitten vielä rajummin kun valtion kolmen miljardin tukipotti lakkaa n. 10 v päästä. Ydinvoimaa tarvitaan pitämään tuulivoiman hinta kurissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enitinen MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä halusi kiittää 12 vuoden mittaisesta työstä eroavaa toimitusjohtajaa. Tässä projektissa ehtii tätä vauhtia olla vielä kaikki Keskustapuolueen merkittävät henkilöt toimitusjohtajina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tehdas yhtä miestä kaipaa. Kyllä tämä Fennovoima toteutuu melkein ajallaan ja saadaan saasteetonta sähköä sitten kun autot muuttuu sähkökäyttöiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän se sähkö tulleee? Olet varmaan jälkeen jäänyt. Mutta ei se mitään! Hyvä ku tulleee sähöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hemminki teki analyysinsä ja lähti järkeviin hommiin.
Taitaapa olla kohta Venäjän eläkerahaston fondi käytettynä eikä hommaa ole saatu edes kunnolla alkuun.
Rahaa tarvittaisiin lisää ja kysymys kuuluu ovatko Helsinki,Vantaa,Oulu ja muut suomalaiset osakkaat valmiita maksamaan lisäkustannukset?

Saattaa kissa nousta nyt pöydälle ihan nostamattakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kansanrintaman valtiolta varmaan löytyy jokunen miljardi kun kyseessä on sentään työläisten, talonpoikien ja puunhalaajien suosiman suurvallan oma vihreä ydinasetoimittaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli odotettavissa. Niin paljon on ollut kaikenlaista vatulointia, ettei ole kummakaan jos mitta tulee täyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö fennovoima on pysynyt 6 miljardin kustannusarviossa? Vai joko kohta aletaan puhumaan oikeista summista? Toimitusjohtaja voi olla hankala löytää tämmöiseen firmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha huolehtia vaikka maksaisi 10 miljardia. Ydinvoimala on lähes ainoa voimalatyyppi, joka tuottaa riittävästi että voi maksaa rakennuskustannukset. Lisäksi ydinvoiman tuotoilla maksetaan sattumavoiman kannattavuuteen tarvittava erotus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa näyttämään siltä että laitos on suomen pisin rakennushanke joka ei valmistu koskaan johtuen venäläisten erilaisista turvallisuusnäkökohdista suomeen verrattuna eli suomeksi sitä ei läntisessä maailmassa saada koskaan niin turvalliseksi että se saisi käynnistämisluvan.Nyt on vain osakkaiden otettava lusikka kauniisti käteen ja nieltävä tappiot,mutta positiivista on se että on mahtavan komia tie hanhinokalle katsomaan lintuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

0:07
Kreikka järjesti myöhäisillan ottelussa yllätyksen – voitto Liechtensteinista riittää Suomelle EM-kisapaikkaan
15.10.
Kun yksi meni sisään, Teemu Pukki päätti tehdä toisen maalin samalla tavalla – Huuhkajat on nyt voiton päässä EM-kisapaikasta Tilaajille
15.10.
Mika Nurmela hehkui tyytyväisyyttä Huuhkajien voiton jälkeen, mutta kiisti tuhonneensa päävalmentaja Kanervan lippalakin
15.10.
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
15.10.
Oulun Kiviniemeen tulee pätkä uutta raidetta, jota pitkin malmijunat ajavat Kainuusta suoraan etelään – Heikkilänkankaalle rakennetaan kilometrin pituinen sivuraide
15.10.
Kärppien ja Skellefteån kohtaaminen ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa – katso kuvia ottelusta
15.10.
Säveltäjäkonkari Kaj Chydenius: "Jos teen sata laulua, ja niistä vaikkapa neljä ovat hyviä, loput 96 huonoa eivät haittaa tippaakaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image