Pohjois-Suomi

Fennovoiman teettämä kysely: Ydinvoimalan kannatus hyppäsi ylöspäin Pyhäjoella ja lähialueilla

Fennovoiman työmaa-aluetta Hanhikivellä. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Pohjois-Suomi 22.12.2017 15:07
Kaleva

Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kannatus on noussut verrattuna vuoden takaisiin lukuihin, kertoo yhtiön itsensä teettämä tutkimus.

Fennovoiman tilaamassa tuoreessa kyselytutkimuksessa 75 prosenttia pyhäjokisista kannattaa Hanhikivi 1 -hanketta. Se on 7,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden joulukuussa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Hankkeen kannatus on Fennovoiman mukaan vahvistunut seutukunnan alueella: yhteenlaskettuna Pyhäjoen ja sen naapurikuntien Kalajoen, Merijärven, Oulaisten ja Raahen asukkaista 71,9 prosenttia suhtautuu hankkeeseen myönteisesti.

Kannatuksen kasvu on Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikolan mielestä selkeä merkki siitä, että Hanhikivi 1 -hankkeen vaikutus näkyy alueella koko ajan enemmän.

Norstat Finland haastatteli joulukuussa 2017 puhelimitse 400 satunnaisesti valittua pyhäjokista ja 450 lähiseudun asukasta. Virhemarginaali on 3,3 prosenttia suuntaan tai toiseen.

Fennovoima on teettänyt Norstat Finlandilla mielipidekyselyitä ydinvoimalaitoksen sijoitusalueella vuodesta 2008 alkaen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

kaikkia kyläläisiä inhoittaa fennovoiman taulu seinällä koko nimi on ärsyttävä joku sen kohta kaataa niin on hauskempi liikkua kylällä kun ei ole tyhmää taulua näkösällä on se kumma että jotku rupeaa rahoittamaan tuommoistamyrkkytouhua eikä koskaan tuota sähköä ainut mitä tekee niin pilaa kalojen elämän häipyköön heti pois pyhäjoelta niin ei muuta asukkaat pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaanhan niitä kannatuslukuja nousemaan kun vääristellään vastaukset; eräältä kysyttiin ikä ja paikkakunta, ja sen jälkeen kiitettiin kun hän kannattaa ydinvoimaa. Haastateltava ei ollut ehtinyt kertoa kantaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä että Pyhäjoki sai vihdoin se voimalan,ja töitä työttömille.Asuntojen hinnat vaan nousee Pyhäjoella,ja muuttovirta käy täännekkinpäin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymykset oli asetettu siten, ettei muuta tulosta voinut tulla kuin tämä. Tämän kyselyn tarkoitus oli saada fennon mieleinen lopputulos, keinoilla ei väliä. Tämä todisti sen, että Norstat ei ole luotettava. Fenno oli maksanut tämän kyselyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen täysin samaa mieltä. Fennovoima on tainnut itse vastata omiin kysymyksiinsä. Me ainakaan emme ole samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sepä kumma - vaikka rahaa tulee alueelle kaatamalla - niin silti kannatus nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kun kannatus ei ole yli 110% ... Mikä mättää? Yleensähän se on tuota luokkaa venäläisissä tutkimuksissa ja vaaleissa. No tutkimus sikseen. Toki osa porukkaa on rakennusvaiheessa tyytyväisiä koska he nettoavat mukavat rahat. Sen jälkeenhän rahahanat sulkeutuvat, ja säteilevä tulevaisuus odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kukaan ei epäile Niinistön kannatuslukuja. Siellä sitä on ilmaa, mutta tuntuu painuvan Suomalaisiin kuin veitsi sulaan voihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistön kannatusluvuilla ohjaillaan äänestäjiä. Annetaan siis ymmärtää, että siinä on teille hyvät äänestäjät paras vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa.
Vastuuntuntoisesti tuotettu ydinvoima on kaikkein puhtainta energiaa ja vastuuntuntoisin ratkaisu.
Tietenkin on viherpiipertäjille hyvin vaikeata hyväksyä, että maailmassa on myös ajattelevia ihmisiä, jotka haluavat säilyttää maapallon asuttavana myös tuhannen vuoden päähän.
Kun osa kommentoijista miettii "kun pamahtaa", niin siihen voi vastata.
Varmasti pamahtaa moniakin kuohuviinipulloja pyhäjokisissa kodeissa tulevaisuudessa.
Vanhemmilla on turvallinen ja hyväpalkkainen työ ydinvoimalassa ja lapsille on taattu hyvä alku elämään.
Ydinvoima on yksinkertaisesti paras energiamuoto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimasta päästään eroon viimeistään sadan vuoden päästä, ehkä jopa aikaisemminkin. Tämän tiedostaa kaikki, nykyiset ydinvoiman kannattajatkin. Eletään siirtymäaikaa, kunnes oikeasti egologiset energiamuodot valtaa markkinat. Muussa tapauksessa ydinsaaste tuhoaa maapallon, eikä mopomiehet päristele enää tuhannen vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. En tunne ketään keltä olisi kysytty. Asun kymmenen kilsan päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa vähän ja aikapaljo Putiinikin kyselyltä kannatus asiasta ja hänen firma tuo onki hykerrelkää vielä vähän aikaa kyllä totuus tulee vielä aikanaan mutta voi olla epätoivottu ympäristö kunnatvois alkaa valmistella sanktioita kun vielä ehtii

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohan näitä 'pammauksia' ooteltu millon mistäkin suunnasta, mutta ollaan iloisia, että ihmiset ovat tulleet siellä Pyhäjoella järkiinsä, kun puhtainta energiaa ovat saastuneeseen maailmaan tuomassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä on valetta että noin paljon muka hyväksyy merenmyrkyttäjän ja tuo laitos ei tuta koskaan sähköä aivan turhaa toimintaa ja kylää sotketaan ja asukkaita poistuu kaiken sotkun kuulemma tekee sotkeva soronen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. Kun ydinvoiman vastustajien vasta-argumentit on tätä tasoa, ei voi edes ihmetellä, miksi ydinvoiman kannatus on korkea. Monet omilla aivoillaan ajattelevat ja asioista selvää ottavat yksinkertaisesti näkevät tuon 'bluffin' läpi, vaikka joskus tämä äänekäs vihervasemmistoinen vähemmistö saakin aikaan meteliä tyhjästä, vailla asiaperusteita.
Koittaisitte nyt joskus tuoda niitä oikeita vaihtoehtoja, jos ei ydinsähkö kelpaa... puhtaampaa, turvallisempaa, joustavampaa ja edullisempaa sähköntuotantomuotoa nyt kyllä tosin saa etsiskellä, turhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

124
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
118
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
86
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
47
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
38
AC Oululle uusi suuromistaja
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image