Pohjois-Suomi

Autosta löytyi ky­nä­pis­too­le­ja, ladattu kivääri, katkaistu haulikko ja rä­jäh­de­ai­net­ta Ylivieskassa – syyttäjä vaatii miehelle useista rikoksista vankeutta

Pohjois-Suomi 9.10.2019 15:08
Anna Leinonen

Oulun käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, joka kuljetti varastetuksi ilmoitetussa autossa useita aseita sekä räjähteitä. Laittomat aseet ja räjähteet löytyivät Ylivieskassa huhtikuussa 2018.

Syyttäjän mukaan miehellä oli ollut auton tavaratilassa varastettu kivääri, joka oli ollut löytöhetkellä lipastettu ja ladattu. Kivääri oli varastettu reilut viisi kuukautta aiemmin. Takapenkillä olleesta rinkasta löytyi puolestaan katkaistu haulikko, ja miehen hallussa oli kolme kynäpistoolia tai omavalmisteista asetta. Lisäksi autossa oli tulilankaa, nalleja ja sytytin.

Keskiviikkona miehelle luettiin syytteitä myös hänen aiemmin tekemistään rikoksista. Syyttäjän mukaan mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Haapajärvellä tammikuussa 2017, kun hän ajoi keskustan alueella yli sadan kilometrin tuntinopeudella. Alueen nopeusrajoitus oli 40–60 kilometriä tunnissa. Mies oli myös ajanut vastaantulijoiden kaistalla sekä ylittänyt risteyksen kärkikolmion takaa kovalla nopeudella.

Marraskuussa 2017 mies oli syyttäjän mukaan rikkonut asuinhuoneiston ikkunan lasin sekä lyönyt toista miestä nyrkillä kasvoihin.

Miehelle vaaditaan rangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, lievästä vahingonteosta, pahoinpitelystä, törkeästä ampuma-aserikoksesta, kätkemisrikoksesta, räjähderikoksesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä vaatii miehelle vuoden mittaista ajokieltoa sekä vuoden ehdotonta vankeutta. Ajokiellon kestoa hän perustelee sillä, että mies on syyllistynyt viiden vuoden aikana kyseisten rikosten lisäksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, neljään rattijuopumukseen ja kahteen törkeään rattijuopumukseen.

Vankeusrangaistuksen ehdottomuuden perusteeksi syyttäjä mainitsee miehen aiemmat ehdottomat vankeusrangaistukset.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikös tämmöinen ole vaarallinen henkilö? Pitäisi sulkea laitokseen ja pitkäksi aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylivieskassa sattuu ja tapahtuu? Onko siellä jotenkin sopivan avoin kulttuuri kaikelle hulluudelle ja laittomuudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä naurettavan pieni rangaistusvaatimus tuollaisesta rikossarjasta. Ei ihme, että suomalaisten usko oikeuslaitokseen on mennyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olikohan tämä niitä perintä ukkoja tai brotterssin miehiä luulis ettäs jos on tuommoiset arsenaalit mukana niin noudattais edes liikenne sääntöjä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sillä lailla! Kokonainen vuosi? Ja perusteena aikaisemmat rikokset näitten lisäksi. Kas, mikä ettei pelkkä nuhtelu riittänyt? Kyllä nyt tulee miehelle paha mieli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että ihan vuotta kokonaista ja ehdotonta! Mainio vertailu tässä tuli nähtyä kun tv:ssä juuri Alaskan poliisit, vastaavantyylisistä rikoksista 15 vuotta vankeutta ja 180 000 dollaria sakkoja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa näin, koska täällä sinisilmäinen oikeislaitos luulee että taparikolliset parantaa tapansa eikä halua takaisin vankilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:25
Kokoomuksen Janne Heikkinen: Pääradan suunnittelu pitää laajentaa Ouluun asti, Limingan ja Oulun välille tarvitaan kaksoisraide
15:11
Stora Enson kunnossapitoyhtiön yt-neuvottelut päättyivät Oulussa – 24 työntekijää irtisanotaan
14:28
Pudasjärven lentokentän vuokraamisesta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa
13:40
Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo ratkaisuvoimaa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa Tilaajille
13:37
Toimittajamme Etiopiassa: Niinistö vieraili paikallisessa koulussa – "Vaikka Suomi on kaukana, olemme ystäviä"
13:24
Rovaniemelle suunnitellulla miljardin euron Joulupukin valtiolla on pitkä matka tarusta todeksi – hankeyhtiöltä loppuivat rahat jo heti alussa, mutta toivoa on taas Tilaajille
13:08
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa
99
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
50
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
38
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
27
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
22
Uusi miljoonien eurojen kädenojennus Taidetestaajille – kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset halutaan jatkossakin mukaan testaamaan taidetta
21
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinulle kovakourainen hoitaja siellä jossain

Parempaa palkkaa, niin hoitokin on parempaa. Arvostusta hoitojia kohtaan, niin se näkyy myös hoidossa. Lue lisää...
Maksakaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image