Pohjois-Suomi

Autosta löytyi ky­nä­pis­too­le­ja, ladattu kivääri, katkaistu haulikko ja rä­jäh­de­ai­net­ta Ylivieskassa – syyttäjä vaatii miehelle useista rikoksista vankeutta

Pohjois-Suomi 9.10.2019 15:08
Anna Leinonen

Oulun käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, joka kuljetti varastetuksi ilmoitetussa autossa useita aseita sekä räjähteitä. Laittomat aseet ja räjähteet löytyivät Ylivieskassa huhtikuussa 2018.

Syyttäjän mukaan miehellä oli ollut auton tavaratilassa varastettu kivääri, joka oli ollut löytöhetkellä lipastettu ja ladattu. Kivääri oli varastettu reilut viisi kuukautta aiemmin. Takapenkillä olleesta rinkasta löytyi puolestaan katkaistu haulikko, ja miehen hallussa oli kolme kynäpistoolia tai omavalmisteista asetta. Lisäksi autossa oli tulilankaa, nalleja ja sytytin.

Keskiviikkona miehelle luettiin syytteitä myös hänen aiemmin tekemistään rikoksista. Syyttäjän mukaan mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Haapajärvellä tammikuussa 2017, kun hän ajoi keskustan alueella yli sadan kilometrin tuntinopeudella. Alueen nopeusrajoitus oli 40–60 kilometriä tunnissa. Mies oli myös ajanut vastaantulijoiden kaistalla sekä ylittänyt risteyksen kärkikolmion takaa kovalla nopeudella.

Marraskuussa 2017 mies oli syyttäjän mukaan rikkonut asuinhuoneiston ikkunan lasin sekä lyönyt toista miestä nyrkillä kasvoihin.

Miehelle vaaditaan rangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, lievästä vahingonteosta, pahoinpitelystä, törkeästä ampuma-aserikoksesta, kätkemisrikoksesta, räjähderikoksesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä vaatii miehelle vuoden mittaista ajokieltoa sekä vuoden ehdotonta vankeutta. Ajokiellon kestoa hän perustelee sillä, että mies on syyllistynyt viiden vuoden aikana kyseisten rikosten lisäksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, neljään rattijuopumukseen ja kahteen törkeään rattijuopumukseen.

Vankeusrangaistuksen ehdottomuuden perusteeksi syyttäjä mainitsee miehen aiemmat ehdottomat vankeusrangaistukset.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikös tämmöinen ole vaarallinen henkilö? Pitäisi sulkea laitokseen ja pitkäksi aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylivieskassa sattuu ja tapahtuu? Onko siellä jotenkin sopivan avoin kulttuuri kaikelle hulluudelle ja laittomuudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä naurettavan pieni rangaistusvaatimus tuollaisesta rikossarjasta. Ei ihme, että suomalaisten usko oikeuslaitokseen on mennyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olikohan tämä niitä perintä ukkoja tai brotterssin miehiä luulis ettäs jos on tuommoiset arsenaalit mukana niin noudattais edes liikenne sääntöjä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sillä lailla! Kokonainen vuosi? Ja perusteena aikaisemmat rikokset näitten lisäksi. Kas, mikä ettei pelkkä nuhtelu riittänyt? Kyllä nyt tulee miehelle paha mieli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että ihan vuotta kokonaista ja ehdotonta! Mainio vertailu tässä tuli nähtyä kun tv:ssä juuri Alaskan poliisit, vastaavantyylisistä rikoksista 15 vuotta vankeutta ja 180 000 dollaria sakkoja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa näin, koska täällä sinisilmäinen oikeislaitos luulee että taparikolliset parantaa tapansa eikä halua takaisin vankilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:38
Ulkoministeri Haavisto al-Holin jupakasta: Ylin virkamiesjohto on vakuuttanut, ettei mitään lainvastaista ole tapahtunut
18:31
Ulla-Kirsikka Vainio äänestettiin Rovaniemen uudeksi kaupunginjohtajaksi
18:00
Reportaasi vuosien takaa: Kuusrock villitsi Oulussa 1970-luvulla – vau, mikä meno! Kaikki hytkyvät, kädet nousevat, rautaista menoa. Tilaajille
18:00
"Siellä missä on kylmimmät ympäristöt, on lämpimiä ihmisiä" – Anna Koivukangas löytää veistoksen lumen sisältä ja rapsuttelee sen esiin Tilaajille
17:36
Vasemmistoliitto jatkaa samoilla ministereillä – "Perussuomalaisilla ei ole mitään muuta sanottavaa, mistään"
17:25
Posti hukkasi lehden koko 31 000 kappaleen painoksen – Uusi Rovaniemi jäi jakamatta
16:49
Talvinen taivas tarjoaa tiirailtavaa – helmiäispilviä, tähdenlentoja ja kirkkaana loistava Venus
142
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
77
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
65
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
32
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
24
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image