Pohjois-Suomi

Ajokeli huono suuressa osassa maata, pohjoisessa tulee lunta – ympäri maata useita ulosajoja, Oulun seudulla liikenne sujunut hyvin

Ajokeli voi olla huono lumi- ja räntäsateen vuoksi. Arkistokuva. KUVA: Jussi Leinonen
Pohjois-Suomi 2.11.2019 11:55 | Päivitetty 2.11.2019 20:14
STT, Kaleva

Ajokeli on tänään kehno Pohjois-, Itä- ja Keski-Suomessa lumi- tai räntäsateen vuoksi, kertoo Ilmatieteen laitos. Pelastuslaitoksista muistutetaan, että varsinkin pienemmillä teillä tienpinnat voivat olla liukkaita. Aamun ja aamupäivän on sattunut useita ulosajoja liukkaudesta johtuen eri puolilla Suomea.

Oulun poliisilaitoksen johtokeskuksesta kerrottiin kello 20 jälkeen Kalevalle, että Oulun seudulla on vältytty suuremmilta onnettomuuksilta, eikä mainittavia vammoja ole pienissä lipsahduksissa päässyt syntymään.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on kuitenkin ollut jonkin verran liikenneonnettomuuksia. Esimerkiksi Ylivieskassa henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi valopylvääseen illalla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä-Savosta aina Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle ja siitä pohjoiseen sade tulee aamulla ja päivällä enimmäkseen lumisena. Iltapäivällä ja illalla lumisateet leviävät myös Itä-Suomeen.

Ajokelin odotetaan paranevan viimeistään huomiseksi.

– Illan ja ensi yön aikana saadaan päätiestö varmaan huollettua, ja ainakaan toistaiseksi sunnuntaille ei ole mitään varoituksia laitettu, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen kertoo.

Lämpötila on etelässä tänään korkeimmillaan noin viiden asteen tuntumassa ja Itä-Suomessa nollassa tai hieman sen yläpuolella. Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa on heikkoa pakkasta, aivan pohjoisimmassa Lapissa pakkasta voi illalla olla 15 astetta.

Katso paikkakuntakohtaiset säätiedot Kalevan sääsivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

misä se on ne ilmastoinnin lämpenimen kato jutpe 7000 vuoden lämpö tilat saa nähä julkaiseeko kaleva tätä totuutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoisessa tulee lunta? Kyllä tässä on nyt jokin virhe. Muutama vuosi sitten iltapäivälehti hehkutti tulevasta ilmastonmuutoksesta, joka muuttaa Lapin lumettomaksi jo lähivuosina ja tuo kirsikkapuut kukkimaan Sodankylään. Jokainen itse ajatteleva kyseenalaistaa tälläisen pelottelun, ilmasto on nimittäin viilenemässä, tämä vuosi on esimerkiksi ollut normaalia kylmempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti tämä lumisade johtuu tästä ilmastonmuutoksesta millä suomalaisia höynäytetään kaiken maksumieheksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sää on eri asia kuin ilmasto. Kirjain on eri asia kuin järkevä lause. Sentti on eri asia kuin miljoona euroa. Ymmärrätkö yhden tai useampia näistä väitelauseista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmösiä suhteellistamisia saisi näkyä näillä palstoilla enemmänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kylmää ilmastoa pukkaa jäämereltä viikko kaupalla, no sillä väliä, mut on pirun viileetä, puhuttiimpa kummasta vain. Ja kaikille vouhkaajille tiedoksi tutustukaa vaikka gröönlandin historian näytteisiin, sielläkin ollut täys mettäpäällä joskus, eli on ilmasto oikkoillut ennenkin, nyt yritetään kerätään vain massit joihinki piireihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa höpöä sää ja ilmasto..Älä kehtaa kun asia ei miksikään muutu. Täällä vallitsee oma ilmasto suomessa ja muualla omansa.
Vastaan sanomista?
No niin, lue lisää mediasta ilmastonmuutoksesta voit jopa uskoakin siihen. Kuten kaikkiin ennusteisiin mitä vaikkapa naistenlehtien sivuilta löytyy...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmatieteen laitoksen päivystävällä meteorologilla ei ole aavistustakaan milloin tiet on kunnossa, joten ei kannata ottaa niihin asioihin kantaa, mistä ei tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika paljon oli kummallisia hissuttelijoita Oulunkin liikenteessä, vaikka keli ei tänään mitenkään hankala ollutkaan. No kukin kykynsä mukaan ja kaikista kyllä pääsi vasemmalta ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo, kyllä tuossa enää mikään hyvä keli ollut ajella. Tyhmimmät ajaa kuin kesäkelillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, suurin osa tosiaan ajeli niinkuin kesäkelillä ja hätäisimmät olivat jo ojanpohjallakin...siellä vasemmalle puolen nimittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image