Oulu

Vaih­toeh­to­musii­kin tapahtuma siirtyy lähemmäksi Oulun keskustaa – lauantain Pikipop havittelee nyt urbaania henkeä

Pikipop on vakiinnuttanut paikkansa Oulun kesätapahtumissa. Festivaalia juhlitaan nyt kuudennen kerran. KUVA: Juuso Haarala
Oulu 26.6.2019 15:20
Aino Isojärvi

Vaihtoehtomusiikin tapahtuma Pikipop järjestetään jo kuudennen kerran, tällä kertaa Rauhalan pihapiirissä, aivan Åströminpuiston liepeillä.

– Vaikka Välivainion Tukikohta on ollut hyvä kasvualusta, tänä kesänä olemme halunneet loihtia tilaisuuteen hieman freesiä urbaanihenkeä, niin kaupungin sykettä kuin puistoympäristön visuaalista miellyttävyyttä ja raikkautta, kertoo tapahtumaa organisoivan yhdistyksen, Rotos ry:n puheenjohtaja Joonatan Hamari.

Pieneen, viidensadan kävijän tapahtumaan on valmistauduttu parinkymmenen hengen ydinsuunnittelupoppoon sekä lukuisten talkoolaisten voimin vapaaehtoispohjalta.

– Tätä tehdään rakkaudesta lajiin, Hamari luonnehtii.

Pikipopin lauantain esiintyjäkattaukseen on pyritty valitsemaan sellaisia artisteja ja yh­tyeitä, jotka muutoin keikkailevat Oulussa ainoastaan harvakseltaan, kuten Teksti-TV 666, Ursus Factory, Linkopii ja ruotsalainen Rob Coffinshaker.

– Joukossa on kevyen musiikin tekijöitä, joiden musiikki on viihdyttävää ja nautinnollista – vähemmän kaupallista, mutta taiteellisesti antavaa, Hamari kuvailee.

Vierailevien tähtien ohella mukana on pari kotikaupungin yhtyettä, Havut sekä Lauri Sukanen & Human Gunstore hakemassa paikallista nostetta.

Festivaalin esiintyjien tuttuun mutta myös ennen julkaisemattomaan materiaaliin on mahdollista tutustua UCT Tapesin tekemän Pikipop-kasetin avulla, jota myydään musiikkitapahtumassa rajattu erikoispainos.

– Koska musiikin lisäksi lähiruoka ja lähipanimot ovat aina olleet isossa osassa festivaalia, Rauhala tuntui luontevalta yhteistyökumppanilta, Hamari lisää.

Hamarin mukaan musiikkitapahtuman tausta-ajatuksena on tänä kesänä vaikuttanut vahva idea kaupunkikulttuurin kehittämisestä.

– Kohdeyleisönä ovat nuoret ja nuorekkaat aikuiset, ja keskeinen sijainti helpottaa paikalle pääsyä jalan, pyörällä tai julkisilla.

Pikipopia vertaillaan usein Hailuodossa järjestettävään Bättre Folkiin. Hamari myöntää, että suuremman kokoluokan tapahtuman siirtyminen heinäkuulle vaikutti myös Pikipopin ajankohdan myöhäistämiseen.

– Jossain vaiheessa myös Pikipopiin olisi hienoa liittää poikkitaiteellista sisältöä, kuten esimerkiksi kuvataidetta, tuomaan lisäarvoa festarikokemukseen. Pikipop on nyt vakiinnuttanut paikkansa ja profiloitunut viehkeänä ja söpönä festivaalina, emmekä halua kasvattaa siitä massatapahtumaa, mutta kuitenkin kehittää sitä monipuolisesti. Sitä ei tiedä, missä olemme taas tulevaisuudessa, Hamari vihjaa.

Pikipop on osa Oulun päivien ohjelmaa.

Festivaalin ennakkoklubi järjestetään perjantaina Snooker Timessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaupallisuutta on tullut aimo annos lisää ja tapahtuma alkaa muistuttamaan muita isompia festivaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua jäi ihmetyttämään, että mikä tästä tekee kaipallisemman kuin edellisvuosina? Käsittääkseni festari järjestetään edelleen täysin talkoovoimin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuma menetti kyllä ison(?) osan viehätystään kun lähti Tukikohdalta. Aivan hyvä paikka se Rauhalan pihapiirikin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image