Oulu

Vaih­toeh­to­musii­kin tapahtuma siirtyy lähemmäksi Oulun keskustaa – lauantain Pikipop havittelee nyt urbaania henkeä

Pikipop on vakiinnuttanut paikkansa Oulun kesätapahtumissa. Festivaalia juhlitaan nyt kuudennen kerran. KUVA: Juuso Haarala
Oulu 26.6.2019 15:20
Aino Isojärvi

Vaihtoehtomusiikin tapahtuma Pikipop järjestetään jo kuudennen kerran, tällä kertaa Rauhalan pihapiirissä, aivan Åströminpuiston liepeillä.

– Vaikka Välivainion Tukikohta on ollut hyvä kasvualusta, tänä kesänä olemme halunneet loihtia tilaisuuteen hieman freesiä urbaanihenkeä, niin kaupungin sykettä kuin puistoympäristön visuaalista miellyttävyyttä ja raikkautta, kertoo tapahtumaa organisoivan yhdistyksen, Rotos ry:n puheenjohtaja Joonatan Hamari.

Pieneen, viidensadan kävijän tapahtumaan on valmistauduttu parinkymmenen hengen ydinsuunnittelupoppoon sekä lukuisten talkoolaisten voimin vapaaehtoispohjalta.

– Tätä tehdään rakkaudesta lajiin, Hamari luonnehtii.

Pikipopin lauantain esiintyjäkattaukseen on pyritty valitsemaan sellaisia artisteja ja yh­tyeitä, jotka muutoin keikkailevat Oulussa ainoastaan harvakseltaan, kuten Teksti-TV 666, Ursus Factory, Linkopii ja ruotsalainen Rob Coffinshaker.

– Joukossa on kevyen musiikin tekijöitä, joiden musiikki on viihdyttävää ja nautinnollista – vähemmän kaupallista, mutta taiteellisesti antavaa, Hamari kuvailee.

Vierailevien tähtien ohella mukana on pari kotikaupungin yhtyettä, Havut sekä Lauri Sukanen & Human Gunstore hakemassa paikallista nostetta.

Festivaalin esiintyjien tuttuun mutta myös ennen julkaisemattomaan materiaaliin on mahdollista tutustua UCT Tapesin tekemän Pikipop-kasetin avulla, jota myydään musiikkitapahtumassa rajattu erikoispainos.

– Koska musiikin lisäksi lähiruoka ja lähipanimot ovat aina olleet isossa osassa festivaalia, Rauhala tuntui luontevalta yhteistyökumppanilta, Hamari lisää.

Hamarin mukaan musiikkitapahtuman tausta-ajatuksena on tänä kesänä vaikuttanut vahva idea kaupunkikulttuurin kehittämisestä.

– Kohdeyleisönä ovat nuoret ja nuorekkaat aikuiset, ja keskeinen sijainti helpottaa paikalle pääsyä jalan, pyörällä tai julkisilla.

Pikipopia vertaillaan usein Hailuodossa järjestettävään Bättre Folkiin. Hamari myöntää, että suuremman kokoluokan tapahtuman siirtyminen heinäkuulle vaikutti myös Pikipopin ajankohdan myöhäistämiseen.

– Jossain vaiheessa myös Pikipopiin olisi hienoa liittää poikkitaiteellista sisältöä, kuten esimerkiksi kuvataidetta, tuomaan lisäarvoa festarikokemukseen. Pikipop on nyt vakiinnuttanut paikkansa ja profiloitunut viehkeänä ja söpönä festivaalina, emmekä halua kasvattaa siitä massatapahtumaa, mutta kuitenkin kehittää sitä monipuolisesti. Sitä ei tiedä, missä olemme taas tulevaisuudessa, Hamari vihjaa.

Pikipop on osa Oulun päivien ohjelmaa.

Festivaalin ennakkoklubi järjestetään perjantaina Snooker Timessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaupallisuutta on tullut aimo annos lisää ja tapahtuma alkaa muistuttamaan muita isompia festivaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua jäi ihmetyttämään, että mikä tästä tekee kaipallisemman kuin edellisvuosina? Käsittääkseni festari järjestetään edelleen täysin talkoovoimin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuma menetti kyllä ison(?) osan viehätystään kun lähti Tukikohdalta. Aivan hyvä paikka se Rauhalan pihapiirikin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:47
Amnesty: Siirtotyöläiset Qatarissa kuukausia ilman palkkaa – MM-kisojen rakennustöiden kuolonuhrit ja boikotit eivät ole vaikuttaneet epäkohtiin
8:00
Näin syntyvät kasvissyöjän kampasimpukat – Herkuttele hyvin myös pihlajanmarjoilla, palsternakalla ja syyssipuleilla Tilaajille
8:00
Sofi Oksasen odotettu uutuusromaani kertoo rumasta bisneksestä – kävimme kirjailijan kanssa hedelmöitysturismin tapahtumapaikoilla Ukrainan suljetussa kaupungissa Tilaajille
7:00
Kalen! kalluppi: Näytäkkö nää hyvältä?
7:00
Uotinen johdattaa sinkut pöytään – sokkotreffeillä vaivaava jännitys välittyy kotikatsomoon
7:00
Päivän leffapoiminnat: Kookospähkinälaukkaa päin historiaa – Monty Pythonin elokuva tipauttaa katsojan jakkaralta
7:00
Latitude 66 Cobalt ei tavoittele lupaehtojen heikentämistä Lukijalta
34
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
27
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
16
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
15
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
14
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
11
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
7
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Kerran olen toyotan koeajanut ja jäi myös viimeiseksi. Miksi noin huonoja autoja edes tehdään. Lue lisää...
Jalmari100

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image