Oulu

Vaih­toeh­to­musii­kin tapahtuma siirtyy lähemmäksi Oulun keskustaa – lauantain Pikipop havittelee nyt urbaania henkeä

Pikipop on vakiinnuttanut paikkansa Oulun kesätapahtumissa. Festivaalia juhlitaan nyt kuudennen kerran. KUVA: Juuso Haarala
Oulu 26.6.2019 15:20
Aino Isojärvi

Vaihtoehtomusiikin tapahtuma Pikipop järjestetään jo kuudennen kerran, tällä kertaa Rauhalan pihapiirissä, aivan Åströminpuiston liepeillä.

– Vaikka Välivainion Tukikohta on ollut hyvä kasvualusta, tänä kesänä olemme halunneet loihtia tilaisuuteen hieman freesiä urbaanihenkeä, niin kaupungin sykettä kuin puistoympäristön visuaalista miellyttävyyttä ja raikkautta, kertoo tapahtumaa organisoivan yhdistyksen, Rotos ry:n puheenjohtaja Joonatan Hamari.

Pieneen, viidensadan kävijän tapahtumaan on valmistauduttu parinkymmenen hengen ydinsuunnittelupoppoon sekä lukuisten talkoolaisten voimin vapaaehtoispohjalta.

– Tätä tehdään rakkaudesta lajiin, Hamari luonnehtii.

Pikipopin lauantain esiintyjäkattaukseen on pyritty valitsemaan sellaisia artisteja ja yh­tyeitä, jotka muutoin keikkailevat Oulussa ainoastaan harvakseltaan, kuten Teksti-TV 666, Ursus Factory, Linkopii ja ruotsalainen Rob Coffinshaker.

– Joukossa on kevyen musiikin tekijöitä, joiden musiikki on viihdyttävää ja nautinnollista – vähemmän kaupallista, mutta taiteellisesti antavaa, Hamari kuvailee.

Vierailevien tähtien ohella mukana on pari kotikaupungin yhtyettä, Havut sekä Lauri Sukanen & Human Gunstore hakemassa paikallista nostetta.

Festivaalin esiintyjien tuttuun mutta myös ennen julkaisemattomaan materiaaliin on mahdollista tutustua UCT Tapesin tekemän Pikipop-kasetin avulla, jota myydään musiikkitapahtumassa rajattu erikoispainos.

– Koska musiikin lisäksi lähiruoka ja lähipanimot ovat aina olleet isossa osassa festivaalia, Rauhala tuntui luontevalta yhteistyökumppanilta, Hamari lisää.

Hamarin mukaan musiikkitapahtuman tausta-ajatuksena on tänä kesänä vaikuttanut vahva idea kaupunkikulttuurin kehittämisestä.

– Kohdeyleisönä ovat nuoret ja nuorekkaat aikuiset, ja keskeinen sijainti helpottaa paikalle pääsyä jalan, pyörällä tai julkisilla.

Pikipopia vertaillaan usein Hailuodossa järjestettävään Bättre Folkiin. Hamari myöntää, että suuremman kokoluokan tapahtuman siirtyminen heinäkuulle vaikutti myös Pikipopin ajankohdan myöhäistämiseen.

– Jossain vaiheessa myös Pikipopiin olisi hienoa liittää poikkitaiteellista sisältöä, kuten esimerkiksi kuvataidetta, tuomaan lisäarvoa festarikokemukseen. Pikipop on nyt vakiinnuttanut paikkansa ja profiloitunut viehkeänä ja söpönä festivaalina, emmekä halua kasvattaa siitä massatapahtumaa, mutta kuitenkin kehittää sitä monipuolisesti. Sitä ei tiedä, missä olemme taas tulevaisuudessa, Hamari vihjaa.

Pikipop on osa Oulun päivien ohjelmaa.

Festivaalin ennakkoklubi järjestetään perjantaina Snooker Timessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaupallisuutta on tullut aimo annos lisää ja tapahtuma alkaa muistuttamaan muita isompia festivaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua jäi ihmetyttämään, että mikä tästä tekee kaipallisemman kuin edellisvuosina? Käsittääkseni festari järjestetään edelleen täysin talkoovoimin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuma menetti kyllä ison(?) osan viehätystään kun lähti Tukikohdalta. Aivan hyvä paikka se Rauhalan pihapiirikin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:52
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään
19:48
Oululainen Kukkola Kommun esiintyi Pikisaaren puistopiknikissä Lukijalta
19:25
Ruotsalaisravuri Makethemark kiri St. Michelin voittoon – "Tämä on ihan uskomaton hevonen"
19:00
Anniina Halonen kertoo ravitsemustiedosta somessa
19:00
Oululaistaustainen Anniina Halonen murtaa trendidieettien myyttejä Instagramissa, jossa usein "Pseudotiede rehottaa ja tiede loistaa poissaolollaan" Tilaajille
18:57
Kemiläinen Timo Sipola halusi kunnioittaa lempilaulajansa syntymäpäivää – neljän kuukauden urakan tuloksena syntyi kymmenen muistomitalia
18:00
Oulun ainoa keltakoivu ja mänty, jonka käpyihin hiiret piiloutuivat – Jenni Miettunen tuntee Hupisaarten mielenkiintoiset puut Tilaajille
112
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
66
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
57
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
46
Miksi ihmiset nousivat henkilöautosta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli
37
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
35
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
21
Pakkausjätteen kierrätyksessä huimia eroja kunnittain vertailtuna – Oulussa muovia ei ole pakko kerätä erikseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ei varmaankaan löydy.. Jos Teuvon varassa on yhteiskunnan ja eduskunnan päätökset niin sama lähteä ruotsiin. Miehellä o... Lue lisää...
Vanhus48

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image