Oulu

Vaa­sa­lais­fa­nit riehuivat Raksilassa: Jär­jes­tyk­sen­val­vo­ja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi ri­ko­sil­moi­tuk­sia pa­hoin­pi­te­lyis­tä

Lauantai-illan pelitapahtumaa oli turvaamassa runsaasti poliiseja ja järjestyksenvalvojia. KUVA: Janne Onnela
Oulu 15.9.2019 13:37
Heidi Peltonen

Vaasan Sportin fanit aiheuttivat häiriötä eilisessä Sport-Kärpät -ottelussa. Kärppien turvallisuuspäällikkö Antti Alaviitala vahvistaa, että ottelutapahtuman yhteydessä tapahtui kaksi välikohtausta.

Ensimmäinen tapaus nähtiin ennen pelin alkua, kun vaasalainen fani yritti pyrkiä hallissa niin sanottuun Kärppä-fanien päätyyn. Fanipäädyn lähellä vaasalainen oli suunnannut kohti Kärppä-faneja, mutta hänen kulkunsa pysäytettiin.

– Siinä oli jonkinlaista käsien ojentelua ollut, Alaviitala kuvailee. 

Vaasalainen poistettiin Kärppien fanipäädystä. Alaviitala kertoo, että lopulta hänet jouduttiin poistamaan koko jäähallista. 

Toinen, astetta vakavampi tapaus tapahtui erätauolla. Kaksi vaasalaista fania ryhtyi tappelemaan keskenään.

– Tilannetta rauhoittelemaan mennyt järjestyksenvalvoja sai siipeensä ja hänet toimitettiin sairaalaan tarkkailtavaksi. Nyt hän on päässyt jo pois, eli mitään vakavampaa ei sattunut, Alaviitala kertoo. 

Molemmat nujakointiin osallistuneet vaasalaiset päätyivät Alaviitalan mukaan poliisin hoteisiin. 

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan Kalevalle, että illan tapahtumista on kirjattu kolme rikosilmoitusta pahoinpitelystä. Lisäksi kaksi henkilöä otettiin paikalta kiinni.

Ottelutapahtumaa oli turvaamassa runsaasti poliiseja ja järjestyksenvalvojia.

– Vuosien kokemuksella tiesimme varautua, Alaviitala sanoo.

Alaviitala kertoo, että kauden aikana on muutamia otteluita, joita varten paikalle pyydetään poliisi jo etukäteen ja lisätään omien järjestyksenvalvojien määrää. 

– Toki toivomme, että poliisi näkyisi paikalla muutenkin. 

Lauantai-illan välikohtaukset eivät Alaviitalan mukaan aiheuttaneet häiriötä itse ottelun kulkuun. Kärpät voitti ottelun 3–1.

Sport-fanit ovat ennenkin aiheuttaneet häiriötä Raksilassa. Viime lokakuussa vaasalaisfanit häiriköivät ottelutapahtuman jälkeen jäähallin läheisyydessä siihen malllin, että poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen. 

Raksilan lauantai-illan häiriöistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Heh , pikkukaupungin turhautuneet pahat pienet pojat vain esiintyvät
tavoilleen uskollisesti 🤣
Noloa, mutta minkä sille voi, muuta kuin estää seuraavissa matseissa
sport-tunnuksin varustetut ääliöt pääsemästä jäähalliin ainakin Oulussa!
Järjestyksenvalvojat (ja poliisit) valvomaan, ettei näitä kuhilaita enään
päästetä sisään myös ilman tunnuksia!
Näitä tyyppejä ei Oulussa kaivata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fani tai häirikkö, lätkä- ja futisseuroille päihtyneet ja tappelevat fanihäiriköt ovat tärkeitä kunniavieraita. Vaikka seuralla olisi heikko kausi takana seuraavat kausikortit menevät hyvin kaupaksi ja tietty määrä porukkaa käy takuu varmasti kotipeleissä. Olut, tupakka ja makkaramyynti tuottaa hyvin, fanituotteita saadaan myytyä kohtuullisesti ja seura saa häiriköiden toimesta ilmaista mainosta lehtien ja TV:n uutisissa. Mutta? Ovatko lätkä ja futis enää huippu-urheilua, varsinkaan kun Euroopan ja Amerikan isoilla areenoilla doping- ja huumeongelmat ovat jokapäiväistä leipää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaiset on huonoja häviäjiä mutta eräs klamydia nimenen bändikin kertoo mitä vaasalaiset on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollista väkivaltaa ei voi eikä saa suojella sillä että ovat muka ''faneja'' ja/tai ollaan ''urheileutapahtumassa''.
Kaikkien turvallisuus on taattava poikkeuksetta kaikkialla maassamme kaikissa ympäristöissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuitten J-v:n asujen pitää olla yhtenäisiä ja merkkien näkyä esteettä. Tuon jiivee naisen huppu peittää tekstin ja on laiton. Nuissa ei saa olla mainoksia minkähän takia tässä ei noudateta lain kirjainta. Ne vanhat parrat mitä on aukoilla eivät saa suutaan auki kun pikkulasten kohdalla ja niitä repivät hioista. Pelin seuraaminen on heille tärkeintä eikä se mitä katsomossa tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Fani", sanoisin häirikkö. Tuskin Vaasan Sport haluaa tällaiseen urheiluseurana leimaantua. Muista ajan kun Kärppien kannattajien sekaan oli muodostunut "häirikkö"-porukka, joka kävi rähisemässä, jopa vieraspeleissä. Taisi Kärpät saada moisesta sanktiota liigalta, vaikka urheiluseuralla ei asiaan ole osaa eikä arpaa. Kyllä se vain on faniryhmän, joka kantaa joukkuetunnuksia tms. tai sitten ei, pidettävä huolta, että tällaisia ei porukkaan pesiydy! Henkilökohtaisesti tunnen useita eri joukkueitten faneja mm. Tampereelta, Turusta, Helsingistä. Vieraillessani em. paikoissa ja peliä lähdettäessä katsomaan yhdessä, ei ole Kärppäpipua tai -lippistä päästä tarvinnut ottaa! Asiantuntevat, asialliset fanit ovat aidosti kiinnostuneita myös Oululaisen, Pohjoisuomen joukkueen asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaisten kannattajien käyttäytyminen kotihallissaankin on säälittävää uhoamista.
Ovat muka niin vihamielisen näköisiä mölytessään.
Englannin jalkapallokatsomoista ovat mölinälleen ja laulamiselleen ottaneet mallia eikä se sovi jääkiekkokatsomoon yhtään.
Tunnen suurta myötähäpeää.
Joukkue kun on lisäksi ynnämuita ja kabineteissa liigaan nostettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Futiksessa koko fanikatsomo olisi sumutettu parikasumutteella, koska huliganismi. Lätkässä: "Siinä oli jonkinlaista käsien ojentelua ollut"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, tätä se on nykyään. Suomessa on ilmeisesti päättävien tahojen mielestä jonkilainen huliganismiongelma futiskatsomoissa, koska ollaan kuultu, että ulkomaalaiset futishuliganit tekivät milloin mitäkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaista osaamista - häpeäisivät, mutta tuskin osaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä että urheilutapahtumassa ollaan kännissä. Eihän ravintoloissakaan edes myydä päihtyneille. Kuinka tällainen on mahdollista. Joutaisi lopettaa tällainen laji Suomesta ja seurata NHL:ää tietokonelaitteelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekko on isojen miesten kontaktipeli, jossa tunnetaso on korkealla loorassa että katsomossa. Välillä tulee jopa tahallisia vahingoittamisia, joitaolut pöhnässä möyhäävä yleisö pitää normaalina peliin kuuluvana, jopa toivottavana "kovana miesten pelinä". On luonnollista että päihtyneet fanit, pääosin nuoria miehiä, riehaantuvat tappelemaan ottelun jälkeen eteen sattuvien vastustajan fanien ja tietysti järkkärien kanssa. Se kuuluu lajiin, sanotaan mitä sanotaan. Aikoinaan Roomassa gladiaattorien ottelupäivinä eri gladiaattoriseurojen fanit juopottelivat Colosseumin katsomoravintolassa ja riehuivat seuraavan illan ja yön päissään Rooman kaduilla ja olutkuppiloissa. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuten taida olla pykälät ihan hallussa OAJ.. järjestyksenvalvojan liivissä EI SAA olla mitään mainoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnen myötähäpeää sekä sportin kannattajia että Kärppä -kannattajia ja heidän "kannatus"laulujaan kohtaan. Ainakaan sanotusten suhteen ei kannata odottaa sen enempää Eino Leino kuin Junnu Vainio -palkintoakaan. Kuuntelekoohan ne itse koskaan noita ölinöitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaisille porttikielto Energia Areeanalle ja jos lievennetään niin Sprtin fanpata päällä halliin ei ole mitään asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan Energia Areena on yksi rauhallisimmista katsomoista Suomessa. Vain kerran, kun Espoon Blues edustus sarjassa oli tappiolla ja luopui pelaamisestaan pääsarjassa, pyrki Blues fanit muun yleisön ja erityisesti Kärppä fanituotteisten kimppuun, mutta pari ammattitaitoista vanhempaa järjestyksenvalvojaa piti Bluesilaiset, jotka eivät välttämättä Espoosta , ryntäämästä tavallisten katsojien päälle pitämällä heidät istuinten välissä kunnes pahin ryysis oli mennyt. Eikä Kärppien peli eikä katsoja määrät kärsineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole fanikatsomossa alennetulla pääsymaksulla tai palkattuna ei aina kannata käyttää muualla kuin pelipaikalla fanituotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

13:37
Oulun kaupungin tahto toteutui – Kärpät lopetti haaparantalaisen Nuuskakairan tukun mainosten esittämisen Raksilan jäähallissa
13:32
Tuulivoimayhtiöiltä kova arvio: Yli puolet Suomen sähköstä mahdollista tuottaa tuulella vuonna 2030 – Suomeen on tehty lyhyessä ajassa lähes 1,5 miljardin tuulivoimainvestoinnit
13:12
Britannian poliisi löysi 39 ruumista rekan kontista – kuljettaja on pidätetty ja poliisi on aloittanut murhatutkinnan
12:55
Kaleva oikaisee
12:35
Nuori kärppävahti Justus Annunen jahtaa illalla liigaennätystä Pelicans-ottelussa – Kärppien sairastuvalla jälleen tungosta, Pesonen sivussa marraskuulle
12:21
Palokunta hälytettiin sammuttamaan savuavaa vanhaa nuotiota Kuivaniemellä
12:10
Lidlin uusi toimitusjohtaja haluaa kasvua – uudet myymälät Suomessa pääosin kaupunkeihin
30
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
24
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
19
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
15
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image