Oulu

Vaa­sa­lais­fa­nit riehuivat Raksilassa: Jär­jes­tyk­sen­val­vo­ja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi ri­ko­sil­moi­tuk­sia pa­hoin­pi­te­lyis­tä

Lauantai-illan pelitapahtumaa oli turvaamassa runsaasti poliiseja ja järjestyksenvalvojia. KUVA: Janne Onnela
Oulu 15.9.2019 13:37
Heidi Peltonen

Vaasan Sportin fanit aiheuttivat häiriötä eilisessä Sport-Kärpät -ottelussa. Kärppien turvallisuuspäällikkö Antti Alaviitala vahvistaa, että ottelutapahtuman yhteydessä tapahtui kaksi välikohtausta.

Ensimmäinen tapaus nähtiin ennen pelin alkua, kun vaasalainen fani yritti pyrkiä hallissa niin sanottuun Kärppä-fanien päätyyn. Fanipäädyn lähellä vaasalainen oli suunnannut kohti Kärppä-faneja, mutta hänen kulkunsa pysäytettiin.

– Siinä oli jonkinlaista käsien ojentelua ollut, Alaviitala kuvailee. 

Vaasalainen poistettiin Kärppien fanipäädystä. Alaviitala kertoo, että lopulta hänet jouduttiin poistamaan koko jäähallista. 

Toinen, astetta vakavampi tapaus tapahtui erätauolla. Kaksi vaasalaista fania ryhtyi tappelemaan keskenään.

– Tilannetta rauhoittelemaan mennyt järjestyksenvalvoja sai siipeensä ja hänet toimitettiin sairaalaan tarkkailtavaksi. Nyt hän on päässyt jo pois, eli mitään vakavampaa ei sattunut, Alaviitala kertoo. 

Molemmat nujakointiin osallistuneet vaasalaiset päätyivät Alaviitalan mukaan poliisin hoteisiin. 

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan Kalevalle, että illan tapahtumista on kirjattu kolme rikosilmoitusta pahoinpitelystä. Lisäksi kaksi henkilöä otettiin paikalta kiinni.

Ottelutapahtumaa oli turvaamassa runsaasti poliiseja ja järjestyksenvalvojia.

– Vuosien kokemuksella tiesimme varautua, Alaviitala sanoo.

Alaviitala kertoo, että kauden aikana on muutamia otteluita, joita varten paikalle pyydetään poliisi jo etukäteen ja lisätään omien järjestyksenvalvojien määrää. 

– Toki toivomme, että poliisi näkyisi paikalla muutenkin. 

Lauantai-illan välikohtaukset eivät Alaviitalan mukaan aiheuttaneet häiriötä itse ottelun kulkuun. Kärpät voitti ottelun 3–1.

Sport-fanit ovat ennenkin aiheuttaneet häiriötä Raksilassa. Viime lokakuussa vaasalaisfanit häiriköivät ottelutapahtuman jälkeen jäähallin läheisyydessä siihen malllin, että poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen. 

Raksilan lauantai-illan häiriöistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Heh , pikkukaupungin turhautuneet pahat pienet pojat vain esiintyvät
tavoilleen uskollisesti 🤣
Noloa, mutta minkä sille voi, muuta kuin estää seuraavissa matseissa
sport-tunnuksin varustetut ääliöt pääsemästä jäähalliin ainakin Oulussa!
Järjestyksenvalvojat (ja poliisit) valvomaan, ettei näitä kuhilaita enään
päästetä sisään myös ilman tunnuksia!
Näitä tyyppejä ei Oulussa kaivata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fani tai häirikkö, lätkä- ja futisseuroille päihtyneet ja tappelevat fanihäiriköt ovat tärkeitä kunniavieraita. Vaikka seuralla olisi heikko kausi takana seuraavat kausikortit menevät hyvin kaupaksi ja tietty määrä porukkaa käy takuu varmasti kotipeleissä. Olut, tupakka ja makkaramyynti tuottaa hyvin, fanituotteita saadaan myytyä kohtuullisesti ja seura saa häiriköiden toimesta ilmaista mainosta lehtien ja TV:n uutisissa. Mutta? Ovatko lätkä ja futis enää huippu-urheilua, varsinkaan kun Euroopan ja Amerikan isoilla areenoilla doping- ja huumeongelmat ovat jokapäiväistä leipää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaiset on huonoja häviäjiä mutta eräs klamydia nimenen bändikin kertoo mitä vaasalaiset on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikollista väkivaltaa ei voi eikä saa suojella sillä että ovat muka ''faneja'' ja/tai ollaan ''urheileutapahtumassa''.
Kaikkien turvallisuus on taattava poikkeuksetta kaikkialla maassamme kaikissa ympäristöissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuitten J-v:n asujen pitää olla yhtenäisiä ja merkkien näkyä esteettä. Tuon jiivee naisen huppu peittää tekstin ja on laiton. Nuissa ei saa olla mainoksia minkähän takia tässä ei noudateta lain kirjainta. Ne vanhat parrat mitä on aukoilla eivät saa suutaan auki kun pikkulasten kohdalla ja niitä repivät hioista. Pelin seuraaminen on heille tärkeintä eikä se mitä katsomossa tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Fani", sanoisin häirikkö. Tuskin Vaasan Sport haluaa tällaiseen urheiluseurana leimaantua. Muista ajan kun Kärppien kannattajien sekaan oli muodostunut "häirikkö"-porukka, joka kävi rähisemässä, jopa vieraspeleissä. Taisi Kärpät saada moisesta sanktiota liigalta, vaikka urheiluseuralla ei asiaan ole osaa eikä arpaa. Kyllä se vain on faniryhmän, joka kantaa joukkuetunnuksia tms. tai sitten ei, pidettävä huolta, että tällaisia ei porukkaan pesiydy! Henkilökohtaisesti tunnen useita eri joukkueitten faneja mm. Tampereelta, Turusta, Helsingistä. Vieraillessani em. paikoissa ja peliä lähdettäessä katsomaan yhdessä, ei ole Kärppäpipua tai -lippistä päästä tarvinnut ottaa! Asiantuntevat, asialliset fanit ovat aidosti kiinnostuneita myös Oululaisen, Pohjoisuomen joukkueen asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaisten kannattajien käyttäytyminen kotihallissaankin on säälittävää uhoamista.
Ovat muka niin vihamielisen näköisiä mölytessään.
Englannin jalkapallokatsomoista ovat mölinälleen ja laulamiselleen ottaneet mallia eikä se sovi jääkiekkokatsomoon yhtään.
Tunnen suurta myötähäpeää.
Joukkue kun on lisäksi ynnämuita ja kabineteissa liigaan nostettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Futiksessa koko fanikatsomo olisi sumutettu parikasumutteella, koska huliganismi. Lätkässä: "Siinä oli jonkinlaista käsien ojentelua ollut"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, tätä se on nykyään. Suomessa on ilmeisesti päättävien tahojen mielestä jonkilainen huliganismiongelma futiskatsomoissa, koska ollaan kuultu, että ulkomaalaiset futishuliganit tekivät milloin mitäkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaista osaamista - häpeäisivät, mutta tuskin osaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä että urheilutapahtumassa ollaan kännissä. Eihän ravintoloissakaan edes myydä päihtyneille. Kuinka tällainen on mahdollista. Joutaisi lopettaa tällainen laji Suomesta ja seurata NHL:ää tietokonelaitteelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekko on isojen miesten kontaktipeli, jossa tunnetaso on korkealla loorassa että katsomossa. Välillä tulee jopa tahallisia vahingoittamisia, joitaolut pöhnässä möyhäävä yleisö pitää normaalina peliin kuuluvana, jopa toivottavana "kovana miesten pelinä". On luonnollista että päihtyneet fanit, pääosin nuoria miehiä, riehaantuvat tappelemaan ottelun jälkeen eteen sattuvien vastustajan fanien ja tietysti järkkärien kanssa. Se kuuluu lajiin, sanotaan mitä sanotaan. Aikoinaan Roomassa gladiaattorien ottelupäivinä eri gladiaattoriseurojen fanit juopottelivat Colosseumin katsomoravintolassa ja riehuivat seuraavan illan ja yön päissään Rooman kaduilla ja olutkuppiloissa. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuten taida olla pykälät ihan hallussa OAJ.. järjestyksenvalvojan liivissä EI SAA olla mitään mainoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnen myötähäpeää sekä sportin kannattajia että Kärppä -kannattajia ja heidän "kannatus"laulujaan kohtaan. Ainakaan sanotusten suhteen ei kannata odottaa sen enempää Eino Leino kuin Junnu Vainio -palkintoakaan. Kuuntelekoohan ne itse koskaan noita ölinöitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasalaisille porttikielto Energia Areeanalle ja jos lievennetään niin Sprtin fanpata päällä halliin ei ole mitään asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan Energia Areena on yksi rauhallisimmista katsomoista Suomessa. Vain kerran, kun Espoon Blues edustus sarjassa oli tappiolla ja luopui pelaamisestaan pääsarjassa, pyrki Blues fanit muun yleisön ja erityisesti Kärppä fanituotteisten kimppuun, mutta pari ammattitaitoista vanhempaa järjestyksenvalvojaa piti Bluesilaiset, jotka eivät välttämättä Espoosta , ryntäämästä tavallisten katsojien päälle pitämällä heidät istuinten välissä kunnes pahin ryysis oli mennyt. Eikä Kärppien peli eikä katsoja määrät kärsineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole fanikatsomossa alennetulla pääsymaksulla tai palkattuna ei aina kannata käyttää muualla kuin pelipaikalla fanituotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

10:23
Puolangan Hepokönkään vesiputous oli viime vuonna vilkkaassa käytössä – yhteensä yli 16 000 kävijää
10:15
Lapissa varttuneelle Miia Tervon Auroralle eniten Jussi-ehdokkuuksia – oululainen Suvi-Tuuli Teerinkoski myös ehdolla
10:13
Ensi viikolla uhannutta kemian alan lakkoa lykätty kahdella viikolla, valtakunnansovittelijan toimisto kertoo
9:47
Kerro meille: Oletko kohdannut urheiluharrastuksissa valmentajien taholta epäasiallista käytöstä?
9:46
Labradorinnoutaja on yhä Suomen ykköskoira – katso lista kymmenestä suosituimmasta rodusta
9:38
Asiantuntijat: Nuoret brändäävät itseään, ovat määrätietoisia, itsevarmoja ja yksilökeskeisiä – jääkiekon nuorten MM-kisat herätti jälleen kysymyksen "ylikorostuneesta individualismista" Tilaajille
9:18
Uusi ryhmä ehdolla kirkolliskokousvaalissa Oulun hiippakunnassa
21
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
16
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
14
Kyllästetyn puun kierrätyksestä vastaava Demolite Oy ihmettelee Kiertokaaren hinnoittelua – pelkää korkean jätemaksun johtavan puun ohjautumiseen jatkossa vääriin paikkoihin
11
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
10
Metallirockin suurnimi Volbeat on Qstockin lauantain pääesiintyjä ensi heinäkuussa
9
Kiinalaismatkailijat täyttävät nyt Rovaniemen, mysteerivirus saanut matkailuyrittäjät tarkkailulinjalle – "Eihän siitä vielä kovin paljon tiedetä", sanoo Joulupukin kammarin yrittäjä
9
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image