Oulu

Uusi asetus määrittelee pääväylien palvelutason maanteillä ja rautateillä – Oulun ja Turun välinen valtatie 8 mukana

Oulu 21.11.2018 9:12
Kaleva

Liikenne- ja viestintäministeriö antoi keskiviikkona  asetuksen pääväylistä ja niiden palvelutasoista. Asetus tulee voimaan tammikuun alussa.

Lausuntokierroksen ja kuulemisien jälkeen pääväyliin lisättiin muun muassa valtatie 8:n puuttuvat osat eli se on määritelty kokonaisuudessaan pääväyläksi Oulun ja Turun väliseltä matkalta. Lisäksi valtatie 6 Kajaani-Joensuu on mukana.

Rautateistä mukana ovat muun muassa rautatie Kemistä Tornio-rajalle sekä rautatieyhteys Raahessa Rautaruukille. 

Pääväylien ympärivuotinen korkeatasoinen kunnossapito asetetaan etusijalle.

Pääväylät yhdistävät valtakunnallisesti ja kansainvälisesti suurimmat keskukset ja solmukohdat. Kaikki maakuntakeskukset ovat näiden valtion maanteiden ja rautateiden pääväylien varrella.

Maanteistä pääväyliksi määriteltiin tiet, joilla kulki henkilöautoja yli 6 000 vuorokaudessa ja raskaan liikenteen autoja yli 600 vuorokaudessa.

Rautateiden pääväylillä matkustaa yli 1,5 miljoonaa henkilöä vuodessa tai ennusteissa vähintään miljoona matkaa vuodessa. Tavaraliikenteen pääväylillä kuljetuksia on vähintään kaksi miljoonaa tonnia vuodessa.

Pääväylät ovat nopeimpia. Maanteillä nopeusrajoitus pääosin vähintään 80 kilometriä tunnissa ja moottoriteillä pääosin 120 kilometriä tunnissa. 

– Pääväylät palvelevat erityisesti pitkien etäisyyksien työmatkaliikennettä ja elinkeinoelämän tavarakuljetuksia, kommentoi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Asetuksella ei päätetä investoinneista. Väyläverkoston investoinneista ja kehittämisestä päätetään tulevalla hallituskaudella valmistuvassa 12-vuotisessa valtakunnallisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa.

MAINOS

Kommentoi

Kilpisjärventie Torniosta - Kilpisjärvelle ei ole mikään paraatikuntoinen tie.
Koko väli ptiää kunnostaa ja leventää , jotta voidaan sanoa "PÄÄVÄYLÄKSI". Eihän Liikenneministeriöstä liikene rahaa muualle kuin Tampereen eteläpuolelle, ja rippeitä Tampereen pohjoispuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner Hamstrasi rahaa itselleen ministeriönsä kautta ! pelkästä selvityksestä.
Onhan muuallakin asutusta kuin pääväylien varsilla, vai eikö syrjäseuduille kannata tiestön kunnossapitoon satsata lainkaan kun ei ole ministereitä asumassa syrjäseuduilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tuonne käsivarteen menee muka tärkeä pääväylä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No minkäslainen väylä sinne pitäisi olla. Kyseinen tiehän on pohjoisen rahtiliikenteen valtaväylä vai meinaatko että sinunkin norjan lohet tuodaan oslon kautta joulupöytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä ny hiilly, luulin minä että norjnlohet tulee merikonteissa Etelä-Suomeen jossa suurin osa kuluttajistakin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aikoihin eletty. Sipilän Keskustapuolue keskittää enemmän kuin mikään muu hallitus koskaan.

Tämä asetus tarkoittaa, että jos et asu valtateiden välittömässä läheisyydessä, palvelutaso tiestöllä alenee.

Ihmiset; muistakaa tämä, kun seuraavan kerran äänestätte!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että Itä-Suomen pääväylä päättyy Kajaanin pohjoispuolelle Kontiomäelle. Koillismaa kiittää, Rukan matkailupiireissä ollaan vaarmaan todella iloisia tästä kartasta. Kiinnostaisi tietää onko Kajaani-Joensuu välillä todellakin enemmän liikennettä kuin Kajaani-Kuusamo välillä. Puhumattakaan Oulu-Kuusamo välistä Mutta poliittisia päätöksiähän nämä ovat, ei niillä tarvi välttämättä olla mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä mielessä ontekemistä noilla väriviivoilla että liikenneministeriö on laskenut tarvittavan rahamäärän nuilla teidoilla.
Nämä Bernerit on kuten muutkin suomenruorsalaiset, ovat kauhuissaan että ajoitko toisaan sieltä 800 km ja ykswin tänne ko tapasin niitä Espoossa kauan sitte.
Kaukana ollaan, kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tai mikä taho kertoisi Trafille, että esmes nelostie on pääväylä ja silti sillä körötellään kahdeksaakymppiä loistavissa ajo-olosuhteissa?! Trafi tosiaan osaa autoilijoiden kyykyttämisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu-Kajaani sekä Inari-Nuorgam puuttuvat pääteiden joukosta. Kasitien muuttaminen kokonaan päätieksi oli oikea siirto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautatien pääväylä ylettyy Äänekoskelle pelkkänä pistona, luulisi puun kulkevan pohjoisen suunnasta raiteilla turvallisemmin ja päästöttömämmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuolta pohjoisesta kuskata puuta äänekoskelle asti, ainakaan merkittäviä määriä. Lähialueelta (~200km) tuleva puuraaka-aine kulkee joka tapauksessa kumipyörillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdas ilmoittaa, ettei se käytä fossiilisia polttoaineita, kuljetuskalusto käyttää siis biopolttoainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkäslainen ns.pölliauto on sen lain myötä pinolla?Tehdas ja auto on erilaisia käyttövoimiltaan ,vielä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Ivalon-Inarin tiellä oikeasti yli 6000 henkilöautoa ja kuormureita yli 600 vuorokaudessa?

Luulisin, että aika monella muulla tiellä on paljon enemmän liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:54
Liberon puhdistuspyyhkeitä vedetään markkinoilta – lapsille tarkoitetuissa pyyhkeissä havaittu kohonnut bakteerimäärä
19:46
Ministeriöt myönsivät suurille kaupungeille miljoonatuen maahanmuuttajien osaamiskeskuksien toimintaan – Työllistyminen tavoitteena
19:00
Oulun torilla sijaitsevassa hirsiaitassa on nyt esports-valmennuskeskus – oululainen Nicolai Borsheim, 15, unelmoi CS-ammattilaisuudesta Tilaajille
18:45
Supo kannattaa mahdollisuutta poistaa Suomen kansalaisuus vakaviin terrorismirikoksiin syyllistyneiltä – lakiesitys parhaillaan käsittelyssä
18:44
Raskas liikenne vaikeuksissa liukkaalla kelillä Koillismaalla, poliisi kehottaa autoilijoita varovaisuuteen
18:39
Hallitus esittää, että tietyissä tapauksissa turvapaikkakäsittely voitaisiin tehdä jo rajalla – Parhaana vaihtoehtona pidetään käsittelyä jo EU:n rajoilla
18:33
Kärpät-TPS 2.erä: Michal Kristof pyöritteli turkulaiset solmuun alivoimalla - Otto Karvinen pääsi viimeistelemään maalin slovakkihyökkääjän esityöstä
70
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
56
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
54
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
49
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
45
Bernerin asema käy koko ajan tukalammaksi, eroa vaaditaan puolueen sisältäkin – torstaina luvassa perusteellinen keskustelu aiheesta
43
Hulevesilasku kolahtaa oululaisten kiinteistönomistajien postiluukkuihin jo maaliskuussa – Summat viime vuoden tasolla
35
Volvo V60, Ford Focus, Kia Ceed ja Lexus ES300h veivät kärkisijat TM:n perinteisessä talvivertailussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kai tiedät että tuon hupikirjan kirjoittajat luulivat, kuten sinäkin, että suuret ikäluokat eläköityivät jo 1990-luvulla... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image