Oulu

Työttömät pestattiin kunnostamaan luon­to­koh­tei­ta Iissä – laavut ja pitkospuut uuteen kuosiin, merenrantoja raivattu esiin

Yksi työllistetyistä suunnitteli Iihin kahdeksan geokätköä. Sieltä löytyi syksyllä 8-vuotiaan ruotsalaistytön kirje kätkijälle. Tyttö kertoo olleensa ensi kertaa harrastamassa geokätköilyä, ja paikaksi valikoitui Iihin piilotettu kätkö. KUVA: Työtä luonnosta Iissä -hanke
Oulu 12.10.2017 21:58 | Päivitetty 12.10.2017 22:58
Kaleva

Iissä meneillään olevalla työllistämishankeella on kunnostettu useita kunnan luonto- ja virkistyskohteita, kuten kotia, laavuja ja pitkospuureittejä.

Hankkeeseen palkkatuella työllistetyt noin 30 pitkäaikaistyötöntä ovat myös rakentaneet huusseja, tervanneet kattoja sekä raivanneet merenrantoja ja joenvarsia avoimemmiksi. 

Myös maisemaravintola Merihelmen alueella on tehty viheraluetöitä sekä kunnostettu pitkospuureitti ja kota. Reitti on nimetty ”Merimiehen poluksi” ja sen varrelta löytyy nyt merellisistä teemoista kertovia opastetauluja kolmella eri kielellä. Hankkeen aikana tehtiin  myös melontareittejä ja Iin kotiseutuarkiston kuvista koottiin valokuvanäyttely. 

Työtä luonnosta Iissä –hanke on Euroopan sosiaalirahaston, Iin kunnan ja ely-keskuksen rahoittama hanke, jonka yksi tavoite on syrjäytymisen ehkäiseminen. Tiedotteen mukaan useat henkilöt ovat päässeet palkkatukityöjakson jälkeen töihin myös avoimille työmarkkinoille.

Iin kunta voitti energia- ja ilmastopalkinnon Euroopan komission RegioStars 2017 -kilpailussa tiistaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (84)

"...hanke on Euroopan sosiaalirahaston, Iin kunnan ja ely-keskuksen rahoittama hanke..."

Kuinka kuntakin on tässä mukana? Eikö kunta näin ollen joudu maksamaan 50% palkkatuetun palkasta? Olen ymmärtänyt, että palkkatuetut työt ovat kunnille keino välttyä maksamasta yhä suurempaa osaa työttömän päivärahasta tai työmarkkinatuesta työttömyyden pitkittyessä. Valtio sen sijaan maksaa kunnille palkkatukirahat. Säästöä syntyy ja vähän tienataankin, eikä ketään tarvitse palkata kokopäiväiseksi normaaliin työsuhteeseen.

Yksi hyväksi havaittu keino on lähettää työttömiä erilaisiin yhdistyksiin tekemään palkkatuettuja töitä. Tällöin palkkatukea voidaan maksaa suurempia summia, jopa 100% osa-aikatyöstä. Yhdistys saa ilmaisen työntekijän ja kunta säästää. Valtion rahahanat aukeavat jälleen. Yhdistyksille yleensä myönnetään vielä erikseen julkista tukea näiden yleishyödyllisten työttömyystilastojen siivoamistalkoiden vuoksi.

Kunta voisi myös käyttää säätiöitä tai rekisteröityjä uskonnollisia yhdyskuntia. Ehkä sosiaalisia yrityksiä?

Kyllä tämä hanke on varmasti työllistänyt monta kovapalkkaista henkilöä kunnassa, sosiaalirahastossa ja ely-keskuksessa sekä muissa instanseissa, jotka ovat täynnä kirkasotsaisia auttajia ja syrjäytymisen ehkäisijöitä.

Palkkatuettu kuitenkin rämpii metsässä alle tuhannen euron nettokuukausipalkalla. Tästä summasta kun maksaa asumisen pakolliset menot sekä työssäkäynnin kulut, ei varmasti tunne itseään enää syrjäytyneeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iissä tuntuu olevan järkimeininkiä, varokaa ettette palkkaa kalliita oululaisia "konsultteja" tai "muutosjohtajia".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Iiläisille.Hyvin ideoitu asia keksijät esille ja kunniamainintojen lisäksi jotakin...!!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iiihin verrattuna Oulun kaupungilla olisi monikymmenkertaisesti mielekkäitä kohteita korjattavaksi, kunnostettavaksi ja ihan uusiakin hankkeita pitkäaikaistyöttömien toimesta toteutettavaksi, mutta kaupungilta puuttuu tahto ja halu työllistää. Kaupungin virkamiehet ja valtuutetut pääsevät paljon helpommalla maksamalla kymmeniä miljoonia euroja sakkomaksuja Kelalle ja näin omakohtainen osallistuminenvoidaan jättää nollaan. Nämä Oulun kaupungin kielteisestä suhtautumisesta työllistämiseen maksettavat kymmenet miljoonat eurot tulevat jäämää kymmenien virkamiesten ja päättäjien todellisiksi "saavutuksiksi", joita jälkipolvet tulevat ihmettelemään ja kummastelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työttömät olisi tekemässä jotain tuottavaa niin mites heitä sitten puskettaisiin nuihin hyväveli-kepulifirmojen 9e päiväduuneihin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulusta rahaa vuonna 2016 jopa 23 miljoonaa mielummin Helsinkiin kuin oululaisten työttömien hyväksi.
Tämä on rikollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu voisi ottaa mallia. Nyt Oulu maksaa isot sakot ja kaikki ympäristöt vain ränsistyy. Urakan voisi alkaa vaikka lentokentäntien pusikoita. Näkymä merelle olisi vakuuttavan hieno tulo Ouluun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väite siitä, että sosiaalietuuden suuruisella korvauksella teetetty työ olisi jotain orja- tai pakkotyötä on soopaa. Orja- tai pakkotyötä olisi se, että joutuisi tekemään työtä pelkällä ruokapalkalla. Samalla logiikalla voisi väittää, että kotona makaava terve työikäinen ihminen varastaa muiden rahat ottamalla vastaan vastikkeetonta rahaa. Jokaisellahan on edelleen oikeus olla osallistumatta "kulukorvaustöihin", sitten täytyy vain hommata särpimensä vaikka suoraan metsästä, ainiin voihan sitä aina marssia sossun luukulle vinkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teen jo muutenkin vapaaehtoistyötä luonnonsuojelun/retkeilyn piireissä, joten sopii kyllä nykyiseen toimenkuvaani
😁. Ja jos saa vielä palkkaakin, niin hip hei hurraa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Euroopan sosiaalirahaston, Iin kunnan ja ely-keskuksen rahoittama hanke" On tuossa ainakin muutama virkamies onnistunut työllistämään itsensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa virkamiehet eivät halua työllistää itseään pitkäaikaistyöttömiä työllistämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niillähän on työpaikka jo ennestään. Nämä ovat näkyviä tuloksia. Kateelliset osaavat arvostella tätäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa. Näin saadaan ihmiset normaaliin päivärytmiin, aamulla ylös varhain ja risusavottaan. Luonnossa lähtee masennukset ja ahdistukset, liikunta korjaa kuntoa ja kaikki hyötyy. Työtön voi syödä ateriansa hyvällä omalla tunnolla kun on tehnyt jotain rahojensa eteen. Lisää tämmöistä! Ottaisin heti vaikka 10 työtöntä ja keksisin niille erilaista savottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä siis maksettiin palkkaa. Työllistä toki työttömiä savottaasi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähtitsin mielellään vastaaviin töihin Oulussa. Täälläkin on monia luontokohteita, kotka kaipaavat kohennusta. Ottakaapa nyt päättäjät asia kehiin, niin pääsemme ensi keväänä vaikka Hietasaaren pusikoiden kimppuun...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei Oulussa? Noita muka puistoksi nimettyjä risukoita on joka paikassa. Mieluummin jätetään rahat käyttämättä ja maksetaan vielä sakot päälle. Ihme hommaa. Toimitus voisi laittaa päättäjät vastaamaan kysymykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän maksetaan sakkoja kuin yritetään jatkossa säästää, sairasta ja epäpätevää johtoporrastahan tuo kuvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömät pestattiin... Maksettiinko palkkaa vai sosiaalietuuksia? Olennainen tieto joka kertoo oliko kyse TYÖSTÄ vai pakkotyöstä. Jos on kerran joutunut työttömäksi sinulle ei koskaan tarvitse maksaa tehdystä työstä palkkaa koska tekemäsi työkään ei ole enää työtä vaan kuntouttavaa "toimintaa" tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän on monesta huono Juttu. Mutta kun ei ole. Hieno toimintaa jossa ihmiset pääset pois asunnoistaan saamaan piristysruiskeen, suoraan sanoen. Saavat uusi ihmiskontaktaja, mukavia keskusteluja jne. Tämä on varmasti parempaa kuin istua kotona. Raha ei aina ole se juttu vaan sadaan ihmiset liikkeelle vaikka ei aina se tuokkaan tulosta. Moni on niin kyyninen ja vastasuopainen kaikille mitä tehdään. Niiden onki hyvä pysyä siellä kotona möllöttömässä itseään peilista ja kun vielä menee tunteisiin, niin se on harmillista! Kaikki tällainen ja tämän tapainen toiminta on plussaa kun ihmisistä välitetään!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (84)

Uutisvirta

14:06
Pelasta putelit kosteudelta ja lämmöltä – pöpöjen kyllästämä ripsiväri voi saada aikaan silmätulehduksen
14:00
Polkupyörällä ajanut mies kuoli törmäyksessä traktorin kanssa Pudasjärvellä
13:16
Herola kolmastoista mäkiosuuden jälkeen - rullahiihto-osuudelle jäi kirittävää lähes kaksi minuuttia
13:03
Pääministeri Sipilä: Sotu-uudistus tärkein ensi vaalikaudella – lähetti piikin kokoomukselle ja demareille
12:23
Ruotsidemokraatit lupaa tukensa porvariallianssin puhemiesehdokkaalle
12:22
KRP:n tutkinta: Helikopteri, lentokone ja veneet saaristossa, törkeästä rahanpesusta epäilynä "pääosin ulkomaalaisia henkilöitä"
11:41
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
79
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
49
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
27
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
14
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
13
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image