Oulu

Toppilassa sytytettiin jälleen tulipalo – palavat ra­ken­nus­jät­teet aiheuttivat runsaasti savua alueelle

Palo aiheutti runsaasti savua. KUVA: Asukas / Lukijan kuva
Oulu 23.5.2019 17:40 | Päivitetty 23.5.2019 17:55
Heikki Uusitalo

Pelastuslaitos sai torstaina iltapäivällä hälytyksen Oulun Toppilaan. Palo oli Siilotiellä sijaisevassa ja tyhjillään olevassa vanhassa teollisuushallissa.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että rakennuksen sisällä oli sytytetty rakennusjätteitä. Palo ei päässyt leviämään rakenteisiin.

Palo aiheutti alueelle hetkellisesti runsaasti savua. Päivystävä palomestari Marko Hottinen kertoo, että palossa oli mukana muovipohjaista eristettä ja puumateriaalia.

Pelastuslaitos varmisti ensimmäiseksi, ettei rakennuksen sisälle ole jäänyt kukaan. Tilassa oli vaaranpaikkoja, ja voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi rakennukseen olisi voinut eksyä.

Keskiviikkona oli Toppilassa tulipalo Mallastiellä. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli sytytetty ilkivaltaisesti tyhjillään olevan autosuojarakennuksen rasvamontussa. 

Tuleen oli tuikattu montussa ollutta irtainta materiaalia kuten roskia ja muuta joutotavaraa. Palo ei levinnyt rakenteisiin. 

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että aineksia olisi ollut isompaankin tulipaloon, mutta nyt palo havaittiin nopeasti ja palokunta ehätti sammutustöihin tuoreeltaan. 

Toppilassa oli vastaava tapaus myös viime viikon torstaina. Silloin palokunta joutui sammutustöihin kaksi kertaa noin tunnin sisällä.

Kaikki kolme palopaikkaa ovat lähekkäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Aktiiviset nuoret ansioituvat ankean maiseman oma-aloitteellisina elävöittäjinä ja puhdistajina, ja täällä vaan oululaiset itkee. Onneksi muutin Turkuun!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppila on pyromaanien,leptomaanien ja vandaalien kaupunginosa jossa palaa kaikki mikä vaan syttymään saadaan tai sitten sotketaan muuten.Se mikä ei syty varastetaan tai säretään-jopa peräkärryjen takavalot varastetaan.Autoja pestään vieressä olevan Vaakunakylän veneidenlasku luiskassa vaikka se on kiellettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monesti olen miettinyt, että mikä Mallastiellä olevan talonromun historia on. Osaako joku kertoa? On joskus ilmeisesti ollut iso ja tyylikäs talo. Miten lie sitten autioitunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myyty rakennusliikkeelle. "Myy niin saat muutaman kerrostalo huoneiston Toppilansalmesta". Nyt vaan odotellaan että kuinka korkea/isoa saa tuohon tontille rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autovuokraamo siinä kuulemma on ollut, vuosikymmeniä sitten, siksi pihalla on niin pitkä autotalli. Talon historia kiinnostaisi kyllä itseänikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurimmalla osalla ei ole edes varaa asua alueella, jotka tässä nyt haukkuu kyseistä paikkaa 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas viivästytettiin kerrostalon valmistumista tuohon paikkaan kun sammutettiin palo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

öö niin ajattelit että rakennus joka on 95% rakennettu betonista ja mm seinät on puoli metriä paksua betonia, niin ne PALAISI tuhkaksi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4v olen tuota rötisköä katsellut ja kait siitä käydään oikeutta, kelle kuuluu. Vanha tyhjä halli vaan ja jotain romua vähän. Joutas purkaa ja jotain siihen tehdä, vaan pitäähän niitä asianajajia jonkun elättää. Tuossa nyt ei ole mitään palamista edes, kuin roskat vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puhumattakaan siitä että kerrostalon valmstuminen menee ilmeisesti sammutustöiden edelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pikkupoijaat liikenteessä sitten katellaa vieressä kun palokunta tulee paikalle nytkin oli poikia heti vieressä kun palokunta saapui paikalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Rakennusvalvonta ulkoisti kaikki vastuut itseltä ihan viisaasti,niin se vasta tuli kalliiksi,muta Ryndereille halvaksi!
Kun voi ottaa ja vastata kaikesta itse itseltään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

54
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
10
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
6
Juhannusmyrskyn jälkiä siivotaan nyt Oulussa – kysyimme, korvaako vakuutus myrskytuhoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image