Oulu

Toppilassa sytytettiin jälleen tulipalo – palavat ra­ken­nus­jät­teet aiheuttivat runsaasti savua alueelle

Palo aiheutti runsaasti savua. KUVA: Asukas / Lukijan kuva
Oulu 23.5.2019 17:40 | Päivitetty 23.5.2019 17:55
Heikki Uusitalo

Pelastuslaitos sai torstaina iltapäivällä hälytyksen Oulun Toppilaan. Palo oli Siilotiellä sijaisevassa ja tyhjillään olevassa vanhassa teollisuushallissa.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että rakennuksen sisällä oli sytytetty rakennusjätteitä. Palo ei päässyt leviämään rakenteisiin.

Palo aiheutti alueelle hetkellisesti runsaasti savua. Päivystävä palomestari Marko Hottinen kertoo, että palossa oli mukana muovipohjaista eristettä ja puumateriaalia.

Pelastuslaitos varmisti ensimmäiseksi, ettei rakennuksen sisälle ole jäänyt kukaan. Tilassa oli vaaranpaikkoja, ja voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi rakennukseen olisi voinut eksyä.

Keskiviikkona oli Toppilassa tulipalo Mallastiellä. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli sytytetty ilkivaltaisesti tyhjillään olevan autosuojarakennuksen rasvamontussa. 

Tuleen oli tuikattu montussa ollutta irtainta materiaalia kuten roskia ja muuta joutotavaraa. Palo ei levinnyt rakenteisiin. 

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että aineksia olisi ollut isompaankin tulipaloon, mutta nyt palo havaittiin nopeasti ja palokunta ehätti sammutustöihin tuoreeltaan. 

Toppilassa oli vastaava tapaus myös viime viikon torstaina. Silloin palokunta joutui sammutustöihin kaksi kertaa noin tunnin sisällä.

Kaikki kolme palopaikkaa ovat lähekkäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Aktiiviset nuoret ansioituvat ankean maiseman oma-aloitteellisina elävöittäjinä ja puhdistajina, ja täällä vaan oululaiset itkee. Onneksi muutin Turkuun!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppila on pyromaanien,leptomaanien ja vandaalien kaupunginosa jossa palaa kaikki mikä vaan syttymään saadaan tai sitten sotketaan muuten.Se mikä ei syty varastetaan tai säretään-jopa peräkärryjen takavalot varastetaan.Autoja pestään vieressä olevan Vaakunakylän veneidenlasku luiskassa vaikka se on kiellettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monesti olen miettinyt, että mikä Mallastiellä olevan talonromun historia on. Osaako joku kertoa? On joskus ilmeisesti ollut iso ja tyylikäs talo. Miten lie sitten autioitunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myyty rakennusliikkeelle. "Myy niin saat muutaman kerrostalo huoneiston Toppilansalmesta". Nyt vaan odotellaan että kuinka korkea/isoa saa tuohon tontille rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autovuokraamo siinä kuulemma on ollut, vuosikymmeniä sitten, siksi pihalla on niin pitkä autotalli. Talon historia kiinnostaisi kyllä itseänikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurimmalla osalla ei ole edes varaa asua alueella, jotka tässä nyt haukkuu kyseistä paikkaa 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas viivästytettiin kerrostalon valmistumista tuohon paikkaan kun sammutettiin palo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

öö niin ajattelit että rakennus joka on 95% rakennettu betonista ja mm seinät on puoli metriä paksua betonia, niin ne PALAISI tuhkaksi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4v olen tuota rötisköä katsellut ja kait siitä käydään oikeutta, kelle kuuluu. Vanha tyhjä halli vaan ja jotain romua vähän. Joutas purkaa ja jotain siihen tehdä, vaan pitäähän niitä asianajajia jonkun elättää. Tuossa nyt ei ole mitään palamista edes, kuin roskat vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puhumattakaan siitä että kerrostalon valmstuminen menee ilmeisesti sammutustöiden edelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pikkupoijaat liikenteessä sitten katellaa vieressä kun palokunta tulee paikalle nytkin oli poikia heti vieressä kun palokunta saapui paikalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Rakennusvalvonta ulkoisti kaikki vastuut itseltä ihan viisaasti,niin se vasta tuli kalliiksi,muta Ryndereille halvaksi!
Kun voi ottaa ja vastata kaikesta itse itseltään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
8
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image