Oulu

Ter­va­ho­vin­tien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi ra­ta­lii­ken­teen – kolmen vuorokauden tiukka puristus

Oulun Tervahovintien ratasillan uusimisessa on meneillään kiihkein työponnistus. Kolmen vuorokauden ajan hommia paiskitaan yötäpäivää Väyläviraston ja Oulun kaupungin tilaamassa urakassa. Kuva maanantailta. KUVA: Pekka Peura
Oulu 16.9.2019 21:15
Taina Virolainen

Oulun Tervahovintien ratasillan uusimisessa on meneillään kiihkein työponnistus. Kolmen vuorokauden ajan hommia paiskitaan yötäpäivää Väyläviraston ja Oulun kaupungin tilaamassa urakassa.

Henkilö- ja tavarajunaliikenne Oulun ja Rovaniemen välillä on poikki keskiviikkoon keskiyöhön saakka. VR korvaa tuona aikana kaikki Oulun ja Rovaniemen väliset junat busseilla. 

Rakennuttajakonsultti ja urakan valvoja Janne Paaso CC Control Oy:stä kertoo, että vanhan ratasillan purkutyötä aloitettiin maanantaina heti vuorokauden vaihtuessa.

– Nyt on meneillään suurin työvaihe. Työmaalla on 10-20 työntekijää ja useita yksiköitä työkoneita.

Toppilassa tehtävän työrupeaman pääurakoitsijana toimii Destia.

Vanha ratasillan purkutyöt kestävät Paason mukaan 12-16 tuntia ja aiheuttavat suurimman melun ympäristöön.

Tämän jälkeen siirretään tunkkaamalla uusi silta paikoilleen, mikä vie arviolta 3-4 tuntia.

– Uuden sillan tunkkaus ajoittuu maanantain ja tiistain väliselle yölle. Vielä silloin kuuluu melua. Sitten melu helpottaa, työmaalta kuuluu vain konemelua.

Kun uusi silta on saatu paikoilleen, vuorossa on maanrakennustöitä ja sähköradan palauttaminen. Rataa parannetaan ja tehdään sähkörataan liittyviä muutostöitä.

Rataliikenteen katkos päätettiin jo vuosi sitten

Kolmen vuorokauden rataliikenteen katkos on vaatinut paljon suunnittelutyötä.

– Ajankohta valittiin jo vuosi sitten. Väylävirasto on ollut yhteydessä radan liikennetoimijoihin. Esimerkiksi teollisuuden tavaraa kuljetetaan muilla liikennemuodoilla tai tavaraa on toimitettu etukäteen ennen katkosta.

Paason mukaan Tervahovintien remontissa on tehty ratasillan uusimisen jälkeen massiiviset työt. Tietä jouduttiin etukäteen alentamaan uuden ratasillan vuoksi.

– Kun junaliikenne saadaan kulkemaan, vuorossa on purkumassojen poisajoa ja päällystystöitä.

Tervahovintie ja sen varrella kulkevat kevyen liikenteen väylät ovat suljettuina liikenteeltä ensi viikon loppupuolelle eli myöhään perjantaiyöhön 27. syyskuuta saakka. Ajoneuvoliikenne on ohjattu kiertotielle Emäpuuntien, Mustasuontie ja  Koskelantien kautta.

Myös jalankulkijat ja polkupyöräilijät on ohjattu liikennemerkein käyttämään kiertoreittejä työmaan ohi.

Tervahovintien remontissa valmistuu uusi ylikulkukäytävä jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Se otetaan käyttöön lokakuun loppuun mennessä.

– Tarkkaa aikaa ei ole vielä tiedossa. Siihen asti pyöräilijöiden on vähän kierrettävä, Paaso kommentoi.

MAINOS

Kommentoi

Teikisivät nyt myös samalla ääni-turvallisuusvallin junaradan vievälle reitille Toppila-Koskela pohjoisen suuntaan, ennen kuin jotain vakavaa sattuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiveajattelua että Oulun kaupungilla tai Väylävirastolla olisi sen vertaa pitkänäköisyyttä että ymmärtäisivät tehdä kerralla kunnolla. Muutaman vuoden päästä saadaan laittaa tie taas poikki kun aletaan rakentaa viereen siltaa toiselle raiteelle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autot pääsevät vaihtoehtoisia reittejä, junilla se on vaikeampaa. Hyvä että uudistavat siltoja, ei ole minua häirinnyt yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se järkyttävää miten huonoa on Suomalainen rakentaminen! Sillat hajoaa muutamassa vuodessa ja rakennukset homehtuu ja sairastuttaa asukkaat. Suomalaisilta tulisi kieltää kaikki rakentaminen kokonaan.Eli 10€ timpuri/raksamies tekee 1000€ vahinkoja niin kannattaako tällainen rakentaminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kolmen vuorokauden ajan hommia paiskitaan yötäpäivää Väyläviraston ja Oulun kaupungin tilaamassa urakassa."
Pohjatien remontilla ei ole niin väliä, kun töitä tehdään, jos tehdään klo 07 -16? Ja samat lasketut nopeusrajoitukset 24/7/365 @ 2 vuotta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ero että autot voi joka tapauksessa kulkea kokonremontin ajan. Junarata remontin aikana ei voi kulkea ollenkaan 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan ne junatkin korvata busseilla.

Lähinnä vitsailen, näin rempat täytyy tehdä eikä miten nykyiset on tehty. Yhtä siltaa nyt tekemässä enemmän ukkoja kuin oulu-ii väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjantie ei ole läheskään yhtä akuutti, sille on vaihtoehtoisia reittejä. Ratoja Oulusta pohjoiseen ei ole kovin montaa ja kiskoilla kulkee sellaista tavaraa, jota ei hevin maantiellä kuljeteta. Mutta tokihan tuokin silta pitäisi korjata ripeästi, sehän on selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjantien silta Oulujoen yli pitäisi uusia samalla menetelmällä niin ei menisi kahta vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä "meteli" ei ole mitään, verrattuna kevyen liikenteen sillan purkuun. Silloin meteli kuului kilometrien päähän...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siellä ollut mitään erillistä kevyen liikenteen siltaa. Kevyen liikenteen yhteys kulki ratasillan laidassa. Tuossa kuvassahan ratasiltakin on jo purettu, joten sekin meteli on ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
Turkki suostui Yhdysvaltojen tulitaukoehdotukseen, tauko kestää viisi päivää
8:00
Finnveran toimitusjohtaja: Vanha klisee pätee yhä suomalaisissa yrityksissä – vientikauppaa ei osata Suomessa Tilaajille
7:00
Rakentamisen isot hankkeet pitävät Oulussa työmaat kiireisinä, Kempeleessä vauhtia tuo yksityinen rakentaminen Kaupallinen yhteistyö
7:00
Elektro-poppari James Blake on elävänä elementissään Suvilahdessa
7:00
Päivän elokuvapoiminnat: Auschwitzin rannaton painajainen heijastuu Saulin kasvoilta
7:00
Rion paralympiajoukkueesta tippuminen ei lannistanut oululaista Jussi Lotvosta – nyt tähtäimessä on ensi kesä ja Tokion paratriathlonmatka Tilaajille
7:00
Näkökulma: Liha on saanut liian suuren roolin ilmastotaistelussa – mustavalkoinen päätös nostatti mustavalkoisen keskustelun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Köyhän ihmisen elämä ei ole ihmisarvoista elämää

aloittaja on sorrettu? 99% syyllinen omaan köyhyyteen ja kurjuuteen katsoo peilistä takaisini. Muita on aina helppo syy... Lue lisää...
ja miten....

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image