Oulu

Teol­li­suus­hal­li tuhoutui Kempeleen Hakamaalla rajussa palossa

Kempeleen Hakamaan teollisuusalueella on varhaisesta aamusta asti palanut rajusti noin 400-neliöinen teollisuushalli. Rakennus tulee tuhoutumaan kokonaan. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.2.2019 6:43 | Päivitetty 12.2.2019 14:41
Antti Pasanen

Pelastuslaitos hälytettiin varhain tiistaiaamuna Kempeleen Hakamaan teollisuusalueelle, jossa paloi rajusti noin 400-neliöinen teollisuushalli.

Tuli riehui aluksi hallin katto-osissa eli yläpohjan rakenteissa. Tuli levisi ja halli tuhoutui tulipalossa. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Päivystävän palomestarin Kimmo Virkkalan mukaan halli oli ilmiliekeissä kello kuuden jälkeen aamulla. Palo levitti runsaasti savua Kokkokangas-Linnakangas -alueella ja asukkaita kehotettiin sulkemaan asuntonsa ilmanvaihto tilapäisesti tuntiessaan savun hajua.

Paloa oli sammuttamassa kymmenisen yksikköä. Palokunta suojasi viereisiä rakennuksia tulen leviämiseltä.

Tuhoutuvassa hallissa on ollut puusepänverstaan tyyppistä toimintaa kahdella eri toiminnanharjoittajalla, Virkkala kertoo. Sisällä ei ollut vaarallisen suuria määriä kemikaaleja tai muita palaessaan haitallisia aineita.

Palokunta purki sammutustöiden yhteydessä hallia kauttaaltaan peltiverhouksesta ja sammutti palopesäkkeitä. Sammutustyöt kestivät pitkälle iltapäivään asti. Puoli kolmen jälkeen tilanne oli pelastuslaitoksen osalta ohi ja paikalla siirryttiin jälkivartiointiin.

Puoli kolmen aikaan iltapäivällä päivystävä palomestari Vesa Ek sanoi tilanteen olevan pelastuslaitoksen osalta ohi ja jälkivartioinnin alkavan.

Palo alkoi aamuyöstä. KUVA: Lukija / Lukijan kuva

Syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisi tutkii asiaa.

Hälytys Uneliuksentielle tuli kello 5.15 aikaan aamuyöstä. Palon havaitsi ohikulkija.

Kempeleen keskustan pohjoispuolella sijaitsevan Hakamaan alueella toimii lukuisia yrityksiä.

Syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisi tutkii asiaa.

MAINOS

Kommentoi

käytiin tuossa vieressä tänään työasioissa, ei jääny hallista mitään jäljelle. karun näköinen oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki nuo rakennus tulipalot ovat kyllä myrkkyä ilmakehällekin ja kuinka paljon tulipaloja onkaan, ei ainoastaan täällä vaan koko suomessa ja maailmalla, kyllä siinä otsonit vähenee. Monissa tulipaloissa on vielä kaikenlaiset aineet jotka palaa siellä ja materiaalitkin saattavat olla erittäin myrkyllisiä, siihen kun lisätään kumi niin jo on saasteista. Vahingoillehan ei voi mitään, mutta voisko tehdä jotain toisin siltä varalta jos sattuu tulipalo. Myrkyt sellaisiin paikkoihin ulkosenän viereen, että ne voidaan saada pois palon alta jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen menimme autolla vaimoni kanssa Metsokankaalle n. klo 17.00 jälkeen. Kaupungista ajoimme vanhaa 4-tietä, ja käännyimme sitten lentokentän risteyksestä vielä jonkun matkaa Kempeleeseen päin, kun käännyimme Metsokankaalle. Ihmettelin kun ilmassa oli savumainen verhous, kohdassa jossa Metsokankaantie alittaa Pohjantien. Pohjantien alituskohtahan on alavaa, ja pohdimme jonkun lämmittävän savusaunaa tai takkaa, kun se savumainen verho leijui tien päällä missä on alankoa. Taisi olla tulipalon alkuvaihetta ? Varmaan moni muukin oli havainnut saman savuverhon lähellä palopaikkaa, Metsokankaalle menevällä tiellä, ennen palokunnan saapumista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkaususva nousi pelloille eilen juuri tuohon aikaan, kun sää auringon laskiessa pakastui nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet varmastikin havainnut usvaa ilmassa. Tuosta tulipalosta on tullut hälytys vasta 5:15, eli aamuyöllä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä oot pihalla ku lumiukko. Reitin selostuksessa ja tulipalo ois alkanut jo 12 tuntia ennen hälytystä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsokankaalla haisee jo aika voimakkaasti savu, lisäksi savuverho havaittavissa. Koulun sisälläkin haisee, olisiko syytä pienentää koulun ilmanvaihtoa ettei savun haju haittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikelta varalta, kaiken huomioiden Kempele rakentaa vieri - viereen rakennukset, jospa turvallisuudesta ei tarvitse huolta kantaa. Pienet ahtaat tontit hyötykäyttöön tiiviisti rakennuksia sullottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin meinaat että rakennellaan ihan tuosta noin vain? Kyllä siellä on kuule ihan kaavoitus joka määrittää mihin ja miten rakennetaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ainakaan meidän rivitaloyhtiössä edes pysty sulkemaan ilmanvaihtoa. Näin ei kyllä pitäisi olla näissä tapauksissa jos olisi vielä kyseessä kunnon myrkyistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän rivitalossa saa ilmanvaihtokojeen suljettua sähkökaapin sulaketaulusta. Piti tosin soittaa kiinteistöhuoltoon ja kysyä, kun ei itse kojeen ohjaustermostaatista pysty konetta ohjaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image