Oulu

Teol­li­suus­hal­li tuhoutui Kempeleen Hakamaalla rajussa palossa

Kempeleen Hakamaan teollisuusalueella on varhaisesta aamusta asti palanut rajusti noin 400-neliöinen teollisuushalli. Rakennus tulee tuhoutumaan kokonaan. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.2.2019 6:43 | Päivitetty 12.2.2019 14:41
Antti Pasanen

Pelastuslaitos hälytettiin varhain tiistaiaamuna Kempeleen Hakamaan teollisuusalueelle, jossa paloi rajusti noin 400-neliöinen teollisuushalli.

Tuli riehui aluksi hallin katto-osissa eli yläpohjan rakenteissa. Tuli levisi ja halli tuhoutui tulipalossa. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Päivystävän palomestarin Kimmo Virkkalan mukaan halli oli ilmiliekeissä kello kuuden jälkeen aamulla. Palo levitti runsaasti savua Kokkokangas-Linnakangas -alueella ja asukkaita kehotettiin sulkemaan asuntonsa ilmanvaihto tilapäisesti tuntiessaan savun hajua.

Paloa oli sammuttamassa kymmenisen yksikköä. Palokunta suojasi viereisiä rakennuksia tulen leviämiseltä.

Tuhoutuvassa hallissa on ollut puusepänverstaan tyyppistä toimintaa kahdella eri toiminnanharjoittajalla, Virkkala kertoo. Sisällä ei ollut vaarallisen suuria määriä kemikaaleja tai muita palaessaan haitallisia aineita.

Palokunta purki sammutustöiden yhteydessä hallia kauttaaltaan peltiverhouksesta ja sammutti palopesäkkeitä. Sammutustyöt kestivät pitkälle iltapäivään asti. Puoli kolmen jälkeen tilanne oli pelastuslaitoksen osalta ohi ja paikalla siirryttiin jälkivartiointiin.

Puoli kolmen aikaan iltapäivällä päivystävä palomestari Vesa Ek sanoi tilanteen olevan pelastuslaitoksen osalta ohi ja jälkivartioinnin alkavan.

Palo alkoi aamuyöstä. KUVA: Lukija / Lukijan kuva

Syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisi tutkii asiaa.

Hälytys Uneliuksentielle tuli kello 5.15 aikaan aamuyöstä. Palon havaitsi ohikulkija.

Kempeleen keskustan pohjoispuolella sijaitsevan Hakamaan alueella toimii lukuisia yrityksiä.

Syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Poliisi tutkii asiaa.

MAINOS

Kommentoi

käytiin tuossa vieressä tänään työasioissa, ei jääny hallista mitään jäljelle. karun näköinen oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki nuo rakennus tulipalot ovat kyllä myrkkyä ilmakehällekin ja kuinka paljon tulipaloja onkaan, ei ainoastaan täällä vaan koko suomessa ja maailmalla, kyllä siinä otsonit vähenee. Monissa tulipaloissa on vielä kaikenlaiset aineet jotka palaa siellä ja materiaalitkin saattavat olla erittäin myrkyllisiä, siihen kun lisätään kumi niin jo on saasteista. Vahingoillehan ei voi mitään, mutta voisko tehdä jotain toisin siltä varalta jos sattuu tulipalo. Myrkyt sellaisiin paikkoihin ulkosenän viereen, että ne voidaan saada pois palon alta jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen menimme autolla vaimoni kanssa Metsokankaalle n. klo 17.00 jälkeen. Kaupungista ajoimme vanhaa 4-tietä, ja käännyimme sitten lentokentän risteyksestä vielä jonkun matkaa Kempeleeseen päin, kun käännyimme Metsokankaalle. Ihmettelin kun ilmassa oli savumainen verhous, kohdassa jossa Metsokankaantie alittaa Pohjantien. Pohjantien alituskohtahan on alavaa, ja pohdimme jonkun lämmittävän savusaunaa tai takkaa, kun se savumainen verho leijui tien päällä missä on alankoa. Taisi olla tulipalon alkuvaihetta ? Varmaan moni muukin oli havainnut saman savuverhon lähellä palopaikkaa, Metsokankaalle menevällä tiellä, ennen palokunnan saapumista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkaususva nousi pelloille eilen juuri tuohon aikaan, kun sää auringon laskiessa pakastui nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet varmastikin havainnut usvaa ilmassa. Tuosta tulipalosta on tullut hälytys vasta 5:15, eli aamuyöllä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä oot pihalla ku lumiukko. Reitin selostuksessa ja tulipalo ois alkanut jo 12 tuntia ennen hälytystä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsokankaalla haisee jo aika voimakkaasti savu, lisäksi savuverho havaittavissa. Koulun sisälläkin haisee, olisiko syytä pienentää koulun ilmanvaihtoa ettei savun haju haittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikelta varalta, kaiken huomioiden Kempele rakentaa vieri - viereen rakennukset, jospa turvallisuudesta ei tarvitse huolta kantaa. Pienet ahtaat tontit hyötykäyttöön tiiviisti rakennuksia sullottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin meinaat että rakennellaan ihan tuosta noin vain? Kyllä siellä on kuule ihan kaavoitus joka määrittää mihin ja miten rakennetaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ainakaan meidän rivitaloyhtiössä edes pysty sulkemaan ilmanvaihtoa. Näin ei kyllä pitäisi olla näissä tapauksissa jos olisi vielä kyseessä kunnon myrkyistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän rivitalossa saa ilmanvaihtokojeen suljettua sähkökaapin sulaketaulusta. Piti tosin soittaa kiinteistöhuoltoon ja kysyä, kun ei itse kojeen ohjaustermostaatista pysty konetta ohjaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:47
Reissusa: Kansainväliseksi Yogiksi opiskellut Riika sai kehon ja mielen tasapainoa joogamatkaltaan Intiaan
16:35
Ikimuistoisen roolin Perikato-elokuvan Hitlerinä tehnyt näyttelijä Bruno Ganz on kuollut
15:59
Trumpin lähipiiriläinen Paul Manafort on joutumassa loppuiäkseen vankilaan – "Huijasi valtiolta ja kansalta miljoonia, vaikka on huomattavan varakas"
15:52
Pihasauna tuhoutui tulipalossa Ylivieskassa, naapuri huomasi palon
14:00
Meri-Lappi painii ison huumeongelman kanssa: Huumeiden tuonti länsirajan yli kasvanut räjähdysmäisesti, alaikäisiä käyttäjiä paljastunut kuukaudessa parikymmentä Tilaajille
13:49
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
13:20
Kärpiltä ikäviä uutisia: Mika Pyörälän kausi ohi – Lukko-ottelussa tullut vamma laittaa hyökkääjän kuukausien sairauslomalle
165
Puheet lihan ja maidon vähentämisestä aiheuttivat kommenttitulvan, suurin osa tyrmää koko ajatuksen – ”Menee tämä hössötys jo pahasti yli”
36
Puheenvuoro: Brexitistä on turha etsiä järkeä – rankimmat vaikutukset iskevät kansaan ja yrityksiin vasta lähiaikoina
21
Trump julistaa kansallisen hätätilan – tavoitteena saada rahat rajamuuriin, demokraatit vienevät asian oikeuteen
21
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
19
Helsingissä suunnitellaan lihan ja maidon kulutuksen puolittamista, pitääkö Oulun seurata esimerkkiä? "Kyllä ehdottomasti"
17
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15
Kriisipalaveri Kai Suikkasen kanssa muodostui uran käännekohdaksi – Ville Leskinen nousi parissa vuodessa kuilun partaalta kolkuttelemaan NHL-portteja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa ja Lapin länsiosassa länsituuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

347 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi rahoilla leveillään?

Mitä pahaa siinä on jos rahoillansa leveilee, toiset leveilevät omalla taikka tenavien koulutuksella, taikka vaikka vanh... Lue lisää...
Ruotsalainen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image