Oulu

Technopolis myi Medipoliksen Ruotsiin  – Oulusta ei tiedossa muita myyntejä

Oulu 2.12.2019 16:19
Pasi Klemettilä

Technopolis Holding Oyj on allekirjoittanut sopimuksen Tampereen Mediapoliksen ja Oulun Medipoliksen kampusten myynnistä. Kampukset ostaa ruotsalainen pörssiyhtiö Hemfosa Fastigheter, joka on erikoistunut vuokraamaan tiloja julkiselle sektorille.

Luovutettavien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 42 000 neliötä.

Oulun Medipoliksen pinta-ala on noin 9 000 neliötä. Oulussa kauppaan sisältyy käyttämätöntä rakennusoikeutta noin 9 600 neliötä.

Kauppahintaa ei julkistettu.

Kiinteistöyhtiö Technopoliksen väliaikaisen toimitusjohtajan Sami Laineen mukaan Medipoliksessa asiakasrakenne ei ollut Technopoliksen ydinliiketoiminnan mukainen. Sama tilanne oli Tampereella.

– Technopolis keskittyy monikäyttäjätoimistoihin. Medipoliksessa on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pääasiakkaana. Yhden julkisen toimijan asiakkuudet eivät ole meidän ydinliiketoimintaa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut Medipoliksessa päävuokralainen pari vuotta. Laineen mukaan vuokrasopimus eteenpäinkin on useiden vuosien mittainen.

– Me löysimme ostajan, joka oli kiinnostunut ja joka keskittyy juuri tämän kaltaisiin, julkisten toimijoiden käyttämiin kiinteistöihin.

Laineen mukaan Technopoliksella ei ole tällä hetkellä muita aktiivisia myyntitoimenpiteitä käynnissä Oulussa. Vanhan teknologiakylän alueelta on myyty joitakin yksittäisiä rakennuksia vuosien varrella, mutta sielläkään ei ole nyt mitään vireillä.

– Olemme tyytyväisiä siihen, mitä meillä on Oulussa tällä hetkellä.

Yhtiön merkittävin tilakeskittymä on edelleen Oulussa.

Technopoliksen kotipaikka on Oulu, eikä siihen ole Laineen mukaan tulossa muutosta. Yhtiön johtoryhmä toimii pääkaupunkiseudulta käsin eikä Oulusta ole siinä edustusta.

Technopolis siirtyi brittiläisen pääomasijoitusyhtiön Kildare Partnersin omistukseen viime vuoden lopulla ja Technopolis vedettiin pois pörssistä.

Laineen mukaan omistajanvaihdos näkyy erityisesti siinä, että kasvutahti on vilkkaampaa.

– Meillä on rakennushankkeita 200 miljoonan euron arvosta ja niistä valtaosa on käynnistetty uuden omistajan aikana. Uudella omistajalla on hyvin vahva kasvuhalu.

MAINOS

Kommentoi

Köyhää Suomea ostetaan pala palalta ulkomaiseen.omistukseen. Euro Suomi ei menesty ja Ruotsi se vain kruunutukon kanssa ostelee Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Teknopolis on ajautunut kauas toimisalastaan eli Oulun teknologiateollisuuden kehittämisestä! Nytkin kerää vain rahaa ja senkin ulkomaille! Ovatkohan Teknopolin osakkeiden myyntitulot menneet ollenkaan Oulun teknologiateollisuuden kehittämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saada aulapalvelua myytyä 10x. Yritykset ei huomaakaan miten pikkuosista muodostuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kaikki yritykset sielläkin toimia jollakin EU -tukirahalla tai jollakin ihme EU -vipuvoimarahoilla.
Oisko sairaanhoitopiiri lopettanut humpuukiohjelmistojen ja kävelykeppien kehityshankkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällainen "työntekeminen" jossa vaikkapa pörssiyhtiö myy jotain ilmaa pelkällä oletusarvolla, hypetyksellä, se ei ole työtä eikä kansakuntaa rakentavaa, eikä tällaisen rahalla leipomisen pitäisi olla kenenkään ansaintakeino. Tämä on sitä kapitalistista eskapismia joka on yhtä isänmaallista ja tuottavaa työtä kuin ilma jota hengitämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myi ilmaa? Luitko juttua?

Technopolis myi pari kiinteistöä sekä rakennusoikeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sille myydään, joka vähiten tarjoaa! Myyjähenkilölle vielä miljoonat onnistumispalkkiona kuten Kemira -kaupasta pääsi julkisuuteen lipsahtamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillälailla. Ja siitä alkaa Medipoliksen lähtölaskenta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi alkaisi lähtölaskenta?

Tuskin ruotsalaiset kiinteistöä siksi ostivat, että purkavat sen ja lopettavat toiminnan.

Mitä järkeä siinä olisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ruotsalaiset ostivat nämä kiinteistöt, jos tarkoitus on ajaa ne puskutraktorilla maan tasalle ja lopettaa kaikki toiminta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puute on pitkäjänteisestä, riskiäsietävästä kotimaisesta pääomasta. Jos asiaan edes haluttaisiin korjausta, olisi projekti sukupolvien mittainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Läpihommeinen mörskä koko Medipolis, ei tarvi ihmetellä, miksi firmat lähti evakkoon. Been there done that. Korjatkoot ruotsalaiset homeongelman kuntoon tuon kokoluokan rakennuksesta. Tehcnopolis tässä kaupassa oli se voittaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairaanhoitopiirille vuokratut tilat rakennettiin kokonaan uusiksi lattiasta kattoon ennenkuin muuttivat sinne. Porasivat myös muutaman uuden ilmastointiputken koko talon läpi kun arkkitehti ei antanut kiinnittää niitä ulkoseinään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia suomalaista/Oululaista toimintaa. Viilataan ideaa vuosikaudet, ja kun juttu toimii ja tuottaa, niin myydään yleensä ruotsalaisille. Tämän vuoksi Suomi ei koskaan rikastu, eikä työpaikkoja synny toivotulla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikai suomalaisia ollut kielletty tämän "tuottavan" kiinteistön ostamiseksi. Vai onko sinulla parempaa tietoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
109
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image