Oulu

Taksiyrittäjä käärmeissään Suomipop-festivaalin tak­si­jär­jes­te­lyis­tä - "Aika hyvä kil­pai­lu­valt­ti Otaxille"

Oulu 12.7.2019 18:53 | Päivitetty 12.7.2019 19:17
Eevi Heikkinen

Suomipop-festivaalin maankäyttölupa-alueella taksitolppapaikalla toimii Otaxi. Osalle taksiyrittäjistä festivaalin ja Otaxin yhteistyö tuli yllätyksenä.

– Tulin kyttäämään kyytejä, niin siellä ei ollutkaan parkkipaikkoja muille takseille. Ihmettelen tällaista suuresti, kommentoi OMG Kapu Oy:n taksiyrittäjä Kari Isohätälä.

Hän pitää Suomipop-festivaalin taksijärjestelyjä Otaxin kanssa epäreiluina.

– Aika hyvä kilpailuvaltti Otaxille.

– Puolitoista tuhatta tekee minullekin tappiota se, että ei pääse kilpailemaan ensi yön ajoista tai huomisillan ajoista.

Nelonen Media Live Oy:n tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen toteaa, että kyseessä on jo edellisvuoden festareilla käytössä ollut ja toimivaksi havaittu yhteistyösopimus.

– Olemme hakeneet Oulun kaupungilta maankäyttöluvan, johon haimme paikan taksitolpalle. Sovimme toiminnasta Otaxin kanssa, koska heidän kanssaan yhteistyö toimi todella hyvin viime vuonna.

Matikainen kertoo, että syynä yhteistyöhön on festivaaliasiakkaiden kulkemisen helpottaminen.

– Halusimme, että asiakkaille on helppo palvelu taksien kanssa, he pääsevät tuosta nopeasti lähtemään, eli hyvinkin asiakasystävällistä toimintaa.

Juttua on päivitetty: Yritys, jossa Kari Isohätälä työskentelee, tarkennettiin juttuun.

Katso myös kuvagalleria Suomipopin torstain tunnelmista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (177)

Minulle tärkeää on, että taksin kuljettaja puhuu suomea ja tuntee alueen. Myös auton pitää olla siisti ja kuljettaja ei saa haista likaiselle eikä myöskään leijua partavedessä. Myös luotto hinnoitteluun täytyy olla kunnossa. 😎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi valitatte otaxista? Ne, jotka kaipaa aikaa ennen taksiuudistusta, voi käyttää otaxia. Se toimii ihan samalla tavalla kuin ennen uudistusta, hinnatkin melkein samat, ja ei ole tarttenut arpoa tuleeko auto. Ja ne jotka haluavat taksiuudistusta, voivat valita otaxin lisäksi vaikka minkälaisia taksipörriäisiä tolpalta ja puhelimen apeilla. Kaikki saa Oulussa mitä haluaa (paitsi ehkä kelakyytiläiset, mutta sen sotki kela ihan itse).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Berner ja Kiky-Juha Sipilä sai Suomen aika mukavasti sekaisin ja nyt taitaa Keskustalle soida Tuonelan kellot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kuitenkin muistettava, että taksilla kulkeminen festarin tarkoittamalta paikalta on täysin vapaaehtoista, Suomessa ei ole pakko nousta taksiin, jos taksitolpalla on vapaa taksi. Onkohan mitään hyvää tapahtunut Oulussa kesän aikana? Tuntuu, että Oulussa on nykyään kaikki asiat huonosti, no en asu Oulussa niin voihan se niin ollakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaavaa tapahtuu muuallakin. Superparkin ja Terminaalin pihassa on jo jonkin aikaa ollut Otaksin logolla valustettu tolppa. Kilpailun pitäisi olla vapaata mutta Otaksia tunkee ovista ja ikkunoista kun vielä taphtumien järjestäjät ovat kallellaan Otaksin suuntaan niin se aiheuttaa sen, että jätän sellaisen tapahtuman väliin mihin ei voi kaikki taksit vapaasti tulla kyytiä odottelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän se oikea seppä on herra OMG johtaja!! Itse huusi vapautusta ja vapaata kilpailua? No nyt sitä on ja yritykset ostaa palveluja keltä haluaa tai tekee yhteistyösopimuksia niin sekään ei kelpaa? Jokainen voi laskea paljonko herran kyydit maksaa jos kyydin tekemiseen menee vähintään puolituntia ja niitä kyytejä on vain muutama tunti ennen festarin alkamista ja sen jälkeen. Kaverilla hinnat kohdillaa jos 1500€ tulee tappiota. Vähintään tuplahinnat OTAXIIN verrattuna...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan se ollu kiva seurata musiikki viihteen lisäksi myös painiotteluita, kun villit taksit olisivat kilpailleet asiakkaista. Toisaalta: On tämä Otaksille myös velvollisuus ja kaikkina öinä ei ole ajoja, mutta tolpalla on oltava, oli ajoja tai ei. Mitenkä asia olisi toiminut ilman sopimusta, satunnaisia kyytinkyttääjiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" mutta tolpalla on oltava" ihme kohta, eikö päivystysvelvollisuus poistunut uuden taksilain myötä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksyrittäjä käärmeissään, miksi. Otaxi kimppaan kuuluu liki 80% Oulun taksesista. He ovat festivaalin järjestäjien kanssa sopinut erillisen alueen taksitolpaksi, ei sinne sivulliselle ole asiaa. Sama asia kun joku valittaisi paremmasta myyntipaikasta torilla ja vaatisi että saisi itse myös käydä kauppaa samoilla tuotteilla sinun tiskiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun seuraa liikenteessä nämä puolikeltaiset taksit ovat epäsuotuisella tavalla esille, vasta eräs kuski vetäisi suojatien edestä puhelinta näpyttäen (siis se puhelin näkyi selvästi), hieman itse säikähti kun ajatteli että kyllä tämä "ammattikuski" kunnioittaa suojatietä, mainitsen vielä että kyseinen taksi kääntyi risteysalueelta suojatienkohdalle.

Tässä ihan ilmainen imago vinkki OTAXILLE -> jos joku ajaa väreissänne niin antakaa liikennevalistusta, sillä teidän autot tunnistaa helposti ja helposti mieltää että jos yksi on idiootti niin se vaikuttaa muihin. Valitettavasti olen bongannut otaxin autoja juurikin tekemässä jotain liikennerikettä liikaakin ja harkitsen pitkään jos tarvitsen taksia minkä valitsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään puhelinta saa näpytellä auton ollessa pysähdyksissä esimerkiksi punaisissa odotellessa, mutta liikkuvassa autossa kuski ei saa näpelöidä puhelinta. OTAXI:lla on sitä paitsi näteimmät kuskit. ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaa tolpalla marisemista.Ihan hyvä että palvelu toimi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksiyrittäjillä näyttää kestävän ymmärtää että mitä yrittäminen todella on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä virma tämä "OMG Kapu Oy" on?
En oo loskaan kuullukkaan! No kun käyttää Otaxia,
niin homma toimii, eikä tarvi ajella niinsanotusti
millä sattuu taksilla!
Hirmusesti pittää näitten uusien yhtiöitten tehä
hommia, että pääsevät likkelleekkään luotettavuus
ja palavelutasosa Otaxin kanssa!
Pitkä on vielä matka näillä porukoilla! Turhaan sitä
on toisten valamiseen pöytään ängetä kuokkimaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otaxi on kyllä luotettava ja sitä tulee nykyäänkin käytettyä, mutta myös kuskit auliisti myöntävät, että Bernerin taksiuudistuksen jälkeen heidänkin hinnat ovat hieman kallistuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa äänestää jaloillaan ja olla käyttämättä Otaxin palveluita. Ajoivat mm. Kyyti palvelun Oulusta pois omalla toiminnallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (177)

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image