Oulu

Taksiyrittäjä käärmeissään Suomipop-festivaalin tak­si­jär­jes­te­lyis­tä - "Aika hyvä kil­pai­lu­valt­ti Otaxille"

Oulu 12.7.2019 18:53 | Päivitetty 12.7.2019 19:17
Eevi Heikkinen

Suomipop-festivaalin maankäyttölupa-alueella taksitolppapaikalla toimii Otaxi. Osalle taksiyrittäjistä festivaalin ja Otaxin yhteistyö tuli yllätyksenä.

– Tulin kyttäämään kyytejä, niin siellä ei ollutkaan parkkipaikkoja muille takseille. Ihmettelen tällaista suuresti, kommentoi OMG Kapu Oy:n taksiyrittäjä Kari Isohätälä.

Hän pitää Suomipop-festivaalin taksijärjestelyjä Otaxin kanssa epäreiluina.

– Aika hyvä kilpailuvaltti Otaxille.

– Puolitoista tuhatta tekee minullekin tappiota se, että ei pääse kilpailemaan ensi yön ajoista tai huomisillan ajoista.

Nelonen Media Live Oy:n tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen toteaa, että kyseessä on jo edellisvuoden festareilla käytössä ollut ja toimivaksi havaittu yhteistyösopimus.

– Olemme hakeneet Oulun kaupungilta maankäyttöluvan, johon haimme paikan taksitolpalle. Sovimme toiminnasta Otaxin kanssa, koska heidän kanssaan yhteistyö toimi todella hyvin viime vuonna.

Matikainen kertoo, että syynä yhteistyöhön on festivaaliasiakkaiden kulkemisen helpottaminen.

– Halusimme, että asiakkaille on helppo palvelu taksien kanssa, he pääsevät tuosta nopeasti lähtemään, eli hyvinkin asiakasystävällistä toimintaa.

Juttua on päivitetty: Yritys, jossa Kari Isohätälä työskentelee, tarkennettiin juttuun.

Katso myös kuvagalleria Suomipopin torstain tunnelmista.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (177)

Minulle tärkeää on, että taksin kuljettaja puhuu suomea ja tuntee alueen. Myös auton pitää olla siisti ja kuljettaja ei saa haista likaiselle eikä myöskään leijua partavedessä. Myös luotto hinnoitteluun täytyy olla kunnossa. 😎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi valitatte otaxista? Ne, jotka kaipaa aikaa ennen taksiuudistusta, voi käyttää otaxia. Se toimii ihan samalla tavalla kuin ennen uudistusta, hinnatkin melkein samat, ja ei ole tarttenut arpoa tuleeko auto. Ja ne jotka haluavat taksiuudistusta, voivat valita otaxin lisäksi vaikka minkälaisia taksipörriäisiä tolpalta ja puhelimen apeilla. Kaikki saa Oulussa mitä haluaa (paitsi ehkä kelakyytiläiset, mutta sen sotki kela ihan itse).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Berner ja Kiky-Juha Sipilä sai Suomen aika mukavasti sekaisin ja nyt taitaa Keskustalle soida Tuonelan kellot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kuitenkin muistettava, että taksilla kulkeminen festarin tarkoittamalta paikalta on täysin vapaaehtoista, Suomessa ei ole pakko nousta taksiin, jos taksitolpalla on vapaa taksi. Onkohan mitään hyvää tapahtunut Oulussa kesän aikana? Tuntuu, että Oulussa on nykyään kaikki asiat huonosti, no en asu Oulussa niin voihan se niin ollakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaavaa tapahtuu muuallakin. Superparkin ja Terminaalin pihassa on jo jonkin aikaa ollut Otaksin logolla valustettu tolppa. Kilpailun pitäisi olla vapaata mutta Otaksia tunkee ovista ja ikkunoista kun vielä taphtumien järjestäjät ovat kallellaan Otaksin suuntaan niin se aiheuttaa sen, että jätän sellaisen tapahtuman väliin mihin ei voi kaikki taksit vapaasti tulla kyytiä odottelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän se oikea seppä on herra OMG johtaja!! Itse huusi vapautusta ja vapaata kilpailua? No nyt sitä on ja yritykset ostaa palveluja keltä haluaa tai tekee yhteistyösopimuksia niin sekään ei kelpaa? Jokainen voi laskea paljonko herran kyydit maksaa jos kyydin tekemiseen menee vähintään puolituntia ja niitä kyytejä on vain muutama tunti ennen festarin alkamista ja sen jälkeen. Kaverilla hinnat kohdillaa jos 1500€ tulee tappiota. Vähintään tuplahinnat OTAXIIN verrattuna...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan se ollu kiva seurata musiikki viihteen lisäksi myös painiotteluita, kun villit taksit olisivat kilpailleet asiakkaista. Toisaalta: On tämä Otaksille myös velvollisuus ja kaikkina öinä ei ole ajoja, mutta tolpalla on oltava, oli ajoja tai ei. Mitenkä asia olisi toiminut ilman sopimusta, satunnaisia kyytinkyttääjiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" mutta tolpalla on oltava" ihme kohta, eikö päivystysvelvollisuus poistunut uuden taksilain myötä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksyrittäjä käärmeissään, miksi. Otaxi kimppaan kuuluu liki 80% Oulun taksesista. He ovat festivaalin järjestäjien kanssa sopinut erillisen alueen taksitolpaksi, ei sinne sivulliselle ole asiaa. Sama asia kun joku valittaisi paremmasta myyntipaikasta torilla ja vaatisi että saisi itse myös käydä kauppaa samoilla tuotteilla sinun tiskiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun seuraa liikenteessä nämä puolikeltaiset taksit ovat epäsuotuisella tavalla esille, vasta eräs kuski vetäisi suojatien edestä puhelinta näpyttäen (siis se puhelin näkyi selvästi), hieman itse säikähti kun ajatteli että kyllä tämä "ammattikuski" kunnioittaa suojatietä, mainitsen vielä että kyseinen taksi kääntyi risteysalueelta suojatienkohdalle.

Tässä ihan ilmainen imago vinkki OTAXILLE -> jos joku ajaa väreissänne niin antakaa liikennevalistusta, sillä teidän autot tunnistaa helposti ja helposti mieltää että jos yksi on idiootti niin se vaikuttaa muihin. Valitettavasti olen bongannut otaxin autoja juurikin tekemässä jotain liikennerikettä liikaakin ja harkitsen pitkään jos tarvitsen taksia minkä valitsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään puhelinta saa näpytellä auton ollessa pysähdyksissä esimerkiksi punaisissa odotellessa, mutta liikkuvassa autossa kuski ei saa näpelöidä puhelinta. OTAXI:lla on sitä paitsi näteimmät kuskit. ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaa tolpalla marisemista.Ihan hyvä että palvelu toimi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksiyrittäjillä näyttää kestävän ymmärtää että mitä yrittäminen todella on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä virma tämä "OMG Kapu Oy" on?
En oo loskaan kuullukkaan! No kun käyttää Otaxia,
niin homma toimii, eikä tarvi ajella niinsanotusti
millä sattuu taksilla!
Hirmusesti pittää näitten uusien yhtiöitten tehä
hommia, että pääsevät likkelleekkään luotettavuus
ja palavelutasosa Otaxin kanssa!
Pitkä on vielä matka näillä porukoilla! Turhaan sitä
on toisten valamiseen pöytään ängetä kuokkimaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otaxi on kyllä luotettava ja sitä tulee nykyäänkin käytettyä, mutta myös kuskit auliisti myöntävät, että Bernerin taksiuudistuksen jälkeen heidänkin hinnat ovat hieman kallistuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa äänestää jaloillaan ja olla käyttämättä Otaxin palveluita. Ajoivat mm. Kyyti palvelun Oulusta pois omalla toiminnallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (177)

Uutisvirta

15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
85
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
11
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image