Oulu

Tähti kiertää yleisönsä tähden

Annikki Tähti on kiertänyt vanhusten palvelutaloissa ja vanhainkodeissa. Keskiviikkona hänen laulustaan nauttivat Oulun Palvelusäätiön asiakkaat hoitajineen.
Oulu 18.11.2004 0:00
Anna Mikkonen
"Olen ikääntynyt fanieni rinnalla ja nyt sitten tehdään tällaista keikkaa", sanoo suomalaisen iskelmämusiikin ikitähti Annikki Tähti, 74.

Tähti viittaa kuluvan vuoden harvinaiseen keikkaputkeen: hän on esiintynyt 80 vanhusten palvelukeskuksessa ja vanhainkodissa. Keskiviikkona oli Oulun vuoro. Kiertueen päätöskonserttia Pateniemen Honkapirtillä kuuntelivat Oulun Palvelusäätiön ja Oulun Setlementin toiminnassa mukana olevat vanhukset.

"Idean kiertueesta sai Hakulisen Ari. Meillä oli Kouvolan konsertin yhteydessä aikaa ja kävimme ex tempore yhdessä palvelutalossa laulamassa muutaman laulun. Idea jäi kytemään", kertoo Tähti.

Nyt Tähdellä ja häntä haitarilla säestävällä muusikko Ari Hakulisella on takanaan kymmeniä esiintymisiä.

Vastaanotto on ollut poikkeuksetta hieno ja lämmin, oli kyseessä sitten intiimi tilaisuus muutamalle kymmenelle hengelle tai iso konsertti lähes 500 kuulijalle.

"Olo on ollut kuin Tarja Halosella. Kuulijat tulevat konsertista pois hipsiessään vielä kättelemään ja kertomaan, kuinka ihanaa oli muistella omaa nuoruuttaan," Tähti hehkuttaa tunnelmaa.Kuningaskobra luikertelee yhä


Kiertueen odotetuimpiin lauluihin kuuluvat Kuningaskobra, joka on luikerrellut ohjelmistossa jo 48 vuotta.

"Olavinlinnaa olen myös mainostanut pitkään", lohkaisee Tähti ja kertoo, että sai tästä työstä viime vuoden juhlakiertueensa yhteydessä Savonlinna-mitalin.

Ari Hakulinen arvelee, että kiertue jatkuu ensi vuonna. Kysyntää on ollut, eikä parivaljakko ole vielä käynyt Oulua pohjoisempana.

Annikki Tähti sanoo muistavansa vielä elävästi 1970-luvun keikat Saariselällä hotelli Laanihovissa.

"Siellä, ja ylipäänsä pohjoisessa, tanssittiin silloin hullun lailla pitkin ja poikin viikonpäivää katsomatta."Vanhuksista
pidetään huolta


Annikki Tähti sanoo huokaisseensa helpotuksesta nähtyään, kuinka mukavia paikkoja vanhusten palvelutalot ja vanhainkodit ovat.

"On hienoa, että vanhuksista pidetään huolta elämän ehtoopäässä. Se aika on ohi, että seuraava polvi potkii heidät pois. Palvelutalot ovat aivan ihania, valoisia ja avaria. Jotain, eikä edes aivan pientä, on Suomessakin saatu aikaan."

Tähti itse täyttä joulukuussa 75 vuotta. Motivaatiota laulamiseen ja keikkailemiseen antaa se, että yleisö on kohdellut häntä aina silkkihansikkain. Sensaatiojuttuja tähdestä ei ole saatu aikaiseksi.

"En anna niihin aihetta. En tee mitään repäisevää päästäkseni lööppeihin. Olen siinä mielessä melko tylsä."

Vastikään Annikki Tähti pääsi Ylen järjestämässä Suurin suomalainen kilvassa 89. sijalle yhdessä Antti Tuiskun kanssa. Tuiskua luonnehditaan platinaa myyneeksi poptaivaan uudeksi kyvyksi ja Tähteä 50 vuotisen uran tehneeksi kaihoisien iskelmien tulkitsijaksi.

Tähti sanoo olleensa otettu pääsystään listalle. "Yhdessä Antin kanssa sitten vitsailimme, että meillä on saman verran ihailijoita."

Tähti jatkaa, että kun hänelle puhelimitse lueteltiin häntä äänestäneiden argumentteja, meinasi niitä kuunnellessaan sulaa junan penkkiin.

"Olenhan minä fanikirjeitä saanut, mutta nämä kommentit olivat aivan liian hemmottelevia."

Tähti kehuu samalla Antti Tuiskua fiksuksi nuoreksi, jonka kotikasvatus on kohdallaan.

"Hänet haluaisin tavata vielä uudestaankin. Voisimme leikkiä ajatuksella, että vieläkö hän 50 vuoden päästä käy keikalla palvelutalossa."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
9:30
Jos mahdollisuus aukeaa, Rasmus Karjalainen on valmis liikahtamaan – "Kaikki on mahdollista"
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
44
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image